Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israëlreis o.l.v. Ds. J. Schep

11 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge Negev woestijn. We bezoeken op deze reis een aantal bekende ‘highlights’ in Israël zoals Caesarea, het Meer van Galilea, Jeruzalem , de Dode Zee en Massada. Een mooie reis met een divers programma.

Programma

Dag 1, ma 26/04 Heenreis

Vlucht Amsterdam -Tel Aviv (voorkeur voor rechtstreeks). Transfer voor Yerucham (in de Negev) voor de eerste overnachting.

 

Dag 2, di 27/04: Negev

Dag in de Negev: bezoek aan Sde Boker, de kibboets waar David Ben Gurion woonde. Daarna maakt u een mooie  wandeling bij Ein Avdat en is er tijd voor een bezoek aan de  opgravingen van Avdat. Eventueel kunt u als er nog voldoende tijd is naar het uitzichtpunt van Mitzpe Ramon rijden. Daarna terug naar uw accommodatie.

 

Dag 3 wo 28/04: Yerucham-Dode Zee-Jeruzalem

Vertrek naar Jeruzalem. U rijdt daarbij via de Dode Zee, waar natuurlijk ook even tijd zal zijn om te drijven: een bijzondere ervaring. Daarna bezoek aan het hooggelegen fort van Massada, waar u met de kabelbaan naar toe gaat. Deze burcht werd gebouwd is door Herodes de Grote. Vervolgens maakt u een wandeling bij  Engedi, naar de Shulamitwaterval. Hier speelde zich het verhaal van David en Saul af.

 

Dag 4 do 29/04  Oude Stad

’s Morgens eerst naar het Tempelplein (indien mogelijk) en naar de Klaagmuur om de Bar Mitswa mee te beleven. Vervolgens brengt u een bezoek aan City of David met de tunnel van Hizkia. In de middag maakt u een wandeling door de Joodse wijk en ziet er o.a. de Cardo.

 

Dag 5 vr 30/04: Yad Vashem en Oude Stad

In de ochtend gaat u met de bus naar Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Daarna gaat u terug naar de Oude Stad en maakt er een wandeling over de stadsmuur en bezoekt er de Heilig Grafkerk en evt. nog de Graftuin.

 

Dag 6 za 01/05: Olijfberg en rit naar Ein Harod

U start vandaag op de Olijfberg en wandelt naar beneden, langs Dominus Flevit en Getsemané. Via de Leeuwenpoort gaat u de oude stad in en bezoekt Betesda en St. Anna. Dan vertrek per bus door de Jordaanvallei naar Ein Harod. Onderweg maakt u nog een stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud en rijdt een stukje door het Gilboa-Gebergte.  Wederom een afwisselende dag.

 

Dag 7 zo 02/05: Het noorden

Het is zondag. In de ochtend maakt u een boottocht op het meer en heeft een korte kerkdienst aan boord. Na de lunch rijdt u naar het uiterste noorden en maakt een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan,Tel Dan of Banjas. Dan terug naar Ein Harod.

 

Dag 8 ma 03/05: In de buurt van het meer en Nazaret

Deze dag start u op de  Berg van de Zaligsprekingen en gaat vervolgens lopend naar Tabgha. Daarna brengt u een bezoek aan Magdala (bijv. i.p.v. Kapernaum). In de middag gaat u naar Kana en Nazaret en bekijkt hier de Aankondingkerk. Dan terug naar uw accommodatie.

 

Dag 9 di 04/05 Tabor en Gan Hashelosha

In de ochtend staat er een bezoek aan de Berg Tabor op het programma. Het laatste stukje wordt per taxi afgelegd omdat de bus te groot is om naar boven te rijden. In de middag kunt u heerlijk relaxen bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosa (ook wel Sachne) en bezoekt u de mozaïek van Beit Alfa.

 

Dag 10 wo 05/05: Ein Harod-Netanya

Vertrek uit Ein Harod en bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, tevens een klein havenstadje. U ziet er de Citadel, grote Moskee en de Karavanserai. Dan door naar Caesarea, de plek waar Paulus twee jaar gevangen zat. De dag eindigt in Netanya, voor laatste overnachting.

 

Dag 11 do 06/05: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (voorkeur rechtstreeks).

 

 

 

 

 

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
26-4-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

Reissom inclusief:          

 • Vliegreis ingeschat met El Al of Transavia incl. bagage            
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in  3 en 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner               
 • Lunches                                               
 • Excursie- en entreegelden                     
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                       

Reissom exclusief:                 

 • Reisverzekering                       
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                  
 • Lunches op heen- en terugreis             
 •  1-persoonskamer toeslag á € 520,00

Overige informatie

Minimum aantal personen: 20 personen

 

Prijsindicatie (nog gebaseerd op prijzen 2020): 

 

Reissomoverzicht

 

 

 

Meer dan 35 personen

€ 2.003,00

30 - 35 personen

€ 2.066,00

25 - 29 personen

€ 2.154,00

20 - 24 personen

€ 2.288,00

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief