Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reis naar Israël o.l.v. Hans en Hans

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Kapernaum en Betlehem komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Ook de Westbank wordt bezocht. Verder zal  de natuur centraal staan: u rijdt door het mooie Galilea en kunt drijven op de Dode Zee en maakt wandelingen bij Engedi en Ein Avdat in de Negev.  Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze afwisselende reis! U zult er ogen te kort komen.

 

Programma

Dag 1 – woensdag 4 november: Heenreis

We vliegen met El Al van Amsterdam – Schiphol naar Tel Aviv - Ben Goerion Airport. Vervolgens rijden we met de bus naar Nethanya, waar we overnachten.

 

Dag 2 donderdag 5 november: Dagtocht langs de westkust

We beginnen met een bezoek aan Caesarea, gebouwd door Herodes de Grote. Het is ook de stad waar Paulus twee jaar gevangen zat en van waaruit hij zijn zendingsreizen begon. We wandelen door de oude havenstad.

Daarna rijden we naar de Carmelvlakte bij Haifa, waar de profeet Elia de confrontatie aanging met de profeten van Baäl. Op de berg bad Elia om vuur uit de hemel, om zo het volk te bewijzen dat Jahwe de God van Israël is en niet Baäl.

Het vuur van de HEER sloeg in en verteerde het brandoffer met het brandhout, stenen, as en al, zelfs het water in de geul likte het op (I Koningen 18:38).

Aan de voet van de berg bezoeken we de grot van Elia (40m lang, 8 m breed en 5m hoog), waar de profeet zich verborg voor koning Achab.

Tenslotte bezoeken we de kruisvaarderstad stad Akko, aan de middellandse zee. In de Bijbel wordt de stad het Grieks

Ptolemaïs genoemd: Vanuit Tyrus kwamen we in Ptolemaïs aan, waar we onze zeereis beëindigden. We begroetten de broeders en zusters en bleven één dag bij

hen. De volgende dag vertrokken we en gingen op weg naar Caeserea (Handelingen 21:7). Wij gaan weer terug naar ons hotel in Nethanya.

 

Dag 3 vrijdag 6 november: Via de Westbank naar Jeruzalem

We verlaten het kustgebied en rijden door het Bijbelse Samaria naar de stad Sichem (tegenwoordig Nablus). We stoppen bij de berg Gerizim. Volgens de Joden geldt de berg als de plaats vanwaar de zegeningen over Abram werden uitgesproken (Genesis 12). De berg steekt hoog boven de hoofdweg uit, die noord-zuid van Jeruzalem naar Galilea loopt.

 

Vervolgens rijden we naar Shilo, waar we een nagemaakte tabernakel (tent van God) bezoeken. Ga maar eens naar het heiligdom in Silo, waar Ik mijn naam vroeger liet wonen en zie wat Ik er vanwege de wandaden van mijn volk Israël mee heb gedaan (Jeremia 7:12).

We gaan verder naar Jeruzalem en komen op tijd aan om het begin van de Sabbat bij de

Klaagmuur bij te wonen.

 

Dag 4 zaterdag 7 november: Bethlehem en de oude stad Jeruzalem

’s Morgens rijden we langs de herdersvelden en bezoeken we de geboortekerk in Bethlehem. Eén straat verder ligt de Melkgrot. Het is de plek waarover de Bijbel schrijft dat daar Maria en Jozef met hun kindje Jezus onderdak vonden op hun vlucht voor Herodes. We lunchen bij de Tent of Nations, een educatieve boerderij met het vredeproject van de Palestijns Christelijke familie Nassar.

Na de lunch gaan we terug naar de Oude Stad Jeruzalem voor een wandeling over de muur tot aan de Leeuwenpoort. We besluiten de middag in Getsemané. We overnachten in Jeruzalem.

 

Dag 5 zondag 8 november: Vrije dag

Deze dag is een vrije dag. ’s morgens bezoeken we de kerkdienst in de Christ Church in de oude stad Jeruzalem. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid een stadswandeling maken of een museum bezoeken. Er is geen gids en bus beschikbaar en de lunch is op eigen gelegenheid.

 

Dag 6 maandag 9 november: Bar Mitzwa en Jericho

In de ochtend gaan we naar de Klaagmuur om de Bar Mitswa viering bij te wonen. Daarna bezoeken we de City of David of wel de stad van David zoals beschreven in 2 Koningen 20:20 en 2 Kronieken 32. We zien ook de vijver van Siloam: Ga naar het badhuis van Siloam en was u daar (Johannes 9:7) Siloam = gezondene; eigenlijk zegt Jezus hier dus: Ga naar mijn water en laat je genezen.

Verder bezoeken we de tunnel van Hizkia ook wel genoemd de Siloamtunnel (533 meter lang met een hoogteverschil van 30cm).

Na de lunch gaan we via Ein Karem (Jeremia 6:1) richting Jericho. We bezoeken het kleine museum bij de Herberg van de Samaritaan en we stoppen bij Wadi Kelt voor een blik op het Sint Georgeklooster. In Jeremia 13 wordt Wadi Kelt genoemd onder de naam Perath. Herodes de Grote bouwde er een aquaduct naar zijn winterpaleis. We overnachten in (de buurt van) Jericho.

 

Dag 7, dinsdag 10 november: Dode Zee

We vertrekken naar de Negev-woestijn en bezoeken Qumram, de vindplaats van de Dode Zeerollen. Ook wandelen we bij Ein Gedi naar de Shulamitwaterval. Natuurlijk is er gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Na afloop reizen we naar onze accommodatie in de Negev.

 

Dag 8, woensdag 11 november: Negev

We bezoeken de kibboets Sde Boker, waar David Ben Goerion heeft gewoond en we maken een wandeling in Ein Avdat.

Tenslotte bezoeken we de opgravingen van Tel Avdat.

 

Dag 9, donderdag 12 november: Terugreis

We vertrekken vanuit de Negev richting Tel Aviv. Eerst stoppen we bij Beer Sheva, waar we het bezoekerscentrum Abrahams Well bezoeken. Vanaf Tel Aviv vliegen we rechtstreeks naar Amsterdam.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Reissom inclusief                         

 • Vliegreis met El Al                          
 • Luchthavenbelasting                    
 • Brandstoftoeslag                           
 • Vervoer ter plaatse                      
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                 
 • Lunches                                              
 • Excursie- en entreegelden         
 • Nederlandssprekende gids                       
 • Fooienbedrag                                  

Reissom exclusief                       

 • Reisverzekering                              
 • Annuleringsverzekering             
 • Bijdrage Calamiteitenfonds       
 • Lunches op heen- en terugreis en vrije zondag                                         
 • 1-persoonskamer toeslag á 410,00

Extra informatie

Minimum aantal personen: 29 personen.

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Israël  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD

 

Prijsindicatie 

1798,- p.p. bij 29 personen

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief