Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Chagall met Sionskerk

4 dagen

Groepsrondreis, Busreis

Chagall, de schilder met vleugels van een poëet

Marc Chagall, de Frans-Joodse schilder van Russische afkomst, heeft vele bijzondere kunstwerken van grote schoonheid gemaakt; van gebrandschilderde ramen, schilderijen tot keramiek. Zijn inspiratie haalde hij uit de Joodse tradities en verhalen en vertaalde dit met veel kleuren en symboliek.

 

 “sinds mijn vroegste jeugd ben ik in de ban van de Bijbel. Ik houd het voor de rijkste bron van poëzie aller tijden. Ik heb gezocht naar zijn afspiegeling in het leven en de kunst. Ik heb een weerklank van de natuur willen doorgeven. In mijn visie staan deze schilderijen niet alleen voor de droom van een eensgezind volk, maar voor de droom van een verenigde mensheid”. Marc Chagall

 

Chagall weet mensen te raken door de intense fonkeling van het gekleurde glas en de poëtische kracht waarmee hij de verhalen uit de Bijbelse traditie uitbeeldde. U volgt zijn spoor door Frankrijk en Duitsland; langs kathedralen, musea en schitterende landschappen. Via de glas-in-loodramen in de kathedralen van Metz en Reims, Chapelle des Cordeliers in Sarrebourg tot aan Mainz waar Chagall op 90-jarige leeftijd zijn laatste meesterwerk in de St. Stephanskerk heeft gemaakt.

Programma

Dag 1, dinsdag 2 april 2019       

Heenreis naar Reims

Per luxe touringcar rijdt u vanaf Zwolle naar Eindhoven voor een bezoek aan het van Abbemuseum, waar u een prachtig werk van Chagall, “Hommage à Apollinaire” uit 1913 kunt bewonderen. Na de lunch rijdt u via België en Luxemburg naar Reims in Noord-Frankrijk. Na aankomst is er wellicht nog tijd voor een korte wandeling door het centrum van de stad. In de Kathedraal van Reims is er op dinsdagavond om 19.00 uur regulier een mis; op woensdagochtend is deze om 08.00 uur; deze kunt u vrijblijvend op eigen gelegenheid bijwonen (onder voorbehoud van verandering).

Diner en overnachting in Reims.

                                                                                                                                                                                                            

Dag 2, woensdag 3 april 2019   

Reims - Metz

In de ochtend een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Reims. In 1971 kreeg Marc Chagall opdracht ontwerpen te maken voor een drietal ramen in de centrale kapel van het koor. Chagall heeft dat in zijn kenmerkende stijl gedaan en met een verbluffend resultaat in harmonie met de overige gebrandschilderde ramen. Aansluitend per bus naar Metz. Lunchpakket (op eigen gelegenheid) in de bus. Na aankomst een uitgebreid bezoek aan de kathedraal van Metz, een indrukwekkend gotisch kerkgebouw in het hart van de stad. Hier vindt u de grootste verzameling gebrandschilderde ramen ter wereld, waaronder drie van Chagall. Daarna een korte wandeling door deze stad. Tweemaal diner en overnachting in Metz.

 

 

Dag 3, donderdag 4 april 2019  

Sarrebourg

In de ochtend vertrek naar de Franse stad Sarrebourg, een Franse stad die hulde brengt aan Marc Chagall. De wandeling in deze stad brengt u van de Chapelle des Cordeliers tot het stadsmuseum.

Marc Chagall staat niet alleen bekend voor de surrealistische schilderijen met het Jodendom als thema. Hij hield zich ook bezig met glas en keramiek, getuige het bekende glas-in-loodraam dat de naam 'La paix' (de vrede) draagt en in de Chapelle des Cordeliers te bezichtigen is. In de kapel laten vier rode kubussen toe te spelen met de weerschijn van dat raam. Tegelijk informeren ze over vier facetten van het werk van de kunstenaar. Naast de kapel ligt een tuin met bomen en planten in glazen kubussen die van kleur veranderen volgens het seizoen. In het stadsmuseum hangt een wandtapijt, dat eveneens 'La Paix' werd gedoopt. Het is een kopie van het gebrandschilderd raam dat hij maakte voor de Verenigde Naties in New York. Tijdens de hele wandeling kan de bezoeker luisteren naar gedichten van Chagall. Nog enige vrije tijd alvorens we weer terugkeren naar Metz voor diner en overnachting.

 

Dag 4, vrijdag 5 april 2019          

Mainz – terugreis Nederland

Vroeg uitchecken en vertrek naar Mainz, de stad van Johannes Gutenberg, maar ook van de Mainzer Dom St. Martin, een van de drie grote romaanse kathedralen van het Rijndal. In de parochiekerk St. Stephan vindt u in het koorgedeelte gebrandschilderde ramen van de hand van Marc Chagall. Het zijn de laatste werken van Chagall, waaraan hij vanaf 1978 tot aan zijn dood in 1985 werkte. Afhankelijk van de tijd kunt u optioneel een bezoek brengen aan de Mainzer Dom of aan het Gutenbergmuseum, waar onder meer enkele waardevolle Gutenbergbijbels te zien zijn (entrees exclusief). Vervolgens terugreis naar Nederland met een geplande aankomsttijd in Zwolle rond 19.00 uur.

 

NB: Programmavolgorde en –onderdelen zijn onder voorbehoud.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
2-4-2019
 
Te boeken
469,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf in centraalgelegen drie-sterren hotels
 • 2-persoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Fooien

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 129,-
 • Entreegelden volgens programma (ca. € 21.- ter plaatse te voldoen)
 • Optionele excursies
 • Lunches
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Tot 10 november 2018 kunt u zich voor deze reis aanmelden

 

Prijs per persoon:                          € 385,00 per persoon (>25 deelnemers)

                                                      € 419,00 per persoon (20 - 24 deelnemers)

                                                      € 469,00 per persoon (15 – 19 deelnemers)

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief