Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Madrid

Groepsreis vanuit één hotel, Reizend met een fysieke beperking, Vliegreis

Madrid voor mensen met een fysieke beperking

Een van de mooiste landen in Europa is Spanje. De afwisseling en mooie omgeving maken Spanje tot het perfecte vakantieland waarvan de regio rondom Madrid een echte aanrader is. Overal in de omgeving proef en ruik je de Spaanse cultuur.

Madrid en Salamanca zijn ware schatkamers van steden! Je vindt in Madrid bezienswaardigheden als Plaza Colon, Las Ventas en het Palacio Real. In Salamanca, ooit uitgeroepen tot Europese culturele hoofdstad, ontdek je de Plaza Mayor, de universiteit en het schelpenhuis. Een prachtig stukje Spanje ontdek je tijdens deze reis!

Programma

Dag 1

Heenreis

Vlucht Amsterdam - Madrid in de ochtend.

Transfer naar de accommodatie in Madrid. Na de lunch wat tijd om rond te wandelen in de omgeving van het hotel. Je verblijft in hotel Ganivet. Diner en overnachting.

 

Dag 2

Rondrit

Na het ontbijt maak je een panorama rondrit door Madrid. Je ziet tijdens deze rit bijvoorbeeld Castellana’s Avenue, het park El Retiro, Plaza Colon, Gran Vía, Plaza España, Calle Mayor en Puerta del Sol. Natuurlijk maak je diverse stops onderweg, zoals bijvoorbeeld bij de arena Las Ventas, bekend van de stierengevechten, gelegen in het oosten van Madrid. De arena, gebouwd in Moorse stijl, biedt plaats aan 25.000 mensen en wordt beschouwd als het centrum van stierengevechten in Spanje. Ook wordt er gestopt bij het Santiago Bernabeu Stadion, het voetbalstadion van Madrid.

 

Palacio Real

En wat denk je van het Koninklijk Paleis, gelegen aan het Plaza de Oriente. Het paleis met 2800 kamers is indrukwekkend en maar iets kleiner van het Paleis in Versailles. De Koninklijke familie woont er inmiddels niet meer, maar het wordt nog altijd gebruikt voor officiële gelegenheden. Na de lunch is er vrije tijd om zelf nog verder de stad te verkennen. Dan terug naar het hotel voor wat rust en het diner.

 

Dag 3

Granja de San Ildefonso

Vandaag breng je een bezoek aan het prachtige Paleis La Granja de San Ildefonso, gebouwd in barok-stijl in opdracht van Koning Philip V in 1721. Het ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Madrid en werd als zomerverblijf gebruikt tot Alfonso XIII. Ook dit paleis heeft veel weg van Versailles met haar tuinen en fonteinen. De tuinen zijn prachtig en bezitten diverse soorten vegetatie. Je ziet er Franse en Italiaanse invloeden in terug, zo ook de witte marmeren beelden. Maar de fonteinen zijn absoluut het meest in het oog springend. Het zijn er 26 en ze worden gevoed door een kunstmatig meer, gelegen op het hoogste punt van de tuinen. In de omgeving van de tuinen wordt geluncht. Uiteraard is er gelegenheid om zelf door de tuinen te dwalen. Daarna per bus terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4

Ávila

Vandaag maak je een dagtocht naar de middeleeuwse stad Ávila, die je ook kunt vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Madrid. Romeinen drukten een stempel op deze stad. Zo vind je er het ommuurde deel om de oude binnenstad, de Grote Markt en fraaie mozaïeken. Maar ook de stadspoorten. Vanaf de Muren is er een prachtig uitzicht op de stad. Je bezoekt er de Cathedral el Salvador, de eerste Gotische kathedraal van Spanje. Ook bezoek je de 17e eeuwse kerk Santa Maria, gebouwd op het vermeende huis van St. Teresa de Jesús. Zij was erg belangrijk voor het spirituele leven in de Katholieke Kerk. De kerk is gebouwd in Barokke stijl. Na de lunch in een lokaal restaurant is er vrije tijd om zelf de stad in te gaan of een terrasje te pikken. Daarna terug naar de bus voor de terugrit naar Madrid. Diner en overnachting.

 

Dag 5

Vandaag is het zondag en is de dag vrij te besteden. In de ochtend kun je samen koffie drinken en in de middag samen lunchen. Verder is de dag ter vrije besteding. Je kunt heerlijk wandelen en rondkijken in het park El Retiro. Maar ook een museum bezoeken of door het centrum wandelen behoort tot de mogelijkheden. Een dag om even op adem te komen. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 6

Salamanca

Deze dag heb je een langere busrit. Je rijdt naar de prachtige stad Salamanca, ooit uitgeroepen tot Europese Culturele hoofdstad. Je krijgt de geschiedenis van de stad te horen en ziet de belangrijkste monumenten en plaatsen, zoals Plaza Mayor, de Universiteit, de Kathedraal en het beroemde Schelpenhuis. Maar er zijn nog veel meer mooie straten en gebouwen waarlangs je zult gaan. Je komt ogen tekort. Na de lunch, die je nuttigt in een Italiaans restaurant, kun je zelf nog rondkijken in Salamanca totdat het weer tijd is om met de bus terug naar Madrid te gaan. Een afwisselende dag. Diner en overnachting.

 

Dag 7

Segovia

Segovia staat vandaag op het programma. Het ligt ongeveer 95 kilometer boven Madrid. Ook deze stad komt voor op de werelderfgoedlijst van UNESCO: de oude binnenstad en het aquaduct. Je begint met een verkennende panoramische rit door de stad. Je rijdt langs de belangrijkste monumenten en eindigt de rit bij de burcht Alcazar, gelegen bovenop de heuvel. Het domineert de stad en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Daarna te voet door het oude historische centrum en bezoek aan de kathedraal, Plaza Mayor en het prachtige aquaduct. Dit aquaduct wordt wel gezien als het belangrijkst Romeinse bouwwerk in Spanje. Het is een belangrijk symbool van de stad, zoals ook blijkt uit het stadswapen. Als lunch worden er Spaanse tapa’s gegeten, typische Spaanse hapjes. Daarna is er nog wat vrije tijd voordat je weer terugrijdt naar Madrid, voor de laatste overnachting.

 

Dag 8

Terugreis

Je kunt vandaag iets later opstaan en ontbijten. Daarna nog wat vrije tijd voordat de transfer naar de luchthaven vertrekt. Op de luchthaven kan iedereen zelf nog een versnapering kopen als lunch voordat je het vliegtuig in gaat. Terugvlucht van Madrid naar Amsterdam, waar je einde middag/begin van de avond weer aankomt.

Accommodaties

Hotel Ganivet in Madrid

Het hotel ligt erg centraal in Madrid, vlakbij Puerta de Toledo en bij de Universiteit en de...

Hotel Ganivet in Madrid

Het hotel ligt erg centraal in Madrid, vlakbij Puerta de Toledo en bij de Universiteit en de Bibliotheek met genoeg vertier in de directe omgeving. Zelfs Plaza Mayor ligt op loopafstand. Het hotel beschikt over 150 moderne kamers, waarvan een 5-tal specifiek aangepast zijn voor mensen met een fysieke beperking. Er is een restaurant waar ontbeten en gedineerd kan worden. Verder is er een bar om wat te drinken en een dakterras met jacuzzi / klein zwembad. Het gehele hotel beschikt over wifi.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Madrid 8 dagen

Inclusief

 • Vliegreis

 • Vervoer ter plaatse met aangepaste bus

 • 2-persoonskamer

 • Alle maaltijden

 • Entrees en fooien

 • Lokale gids

 • Reisleiding

 • Begeleidingsteam met verpleegkundige(n)

 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 210

 • Korting eigen begleider € 135
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Poliskosten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief