Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Sri Lanka o.l.v. Hans Romeijnsen

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Juweel in de Indische Oceaan

De naamgeving van het eiland komt volledig overeen met de werkelijkheid. Sri Lanka betekent namelijk ‘prachtig eiland’ en kan met recht beschouwd worden als een juweel in de Indische Oceaan.

 

Boeddhisme, hindoeïsme, de islam en het christendom komen hier samen. Mediterende monniken in oranje gewaden, de talloze schitterend versierde tempels, paleizen en stupa's, de offerschalen met kleurige bloemen, u vindt het allemaal in de gouden Driehoek tussen de koningssteden Anuradhapura, Pollonaruwa en Dambulla. Al fietsend langs de imposante monumenten zoals de rotstempel Gal Vihara met 4 indrukwekkende uit één stuk graniet gehouwen Boeddhabeelden ervaart u de glorieuze bouwkunst uit vroeger tijd het beste.

 

De koloniale tijd komt tot uiting in Colombo en in de VOC stad Galle met het Nederlandse fort en herinnert aan de tijd dat er een levendige kruiden- en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd.  Maar ook de Portugezen en Britten hebben hier hun sporen achtergelaten.

 

De mix van cultuurinvloeden is overal nog duidelijk te proeven zoals in Nuwara Eliya, ook wel bekend als Klein Engeland. Het ligt te midden van uitgestrekte groene theeplantages. Tussen de theestruiken ziet u vrouwen in kleurige sari’s die blaadje voor blaadje afknippen om hun manden daarmee te vullen. In de plaatselijke theefabriek kunt u genieten van een lekker kopje verse Ceylon thee.

 

De meest culturele en spirituele stad van Sri Lanka is Kandy: met de fraai aangelegde Peradeniya tuinen en de Tempel van de Tand. Hier zou een tand van Boeddha bewaard worden. Om die reden komt de bevolking van heinde en ver om hier te offeren. 's Avonds kunt u hier van de traditionele dansopvoeringen van de Kandy dansers genieten.

 

Het wildleven komt natuurlijk ook aan bod met een spannende jeepsafari in het Yala of Udawela Nationaal Park waar spelende apen, sambaherten, olifanten en met wat geluk ook het schuwe luipaard zich goed laten fotograferen. Badderende olifanten kunt u bewonderen nabij Pinnawela. De reis wordt afgesloten aan het mooie strand van Mount Lavinia.

 

Kortom dit eiland biedt alles wat u van een vakantie in Azië mag verwachten: fraaie landschappen met bergen, theeplantages, rijstvelden en tropische vegetatie.

 

Programma

Dag 1, dinsdag 10 november: Heenreis Colombo

Vanaf Schiphol vliegt u met overstap naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 2, woensdag 11 november: Colombo – Negombo

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Colombo. Bij aankomst wordt u per bus naar uw hotel in Negombo gebracht waar u even de gelegenheid heeft te rusten en zich op te frissen. ‘s Middags staat er een leuke riviersafari over de Ranweli lagune op het programma. En natuurlijk vaart u ook over de Dutch Canal, een kaarsrecht door Nederlanders uitgegraven kanaal: Giethoorn in Sri Lanka. Geniet van de flora en fauna. Aansluitend door naar de vismarkt van Negombo, een unieke ervaring waar u de vissers aan het werk ziet.

 

Dag 3, donderdag 12 november: Negombo – Marawila - Anuradhapura

U verlaat Negombo en vertrekt richting Anuradhapura, de 1e hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg maakt u een stop bij Marawila voor een bezoek aan een batik werkplaats. Eenmaal in Anuradhapura bekijkt u bekijkt het 13 m. hoge Boeddhabeeld van Aukana. Het gezicht heeft een onbewogen uitdrukking dat de allerhoogste spiritualiteit symboliseert.

 

Dag 4, vrijdag 13 november: Anuradhapura - Polonnaruwa

Uitgebreid bezoek aan Anuradhapura dat bol staat van historische bezienswaardigheden. Niet voor niets staat deze stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is dé Heilige stad voor het Boeddhisme. Een tak van de “boom der Verlichting” waaronder Boeddha zijn Verlichting vond, is naar Anuradhapura  gebracht. Nu is Anuradhapura dan ook een belangrijk pelgrimsoord en een waar openluchtmuseum met veel tempels, paleizen en heiligdommen. Er zijn zelfs ruïnes te vinden die dateren uit de 10e eeuw voor Christus. U reist verder richting Polonnaruwa voor de overnachting.

 

Dag 5, zaterdag 14 november: Polonnaruwa – Gal Viharaya – Dambulla

Vandaag reist u door naar de volgende historische stad Polonnaruwa, waar u ook veel Boeddhabeelden, tempels, ruïnes en stoepa’s kunt bewonderen. De beste manier om deze stad te ontdekken is per fiets. Bijzonder is de rotstempel van Gal Vihara, het hoogtepunt van de beeldhouwkunst. Hier ziet u vier sublieme uit één stuk graniet gehouwen Boeddhabeelden. Aansluitend naar Dambulla waar u het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara bezoekt. Ook bekijkt u de gouden tempel van Dambulla dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. 

 

Dag 6, zondag 15 november: Zondag

Zondag. Vandaag kunt u met uw reisleider een lokale kerkdienst bijwonen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7, maandag 16 november: Dambulla – Sigirya – Kandy

Na een dagje rust vertrekt u vroeg richting Kandy. Onderweg beklimt u de leeuwenrots van Sigirya, een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Sri Lanka, met op de top de ruïnes van een oud paleis. U kunt de 1200 traptreden beklimmen en ervaren hoe het paleis ooit moet zijn geweest. Tijdens de klim ziet u mooie fresco's van “wolkenmaagden” en prachtige vergezichten. Halverwege de rots komt u bij een poort, welke bestaat uit twee leeuwenpoten van 2 bij 3 meter groot. De klim is meer dan de moeite waard.

 

Door naar Kandy voor de overnachting. ‘s Avonds kunt u genieten van een culturele dansshow.

 

Dag 8, dinsdag 17 november: Kandy – Pinnawela – Kandy

Na het ontbijt vertrekt u richting het olifantenweeshuis van Pinnawela waar u het verhaal hoort van hoe men de jonge verstoten olifanten hier opvangt en verzorgt. Tweemaal daags nemen de olifanten een bad in de rivier. Een bijzondere ervaring. Na de lunch keert u terug naar Kandy voor een uitgebreid bezoek aan de stad en een bezoek aan de Tempel van de Tand. Het verhaal gaat dat hier de tand van Boeddha bewaard wordt. Geniet ook van de sfeervolle (kunst) winkeltjes.

 

Dag 9, woensdag 18 november: Kandy – Nuwara Eliya - Haputale

Sri Lanka beschikt ook over prachtig natuurschoon. Per bus rijdt u dwars door de groene heuvels en theeplantages richting het station van Nuwara Eliya, ook wel eens de "de stad boven de wolken" genoemd. Uiteraard ervaart u hier het verhaal van het maken van de thee. En dan stapt u aan boord van de trein die u naar Haputale brengt.

 

Dag 10, donderdag 19 november: Haputale – jeepsafari - Tissamaharama

Vandaag weer een indrukwekkende dag. Natuurliefhebbers komen volledig aan bod. U maakt een jeepsafari in het natuurpark Yala of Udawawela National park waar u, als het meezit, olifanten, krokodillen, wilde zwijnen, herten, apen en talloze tropische vogels kunt spotten.

 

Dag 11, vrijdag 20 november: Tissamaharama – Galle - Hikkaduwa

Vandaag gaat u naar de VOC stad Galle, vooral bekend vanwege het Nederlands fort dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Het fort staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oud Nederlandse kerk. Deze kerk heeft de tsunami van 2004 overleeft en is nog in zeer goede staat. Door naar Hikkaduwa voor de overnachting.

 

Dag 12, zaterdag 21 november: Hikkaduwa – Madu Ganga – Mount Lavinia

Van Galle reist u naar de badplaats Mount Lavinia aan de westkust. Onderweg maakt u een boottocht over de Madu Ganga rivier met weelderige mangroves. Onderweg bezoekt u “kaneel” eiland waar de bevolking kaneel produceert en de Kodduwa Tempel. Het verhaal gaat dat de tempel ooit het heilige overblijfsel van de tand van Boeddha heeft beschut.

 

Dag 13, zondag 22 november: Zondag

Zondag. Vandaag kunt u met uw reisleider een lokale kerkdienst bijwonen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 14, maandag 23 november: Colombo

Vandaag bezoekt u Colombo, het kloppende hart van Sri Lanka waar u zich kunt onderdompelen in het echte leven van Sri Lanka. Hier komen de religies van de wereld samen. U ziet er een mooie combinatie van oude ruïnes en het moderne leven. De straathandel domineert de hele stad. Er zijn dan ook talloze markten en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Jami-Ul-Alfar Moskee en de Wolvendaalkerk.

 

In de middag keert u terug naar Mount Lavinia waar u zich nog wat kunt ontspannen.

 

Dag 15, dinsdag 24 november: Terugkeer naar Nederland

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Colombo (met overstap) inclusief heffingen
 • Rumbagage 30 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • 13 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • DrieTour Reisleider
 • 100% CO2-compensatie van u vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 400,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Lunches
 • Calamiteitenfonds

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen

 

Paspoort en visuminformatie

 • Je paspoort dient na vertrek uit Sri lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Een visum voor Sri Lanka kan online aangevraagd worden. Over deze procedure wordt u nader geinformeerd.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Dag 1 - 2 Beacon Beach hotel Negombo 1 nacht
Dag 2 - 3 Miridiya Lake Resort Anuradhapura 1 nacht
Dag 3 - 4 Girithale hotel Polonnaruwa 1 nacht
Dag 4 - 6 Nice Palace hotel Dambulla 2 nachten
Dag 6 - 8 Queens hotel Kandy 2 nachten
Dag 8 - 9 Olympus Plaza hotel Haputale 1 nacht
Dag 9 10 Chandrika hotel Tissamamaharama 1 nacht
Dag 10 - 11 Citrus hotel Hikkaduwa 1 nacht
Dag 11 - 14 Palm Beach hotel Mount Lavina 3 nachten
    Totaal 13 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
10 november 2020 Amsterdam Doha QR 274 15.15 uur 23.45 uur
11 november 2020 Doha Colombo QR 664 02.00 uur 09.20 uur
           
24 november 2020 Colombo Doha QR 669 02.45 uur 05.30 uur
24 november 2020 Doha Amsterdam QR 273 08.00 uur 13.15 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief