Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis Colombo

Met de luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt u via Dubai naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 2, woensdag: Colombo – Negombo

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Colombo. Bij aankomst wordt u per bus naar uw hotel in Negombo gebracht waar u even de gelegenheid heeft te rusten en zich op te frissen. ‘s Middags staat er een leuke riviersafari over de Ranweli lagune op het programma. En natuurlijk vaart u ook over de Dutch Canal, een kaarsrecht door Nederlanders uitgegraven kanaal: Giethoorn in Sri Lanka. Geniet van de flora en fauna. Aansluitend door naar de vismarkt van Negombo, een unieke ervaring waar u de vissers aan het werk ziet.

 

Dag 3, donderdag: Negombo – Marawila - Anuradhapura

U verlaat Negombo en vertrekt richting Anuradhapura, de 1e hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg maakt u een stop bij Marawila voor een bezoek aan een batik werkplaats. Eenmaal in Anuradhapura bekijkt u bekijkt het 13 m. hoge boeddhabeeld van Aukana. Het gezicht heeft een onbewogen uitdrukking dat de allerhoogste spiritualiteit symboliseert.

 

Dag 4, vrijdag: Anuradhapura - Polonnaruwa

Uitgebreid bezoek aan Anuradhapura dat bol staat van historische bezienswaardigheden. Niet voor niets staat deze stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is dé Heilige stad voor het Boeddhisme. Een tak van de “boom der Verlichting” waaronder Boeddha zijn Verlichting vond, is naar Anuradhapura  gebracht. Nu is Anuradhapura dan ook een belangrijk pelgrimsoord en een waar openluchtmuseum met veel tempels, paleizen en heiligdommen. Er zijn zelfs ruïnes te vinden die dateren uit de 10e eeuw voor Christus. U reist verder richting Polonnaruwa voor de overnachting.

 

Dag 5, zaterdag: Polonnaruwa – Gal Viharaya – Dambulla

Vandaag reist u door naar de volgende historische stad Polonnaruwa, waar u ook veel boeddha beelden, tempels, ruïnes en stoepa’s kunt bewonderen. De beste manier om deze stad te ontdekken is per fiets. Bijzonder is de rotstempel van Gal Vihara, het hoogtepunt van de beeldhouwkunst. Hier ziet u vier sublieme uit één stuk graniet gehouwen boeddhabeelden. Aansluitend naar Dambulla waar u het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara bezoekt. Ook bekijkt u de gouden tempel van Dambulla dat op de Unesco wereldergoedlijst staat. 

 

Dag 6, zondag

Zondag. Vandaag kunt u met uw reisleider een lokale kerkdienst bijwonen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7, maandag: Dambulla – Sigirya – Kandy

Na een dagje rust vertrekt u vroeg richting Kandy. Onderweg beklimt u de leeuwenrots van Sigirya, een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Sri Lanka, met op de top de ruïnes van een oud paleis. U kunt de 1200 traptreden beklimmen en ervaren hoe het paleis ooit moet zijn geweest. Tijdens de klim ziet u mooie fresco's van “wolkenmaagden” en prachtige vergezichten. Halverwege de rots komt u bij een poort, welke bestaat uit twee leeuwenpoten van 2 bij 3 meter groot. De klim is meer dan de moeite waard. Door naar Kandy voor de overnachting. ‘s Avonds kunt u genieten van een culturele dansshow.

 

Dag 8, dinsdag: Kandy – Pinnawela – Kandy

Na het ontbijt vertrekt u richting het olifantenweeshuis van Pinnawela waar u het verhaal hoort van hoe men de jonge verstoten olifanten hier opvangt en verzorgt. Tweemaal daags nemen de olifanten een bad in de rivier. Een bijzondere ervaring. Na de lunch keert u terug naar Kandy voor een uitgebreid bezoek aan de stad en een bezoek aan de Tempel van de Tand. Het verhaal gaat dat hier de tand van Boeddha bewaard wordt. Geniet ook van de sfeervolle (kunst) winkeltjes.

 

Dag 9, woensdag: Kandy – Nuwara Eliya - Haputale

Sri Lanka beschikt ook over prachtig natuurschoon. Per bus rijdt u dwars door de groene heuvels en theeplantages richting het station van Nuwara Eliya, ook wel eens de "de stad boven de wolken" genoemd. Uiteraard ervaart u hier het verhaal van het maken van de thee. En dan stapt u aan boord van de trein die u naar Haputale brengt.

 

Dag 10, donderdag: Haputale – jeepsafari - Tissamaharama

Vandaag weer een indrukwekkende dag. Natuurliefhebbers komen volledig aan bod. U maakt een jeepsafari in het natuurpark Yala of Udawawela National park waar u, als het meezit, olifanten, krokodillen, wilde zwijnen, herten, apen en talloze tropische vogels kunt spotten.

 

Dag 11, vrijdag: Tissamaharama – Galle - Hikkaduwa

Vandaag gaat u naar de VOC stad Galle, vooral bekend vanwege het Nederlands fort dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Het fort staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oud Nederlandse kerk. Deze kerk heeft de tsunami van 2004 overleeft en is nog in zeer goede staat. Door naar Hikkaduwa voor de overnachting.

 

Dag 12, zaterda: Hikkaduwa – Madu Ganga – Mount Lavinia

Van Galle reist u naar de badplaats Mount Lavinia aan de westkust. Onderweg maakt u een boottocht over de Madu Ganga rivier met weelderige mangroves. Onderweg bezoekt u “kaneel” eiland waar de bevolking kaneel produceert en de Kodduwa Tempel. Het verhaal gaat dat de tempel ooit het heilige overblijfsel van de tand van Boeddha heeft beschut.

 

Dag 13, zondag

Zondag. Vandaag kunt u met uw reisleider een lokale kerkdienst bijwonen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 14, maandag: Colombo

Vandaag bezoekt u Colombo, het kloppende hart van Sri Lanka waar u zich kunt onderdompelen in het echte leven van Sri Lanka. Hier komen de religies van de wereld samen. U ziet er een mooie combinatie van oude ruïnes en het moderne leven. De straathandel domineert de hele stad. Er zijn dan ook talloze markten en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Jami-Ul-Alfar Moskee en de Wolvendaalkerk.'In de middag keert u terug naar Mount Lavinia waar u zich nog wat kunt ontspannen.

 

Dag 15, dinsdag: Terugkeer naar Nederland

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht met Emirates via Dubai terug naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis en ruimbagage 30kg
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 375,-
 • Visum
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Risverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelovernachtigingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 2-3 Negombo Beacon Beach Hotel 1 nacht
Dag 3-4 Anuradhapura Miridiya Lake Resort 1 nacht
Dag 4-6 Polonnaruwa Girithale Hotel 1 nacht
Dag 6-8 Dambulla Nice Place Hotel 2 nachten
Dag 8-9 Kandy Queens Hotel 2 nachten
Dag 9-10 Haputale Olympus Plaza Hotel 1 nacht
Dag 10-11 Tissamaharama Chandrika Hotel 1 nacht
Dag 11-12 Hikkaduwa Citrus Hotel 1 nacht
Dag 12-15 Mount Lavinia Palm Beach Hotel 3 nachten
    Totaal 14 nachten

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
12 november 2019 Amsterdam Dubai EK 148 14.30 uur 00.00 uur*
13 november 2019 Dubai Colombo EK 650 02.35 uur 08.25 uur
           
26 november 2019 Colombo Dubai EK 651 09.55 uur 13.00 uur
26 november 2019 Dubai Amsterdam EK 149 15.20 uur 20.00 uur

*Aankomst volgende dag

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief