Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ierland, in de voetsporen van St. Patrick

Groepsrondreis, Vliegreis

Iedere bestemming heeft zijn verhaal. Zo nodigt Ierland u uit om het verhaal van Sint Patrick te horen, een verhaal dat al sinds 432 verteld wordt. Sint Patrick was een gewone man die Ierland veranderde. Als tiener werd hij naar Ierland ontvoerd en als slaaf aan het werk gezet. Terwijl hij in alle eenzaamheid schapen hoedde, vond hij troost in zijn wankele geloof en veranderde in een toegewijd christen. Een engel droeg hem op om uit Ierland te ontsnappen. Dat lukte, maar in het jaar 432 keerde Sint Patrick terug om in het land van zijn slavernij het christendom te gaan prediken. Hij trok er dertig jaar rond om het christelijke geloof te verbreiden, vaak met gevaar voor eigen leven.

 

Tijdens deze rondreis komt u op plaatsen die belangrijk zijn geweest in het leven van Sint Patrick of indirect met hem te maken hebben. Daarnaast maakt u kennis met de prachtige natuur die Ierland rijk is. Gaat u mee met deze bijzondere rondreis waarin het verhaal van Sint Patrick tot leven komt en ontdekt hoe sterk dit groene eiland verbonden is met de heilige Patrick?

 

Boek Pelgrimage van Smaragd van Reisleidster Annemarie Latour

Bij boeking (en doorgaan) van de reis ontvangt u het boek Pelgrimage van Smaragd van Annemarie Latour cadeau. Dit prachtige reisboek langs twaalf plaatsen in Ierland geeft u inzicht in de Keltische traditie, het Keltische christendom, de geschiedenis, de legendes en de heldenverhalen. Annemarie Latour studeerde Engelse taal- en letterkunde en Ierse folklore en is zij uw reisleider tijdens deze reis.

Programma

Dag 1, woensdag: Heenreis Dublin

Vliegreis van Amsterdam naar Dublin. Na aankomst een rondrit door deze levendige hoofdstad. U brengt een bezoek aan St. Patrick’s Cathedral, waar Sint Patrick naar verluid veel bekeerlingen heeft gedoopt. Overnachting in Dublin.

 

Dag 2, donderdag: Hill of Tara - Hill of Slane - Downpatrick

Vertrek uit Dublin en per bus naar de koningsheuvel van Tara waar een standbeeld van Sint Patrick staat. Daarna verder naar de heuvel van Slane. Hier zou Sint Patrick het paasvuur hebben ontstoken. Verder naar het noorden ligt Downpatrick. Volgens de overlevering zette Sint Patrick, niet ver van hier, voet aan wal om Ierland tot het christendom te bekeren. U bezoekt Downpatrick Cathedral, waar zich ook het graf van de heilige bevindt en het multimediale St. Patrick Centre waar zijn verhaal wordt verteld. U overnacht in Downpatrick.

 

Dag 3, vrijdag: Struell Wells - Saul - Armagh

’s Ochtends een bezoek aan de Struell Wells, vier waterbronnen waar Sint Patrick volgens een oude legende lang heeft gebeden. Even verderop ligt het kleine kerkje van Saul, waar Sint Patrick zijn werk in Ierland begon. ’s Middags reist u door naar de stad Armagh, het kerkelijke centrum van Ierland. Daar bezoekt u zowel de protestantse als katholieke kathedraal. Overnachting in Armagh.

 

Dag 4, zaterdag: Slemish Mountain - Causeway Coastal Route - Giant's Causeway

Vandaag gaat de reis verder naar het noorden. Via de berg Slemish, waar Sint Patrick als slaaf zijn schapen hoedde, naar een gedeelte van de beroemde Causeway kustroute. Deze brengt u naar de Giant’s Causeway, een natuurwonder dat op de UNESCO  Werelderfgoedlijst staat. De Giant’s Causeway bestaat uit tienduizenden, zeshoekige kolommen van vulkanisch gesteente. Na dit bezoek rijdt u door naar de kustplaats Portstewart voor de overnachting.

 

Dag 5, zondag: Zondagsdienst

In de ochtend kunt u een lokale viering bezoeken. Verder is de dag vrij. Lunch en diner in uw hotel.

 

Dag 6, maandag: Ulster - American Folk Park - Lough Derg

Vanuit Portstewart per bus naar het Ulster-American Folk Park in Omagh. In dit openluchtmuseum volgt u het spoor van de talloze Ieren die naar Amerika zijn geëmigreerd. In Amerika wordt St. Patrick’s Day, net zoals in Ierland, groots gevierd. Daarna door naar het meer Lough Derg. Op Station Island, een klein eiland in het meer, zou Sint Patrick een visioen van het vagevuur hebben gehad. Het eiland wordt al eeuwenlang door pelgrims bezocht, tot op de dag van vandaag. U gaat naar het bezoekerscentrum aan de rand van het meer en maakt aansluitend een boottocht. Vervolgens naar de kustplaats Bundoran voor diner en overnachting.

 

Dag 7, dinsdag: Ballintubber Abbey - Croagh Patrick - Galway

Ten zuiden van Bundoran ligt Ballintubber Abbey. Deze abdij, die nog steeds in gebruik is, werd gebouwd naast de plek waar Sint Patrick een kerk stichtte. Iets verderop ligt Croagh Patrick, de heilige berg van Ierland. Sint Patrick zou deze berg, die 764 meter hoog is, hebben beklommen om er veertig dagen lang te vasten en te bidden. Jaarlijks beklimmen tienduizenden mensen de berg als pelgrimage. Daarna doorreis naar de stad Galway.

 

Dag 8, woensdag: Kilmacduagh Monastery - Cliffs of Moher

In de ochtend bekijkt u de ronde toren en kloosterruïne van Kilmacduagh, dat een beeld geeft van de vroege middeleeuwse kloosters in Ierland. Vervolgens via een fraaie kustroute naar de Burren. De Burren lijkt op een versteend maanlandschap en is een natuurgebied met bijzondere flora en fauna. Hier bezoekt u de spectaculaire Cliffs of Moher, met klippen tot meer dan 200 meter hoogte. Aan het einde van de middag verder naar het hotel in Limerick.

 

Dag 9, donderdag: St Patrick’s Well - Rock of Cashel - Dublin

Vandaag is de terugreis naar Dublin. Voordat u hier aankomt, bezoekt u nog de bron van Sint Patrick in Gortmore. Vervolgens naar de opvallende Rock of Cashel. Op deze plek zou Sint Patrick in het jaar 450 een door hem bekeerde vorst, Aengus, hebben gedoopt. Daarna gaat de reis door naar Dublin.

 

Dag 10, vrijdag: Terugreis Nederland

Vroeg in de ochtend transfer naar Dublin Airport en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam - Dublin - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 1 en 10)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlands- en Engelssprekende gidsen
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via Greenseat
 • Boek ‘Pelgrimage van smaragd’ van Annemarie Latour en Frank Bosman

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 385,-
 • Lunch dag 1 en 10
 • Drankjes
 • Reisverzekeringen
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
24 juli/ 14 aug 2019 Amsterdam Dublin El 605 13.25 uur 14.10 uur
02 aug/ 23 aug 2019 Dublin Amsterdam El 604 10.15 uur 13.00 uur

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Dublin 1 nacht
Dag 2-3 Downpatrick 1 nacht
Dag 3-4 Armagh 1 nacht
Dag 4-6 Portstewart 2 nachten
Dag 6-7 Bundoran 1 nacht
Dag 7-8 Galway 1 nacht
Dag 8-9 Limerick 1 nacht
Dag 9-10 Dublin 1 nacht
  Totaal 9 nachten

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 24 juli staat gepland voor zaterdag 6 juli.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 14 augustus staat gepland voor zaterdag 27 juli.

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief