Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Adembenemend IJsland

Adembenemend vind ik IJsland met zijn sluimerende en soms uitbarstende vulkanen, tafelbergen, lava, watervallen, geysers, gletsjerrivieren, hete bronnen, hooglanden, diepe fjorden, zwavelbronnen, regenbogen, IJslandse paarden, snelstromende rivieren, sneeuw op de bergen, walvissen, vogels en papegaaiduikers. IJsland, uitgestrekte gebieden waar ik kilometers lang rijd en waar geen huis te bekennen is. Af en toe een eenzame fietser, een enkele auto: veel loslopende schapen met lammetjes op en langs de weg. En als ik dan zo hier en daar een groepje boerderijen zie, waar de wind vrij spel heeft, vraag ik me af hoe moet je in elkaar zitten om hier te kunnen leven, misschien wel overleven?

Een verlatenheid die me stil maakt, waar ik klein van word, deemoedig. De kracht van de natuur en van de elementen zijn overweldigend. En werken op me in tot in het diepst van mijn ziel. Wat heb je hier als mens in te brengen? Ik blijf kijken, naar de grillige vormen van de bergen met hun vele rivieren en kleine watervallen.

Ik blijf kijken, rijdend door lavalandschappen die begroeid zijn met mossen en gras in zachtgroene kleuren. Ik blijf kijken en ben een en al verwondering. Een verwondering die vreugde en blijdschap oproept. Ik ontdek dat ik op momenten opgetogen word als een

kind en wel kan springen, zoveel schoonheid…

Tekst: Joke Litjens - Werkplaats voor de Ziel

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief