Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Een nog onontdekt, maar o zo mooi stukje Italië

Als je op een landkaart Italië ziet, lijkt het een been met daaraan een voet. Naar de hiel van die “voet” voert de kerstreis Kerst in Apulië. Dat deel van Italië is de regio Apulië. Het is een nog onontdekt, maar o zo mooi stukje Italië. Kenmerkend zijn de fraaie vergezichten, eeuwenoude olijfbomen, cactussen, hooggelegen witte stadjes en vissersdorpjes. Ook vind je er de barokstad Lecce, het Florence van het Zuiden. Bekend is eveneens Bari, een levendige havenstad en stad waar St. Nicolaas z'n laatste rustplaats heeft. Wat de streek echter uniek maakt zijn de trulli, de bijzondere ronde witte huisjes.

Culinaire kersttradities

Voor Italianen is eten een wezenlijk onderdeel van het leven. Het zal je dan ook niet verbazen, dat Kerst z’n eigen tradities op dit vlak kent. 

Papier-maché uit Lecce

De stad Lecce is bekend vanwege z’n mooie barokke uiterlijk, maar minstens net zo beroemd om zijn Papier-maché kunst. Cartapesta in het Italiaans.

St. Nicolaas

In 1087 stalen vissers uit het Zuid Italiaanse Bari de sarcofaag met het stoffelijk overschot van Sint Nicolaas en brachten het over naar hun thuisstad. Vanaf dat moment werd Bari een bedevaartsoord.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief