Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Op safari in Tanzania

“Oog in oog staan met tientallen olifanten, vanaf je ontbijttafel de zebra’s en giraffen voorbij zien trekken, duizenden gnoes die de Serengeti oversteken, luipaarden met hun jongen in een boom boven je hoofd. Ontroerend om zo als mens deel uit te mogen maken van de wereld van de dieren.” In Tanzania is het genieten van de overweldigende dierenwereld, de gastvrije bevolking, de mooi gelegen lodges en tented camps, de prachtige landschappen, de stilte, de heldere sterrenhemel,en het heerlijke eten. Het lijkt wel of de tijd hier stil staat. Na een paar dagen in dit Afrikaanse land ben je voor je gevoel al weken weg. Tanzania heeft de mooiste wildparken ter wereld, de hoogste bergen van Afrika en zeer gastvrije inwoners. De schatten van Tanzania hebben we op avontuurlijke wijze kunnen verkennen in een four-wheel-drive landrover, onder leiding van behendige chauffeur-gidsen die hun hele leven al in dit prachtige landschap wonen. Zij weten alles van natuur, het wildleven en hebben op elke vraag wel een antwoord. Deze gidsen delen niet alleen hun kennis en enthousiasme van de dierenwereld en hun land met ons maar zorgen ook voor heerlijke lunches op de mooiste plekken in de parken.

 

Maar wat is een reis naar Tanzania zonder een paar overnachtingen in een van de comfortabele lodges midden in de Afrikaanse natuur?

Aan de kust van Zanzibar, liggen de luxe lodges zelfs direct aan de Indische Oceaan waar we zo vanuit het bed een frisse duik in de

Oceaan kunnen nemen. Een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking krijgen we in het dorp Ilkiding’a. Daar maken we een wandeling langs een koffieplantage en open velden waar aardappelen, mais, bonen en andere gewassen groeien. Onderweg naar de Ngorongorokrater ontmoeten we ook de Masai, een kleurrijke nomadenstam die hun eeuwenoude tradities wisten te bewaren.

 

We dalen af in de krater, een ingestorte vulkaan met wanden van

soms wel 600 meter hoog. Een van ’s werelds grootste natuurspektakels! Op de bodem van de oeroude krater die ook wel de Ark van Noach wordt genoemd, leven tienduizenden wilde dieren. Hier hebben we een grote kans om de neushoorn te zien. Na een aantal indrukwekkende safaridagen vliegen we in een uurtje naar het exotische eiland Zanzibar, prachtig gelegen in de Indische

Oceaan. Hier genieten we van een perfecte mix van Afrikaanse charme, de exotische sfeer van het Midden-Oosten, onwerkelijk mooie stranden en een gevarieerd aanbod aan excursies. Van aromatische specerijentours en een bezoek aan de hoofdstad Stone Town tot het zwemmen met dolfijnen. Elke avond staat er een heerlijke, met zorg bereide, maaltijd voor ons klaar in de logde waar we logeren. Eenmaal thuis klinken de geluiden van de Afrikaanse savanne nog na in onze oren!

 

Karibu Sana! - Hartelijk Welkom!’

 

Tekst: Carla Melchers - reisleidster DrieTour

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief