Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Welkom in Petra

Flamboyante bedoeienen in kleurrijke gewaden rijden op Arabische paarden af en aan naar de ingang van Petra. Ogen, omrand met zwart koolpotlood, gericht op de groep toeristen die verwonderd, voldaan en vermoeid terugkeren uit de verborgen stad. “Taxi lady?

Taxi sir?” Arriverende toeristen die vol enthousiasme starten met

hun ontdekkingstocht krijgen een brede glimlach toegeworpen,

vol gouden tanden: “Welcome to Petra!”

Het schouwspel schept een sfeer. Zo heeft het er vroeger vast ook uit gezien. Handelaren van over de hele wereld arriveren bij de verborgen stad. Te paard, te voet of op kameel. Stelt u zich voor: dagen, weken, nee zelfs maanden heeft u gereisd om uw geluk te beproeven in de meest levendige handelsplaats van het Midden-Oosten.

Het was een zware reis, met nog een obstakel te trotseren: de Siq. Deze gigantische scheur in de metershoge zandstenen rotswanden is de toegangspoort tot Petra en slingert een kilometer door het

indrukwekkende gebergte. Het betreden van de Siq betekent het

moment van de waarheid: wordt u toegelaten tot het machtige Petra

of maakt u rechtsomkeert. U mag doorlopen en aan het eind van de lange doorgang doemt de Treasury op. De imposante, uit de rotsen gehakte , schatkamer torent indrukwekkend aan de ingang van de stad. U bent binnen! Het krioelt van de mensen.

Er lopen Arabieren, Aziaten, Afrikanen en Europeanen. Heren in de mooiste gewaden, bedelaars in vodden. Kamelen en ezels bepakt en bezakt met handelswaar uit alle windstreken. Op de bergwanden prijken imposante huizen en kastelen, met daaronder ‘gewone’ grotten, waar de arbeiders leven. Het ruikt er naar wierook, kruiden,

specerijen en goud. U bent gearriveerd: de trots van Arabie.

Welkom in Petra.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief