Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Dhr. Tuitman

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

Dag 1 di 06/11 Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (met overstap in Istanbul). Na aankomst transfer naar uw hotel in Nazareth.

 

Dag 2, wo 07/11 Nazareth-Tiberias

In de ochtend brengt u een bezoek aan Nazareth Village, een soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Ook brengt u een bezoek aan de grote Aankondigingkerk. Bij voldoende tijd doet u ook kort het plaatsje Kana aan. In de middag kan er een stukje over de Gospel trail gelopen worden. Bijvoorbeeld het stukje vanaf het Golani-kruispunt tot de Berg Arbel (in overleg met de gids). Daarna naar uw accommodatie in Tiberias.

 

Dag 3, do 08/11 Het noorden

In de ochtend gaat u naar Tsfat, een orthodox kunstenaarstadje, tevens centrum van de kabbala. U kunt hier enkele kunstgalerietjes bezoeken en ziet een synagoge van binnen. Daarna rijdt u verder naar het noorden, naar de bronnen van de Jordaan. U maakt hier een wandeling bij Tel Dan of Banjas. Via de Golan rijdt u terug naar Tiberias.

 

Dag 4, vr 09/11 In de buurt van het meer

U start de dag met een boottocht op het Meer van Tiberias. Daarna brengt de bus u naar de Berg der Zaligsprekingen. De kerk ligt in een prachtige tuin met uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar het lager gelegen Tabgha. Na de lunch brengt u een bezoek aan de mooie opgravingen van Magdala, dat hier vlak in de buurt ligt. Tot slot rijdt u naar de Berg Arbel voor een mooi uitzicht op de omgeving.

 

Dag 5, za 10/11: Tiberias-Jeruzalem

U vertrekt bijtijds  uit Tiberias en rijdt door de Jordaanvallei naar het zuiden. De eerste stop is bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr al Yahud. Daarna rijdt u door naar Wadi Kelt, waar u een bezoek brengt aan het Klooster St. George, prachtig gelegen tegen de rotswand aan. De volgende stop is bij Betlehem, waar u de Geboortekerk en de Herdersvelden zult bezoeken. Daarna rijdt u door naar Jeruzalem, waar u de komende nachten zult verblijven.

 

Dag 6, zo 11/11 Olijfberg en Oude Stad 

Deze dag brengt u door in de Oude Stad. De bus zet u af op de Olijfberg, vanwaar een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Daarna wandelt u naar beneden via Dominus Flevit en Getsemané. Door de Leeuwenpoort loopt u verder naar St. Anna en Betesda en over de Via Dolorosa. Tot slot loopt u door naar de Heilig Grafkerk. Een echte loopdag.

 

Dag 7 ma 12/11 Oude Stad

De bus brengt u eerst naar de Tempelberg, waar u (als de rij met wachtende mensen niet te lang is) een bezoek aan zult brengen. Na dit bezoek gaat u naar de Klaagmuur, waar op dat moment de Bar Mitswa viering plaatsvindt. Jongens van 13 mogen voor het eerst in het openbaar voorlezen uit de Thora. Een feestelijk moment en bijzonder om hierbij aanwezig te zijn. Daarna wandelt u naar het kerkje van Petrus Gallicantu (kerk van het hanengekraai). In de middag bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Erg indrukwekkend.

 

Dag 8 di 13/11 Dagtocht Dode Zee

Deze dag maakt u een excursie naar het gebied rondom de Dode Zee. Met de kabelbaan gaat u naar het hoog gelegen fort Massada en hoort hier het bijzondere verhaal dat zich hier heeft afgespeeld. Daarna maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval bij  Engedi. Misschien ziet u nog een steenbok of klipdas. Het is een mooi stukje natuur. Voor wie wil, is er deze dag gelegenheid om te drijven op het zoute water van de Dode Zee. Na deze afwisselende dag rijdt u terug naar Jeruzalem

 

Dag 9, wo 14/11 Terugreis

Transfer naar luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam (met overstap in Istanbul).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie in een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 370,-
 • Reisverzekering 17,28
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)
 • Lunch laatste dag

Overige informatie

De indicatieprijs voor deze reis is 1500,- per persoon.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief