Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

In de voetsporen van Paulus en Johannes

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

In de voetsporen van Paulus en Johannes

Turkije is dé “bakermat” van het christendom en kent vele gezichten. De rondreis start met een bezoek aan de levendige wereldstad Istanbul, het vroegere Constantinopel. U proeft hier de sfeer van een eeuwenoude cultuur. Daarna komt de geschiedenis tot leven met bezoeken aan Troas, Assos en de zeven gemeenten van Klein Azië, aan wie de apostel Johannes zijn brieven stuurde. Zo ontdekt u Pergamon, Thyatira, Laodiceia en Efese. Verder staat Pamukkale, het wereldbekende natuurwonder, natuurlijk op het programma. Ook maakt u een indrukwekkende dagtocht naar het Griekse eiland Patmos, het Jeruzalem van de Egeïsche Zee, waar Johannes zijn Openbaringen ontving.

Programma

DAG 1, ma: vlucht Amsterdam – Istanbul 

Vlucht Amsterdam – Istanbul. Transfer naar uw hotel in het centrum van de stad. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken naar de Blauwe Moskee of de Aya Sofi. Dikwijls vinden er prachtige lichtshows plaats. Twee overnachtingen in Istanbul.

 

DAG 2, di: Istanbul

Vandaag verkent u Istanbul, waar u een mengeling van culturen treft. U bezoekt o.a. de bekende Aya Sofia Moskee (de kerk van de Heilige Wijsheid), de Blauwe Moskee met zes majestueuze minaretten en de Cisternen (ondergrondse watersystemen).
’s Middags bezoekt de Kariye (Chora-kerk) met prachtige mozaïeken en het Topkapi paleis, voormalige residentie van de Sultan. Als er nog tijd is wandelen we na afloop door de Egyptische Bazaar en laten we ons verrassen door de kleurenpracht. Proef en ruik de vele kruiden en specerijen!

 

DAG 3, wo: Cannakale – Troas – Assos – Dikili

U reist verder via Troas naar uw hotel in Dikili. Laat uw gedachten in Troas, waar Lucas zich bij Paulus heeft gevoegd, terug gaan naar het verleden. Aansluitend naar Assos, waar Paulus in 56 n. Chr. tijdens zijn 3e zendingsreis verbleef. De Helleense en Byzantijnse vestingwerken zijn indrukwekkend. Op de top staat de tempel van Athene (530 v.C.), de oudste Dorische tempel van Klein-Azië. Maakt u tot slot nog een stop in het sfeervolle havenplaatsje Ayvalik.  U overnacht tweemaal in Dikili.

 

Dag 4, do: Pergamon

Vandaag naar de oude Bijbelse stad Pergamon, één van de zeven gemeenten. Hier bekijkt u de Acropolis, die als een adelaarsnest tegen een berg ligt; Hier kunt u een korte overdenking houden. Ook bezoekt u het Asklepeion, het belangrijkste medische centrum uit de Oudheid.

 

DAG 5, vrij: Thyatira Sardes Filadelfia – Denizli

Bezoek aan drie Bijbelse plaatsen. In Thyatira, een oud textielcentrum, hoort u het verhaal van Lydia de purperverkoopster. In Sardes gaat u o.a. naar het Gymnasium en de tempel van Artemis. Tenslotte naar Filadelfia, nog een belangrijke stad uit de Oudheid voor een kort bezoek aan de Johannes basiliek. Drie overnachtingen in Denizli.

 

DAG 6, za: Pamukkale

Vandaag staat een bezoek aan één van ’s werelds bekendste natuurwonderen op het programma: het “katoenkasteel” Pamukkale, een massief van kalksteen-terrassen waar water uit de hete bron over stroomt. Tevens maakt u een wandeling langs de ruïnes van de antieke stad Hiërapolis en bekijkt u de Necropolis, de Apollo-tempel en de kerk van Philippus. ’s Middags kunt u heerlijk genieten van de thermaalbaden van uw hotel.

 

Dag 7, zo: Zondag

Zondag, geen programma. U kunt heerlijk genieten van de faciliteiten in het hotel.

 

DAG 8, ma: Laodiceia – Aphrodisias – Kusadasi

Na het ontbijt vertrekt u naar Laodiceia, de stad van het compromis. Vervolgens naar een andere stad uit de Oudheid: Aphrodisias. Hier ziet u o.a. het prachtige bewaard gebleven stadion. U rijdt door naar Kusadasi voor diner en de overnachting.

 

DAG 9, di: Efese – Selcuk

Vandaag ontdekt u de heilige stad Efese, gedurende de hele geschiedenis beroemd om de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Met name het theater en de bibliotheek zijn indrukwekkend. U bezoekt het huisje van Maria en de Johannes basiliek in Selcuk. Indien tijd beschikbaar rijden we aansluitend door naar Izmir voor een rondrit door het vroegere Smyrna.

 

DAG 10, wo: Boottocht naar Patmos

Zeer vroeg vertrek uit het hotel voor de overtocht naar Patmos. De boot richting Patmos vertrekt om voor 07.00 uur. Rond 11.00 uur arriveert u op Patmos waar een bus staat te wachten die u naar hotel Hellinis brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de haven van Skala zijn voldoende restaurants aanwezig voor de lunch. Het diner gebruikt u in het nabijgelegen restaurant Netia.

 

DAG 11, do: Patmos – Kusadasi

Onder leiding van een gids brengt u een bezoek aan het klooster en de grot van Johannes. Laat u zich na afloop van de excursie afzetten in het dorpje Skala waar voldoende gelegenheid is om de lunch te gebruiken. Rond 15.00 uur vertrekt u weer per ferry terug naar Kusadasi voor het diner en overnachting.

 

Dag 12, vrij: Terugreis naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Izmir en terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis per Turkish Airlines incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 4* hotels en 3* hotel in Patmos
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (m.u.v. de aankomst- en vertrekdag) incl. een softdrankje
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 185,-
 • Lunch op aankomst- en vertrekdag
 • Overige drankjes
 • Optionele excursies

Overige informatie

U kunt zich voor deze reis voorinschrijven tot 20 december 2018.

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 10 personen.

 

Reissom per persoon:

1784,- Bij 15 – 19 betalende personen

2085,- Bij 10 – 14 betalende personen

 

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
29 april 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 11.10 uur 15.40 uur
           
10 mei 2019 Izmir Istanbul TK 2319 12.00 uur 13.20 uur
10 mei 2019 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.10 uur 17.45 uur

 

 

Hotels (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 – 3

Istanbul

Hotel Ilkbal Deluxe

  2 nachten

Dag 3 – 5

Dikili

Hotel Halic Park Hotel

  2 nachten

Dag 5 – 8

Denizli

Hotel Richmond

  3 nachten

Dag 8 –10

Kusadasi

Hotel Marina Suites

  2 nachten

Dag 10 – 11

Patmos

Hotel Hellinis

  1 nacht

Dag 11 – 12

Kusadasi

Hotel Marina Suites

  1 nacht

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief