Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

shutterstock_631589657
Turkije
Zeven Gemeenten

Turkije – Johannes en de Zeven Gemeenten

8 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Iedere bestemming heeft zijn verhaal. En in Turkije, dé “bakermat” van het christendom, liggen de “Bijbel” verhalen letterlijk op straat. Het is het land waar Paulus het Evangelie heeft verkondigd. Maar Turkije is ook het  land van de apostel Johannnes. Hij stuurde zijn brieven in Openbaring aan de zeven gemeenten van Klein- Azië.  Het is zijn verhaal dat tijdens deze 8-daagse rondreis centraal staat. Het verleden komt tot leven; u treedt in de voetsporen van Johannes en wandelt de weg die hij bewandeld heeft. U ontdekt het vroegere Smyrna (Izmir), Efese, Laodiceia, Filadelfia, Sardes, Thyatira  en Pergamum.

 

Dit alles samen een gastvrije bevolking, indrukwekkende natuur, heerlijke Turkse gerechten en een zonnig klimaat, maken deze reis een inspirerende en verrijkende ervaring.

Programma

Dag 1 dinsdag: Reisdag naar Izmir
Vlucht van Amsterdam via Istanbul naar Izmir. Transfer naar uw hotel in Izmir.

Dag 2 woensdag: Smyrna
Vandaag bezoek u het vroegere Smyrna, nu de moderne stad Izmir.  Samen met uw Nederlandstalige gids bekijkt u de overblijfselen van de St. Polycarpkerk; de oudste kerk van Izmir die de zeven kerken van de Apocalyps-gemeenschap symboliseert. Vervolgens naar de Ottomaanse klokkentoren en de oude Acropolis voor een prachtig uitzicht. Het bezoek aan Smyrna eindigt op de sfeervolle Romeinse markt, waarna u door reist naar Kusadasi, een gezellige badplaats.

Dag 3 donderdag: Efese – Selcuk – Denizli

Vandaag ontdekt u Efese, het commerciële centrum van de Oudheid. Efese is een van de mooiste opgravingen van Turkije. Het Bijbelverhaal gaat dat apostel Johannes na de dood van Jezus de Maagd Maria naar Efese heeft gebracht. Dat verhaal gaat leven als u het huisje van Maria bezoekt;  verscholen in de heuvels is dit de plek waar Maria haar laatste dagen heeft door gebracht. In Efese volgt u de weg die Johannes en Paulus zijn gegaan. Laat het verleden herleven bij de bibliotheek en het indrukwekkende theater. 

 

Tot slot naar Selcuk  waar u de Johannesbasiliek met het graf van Johannes kunt bekijken. Een bijzondere plaats om even stil te staan bij het leven van Johannes.

 

U reist door naar Denizli voor de overnachting.

 

Dag 4 vrijdag: Laodiceia – Pamukkale Hiërapolis

Laodiceia, een zeer welvarende stad, noemde Johannes in zijn brieven de stad van het Compromis. "Omdat jullie lauw zijn en noch heet, noch koud, zal Ik jullie uit mijn mond spuwen" (Openb. 3:16). Als u in Laodiceia bent, wordt deze uitspraak van Johannes duidelijk.

 

Aansluitend naar een van ’s werelds bekendste natuurwonderen: het katoenkasteel Pamukkale, een massief van heetwaterbronnen waar water uit de hete bron over stroomt richting Laodiceia. Ervaart u zelf hoe de warmte aan uw voeten voelt. 

 

Achter Pamukkale ligt de antieke stad Hiërapolis; een indrukwekkende opgraving met een Necropolis, de Apollo tempel en de kerk van Philippus; een mooie plek om alle indrukken op u in te laten werken.

 

Dag 5 zaterdag: Filadelfia Sardes – Thyatira – Dikili

Bezoek aan drie van de zeven Bijbelse gemeenten. Filadelfia, gemeente van Verwachting, is een belangrijke stad uit de Oudheid. In Sardes, de gemeente van Verzuim, gaat u  onder meer  naar het gymnasium en de kerk. Tenslotte naar Thyatira, de gemeente van Verontreiniging en een oud textielcentrum. Hier hoort u het verhaal van Lydia de purperverkoopster. De reis gaat verder naar Dikili voor diner en overnachting.

 

Dag 6 zondag

Zondag. ’s Morgens kunt u een ceremonie in een Orthodoxe kerk bijwonen. Een verrijkende ervaring. Lunch in het hotel. De rest van de dag heeft u tijd voor u zelf.

 

Dag 7 maandag: Pergamum – Izmir

Over Pergamum schreef Johannes onder andere: Ik weet waar ge woont, daar waar de troon des satans is (Openb. 2:13). Achtergrond van deze tekst zijn de praktijken rondom de verering van Zeus, de Griekse oppergod, geweest.

 

Pergamum vertelt u mooie verhalen en laat u indrukwekkende dingen zien. Het theater dat als een adelaarsnest tegen een berg ligt, is de meest in het oog springende ruïne. Maar ook het altaar van Zeus, de heilige weg, het Serapisheiligdom en de tempel van Trajanus zijn de moeite waard.

 

Aansluitend naar Izmir voor de laatste overnachting.

 

Dag 8 dinsdag Terugreis Izmir naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Izmir en voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Blanca

Dag 1 – 2 verblijft u in Hotel Blanca. Blanca Hotel ligt in het centrum van Izmir in de nabijheid...

Hotel Blanca

Dag 1 – 2 verblijft u in Hotel Blanca. Blanca Hotel ligt in het centrum van Izmir in de nabijheid van het zakelijke district en op ca.2 km van de musea en winkelstraten. Het hotel beschikt over accommodatie in boetiekstijl, heeft gratis toegang tot WiFi. Elke kamer is ontworpen en ingericht in een eigentijdse stijl met aardetinten, airconditioning en het comfort van thuis, in een stijlvolle omgeving. U kunt genieten van traditionele en internationale gerechten in het stijlvolle restaurant van Hotel Blanca. Na een lange dag kunt u ontspannen met een drankje naar keuze bij de bar van het hotel.

terug

Hotel Marina Suites

Dag 2 - 3 verblijft u in Hotel Marina Suites. Hotel Marina Suites ligt op 3 minuten lopen van het...

Hotel Marina Suites

Dag 2 - 3 verblijft u in Hotel Marina Suites. Hotel Marina Suites ligt op 3 minuten lopen van het strand en bevindt zich op slechts 1 km van het centrum. Het beschikt over een buitenbad en een terras met een panoramisch uitzicht op zee en de jachthaven van Kusadasi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een lcd-tv met satellietzenders, balkon met uitzicht op de zee of de tuin. In de kamers is ook gratis WiFi beschikbaar. Het restaurant serveert Turkse en internationale gerechten. In de bars van het hotel kunt u terecht voor een verscheidenheid aan drankjes.

terug

Hotel Richmond Thermal

Dag 3 - 5 verblijft u in Hotel Richmond Thermal. Hotel Richmond Thermal ligt op ca. 3 km afstand van...

Hotel Richmond Thermal

Dag 3 - 5 verblijft u in Hotel Richmond Thermal. Hotel Richmond Thermal ligt op ca. 3 km afstand van de travertijnen van Pamukkale, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het hotel biedt veel faciliteiten: een tuin met pijnbomen, een buitenbad, een overdekt thermaalbad, moderne fitnessruimte, een spacentrum met een hamam en sauna. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer met luxe toiletartikelen. In het restaurant met uitzicht op de tuin kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en de verfijnde smaken van Turkse en internationale gerechten. Ook biedt het hotel een bar bij het zwembad, de Rich Cafe&Bar en de Fireplace Bar, waar een à-la-cartemenu en een verscheidenheid aan drankjes worden aangeboden. De Vital Bar in het spacentrum biedt kruidenthee en biologische drankjes.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-10-2019
Edith Vos-van Norren
Te boeken
975,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam – Izmir – Amsterdam  
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunches op dag 1 en 8)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 135,-
 • Optionele excursies
 • Lunches dag 1 en 8
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Visumkosten ca. 25,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

Amsterdam

Istanbul

11.10 uur

15.40 uur

TK 1952

Istanbul

Izmir

17.00 uur

18.10 uur

TK 2420

         

Izmir

Istanbul

12.00 uur

13.20 uur

TK 2319

Istanbul

Amsterdam

15.10 uur

17.45 uur

TK 1953

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 21 mei staat gepland voor zaterdag 4 mei

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 8 oktober staat gepland voor zaterdag 14 september

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief