Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Turkije Cappadocië en Klein Azië

Groepsrondreis, Vliegreis

“Paulus en Barnabas gingen van Perge verder en kwamen te Antiochië

 

Paulus achterna.....

Tijdens deze 11-daagse rondreis door Cappadocië en Klein Azië treed je in de voetsporen van Paulus en volg je een gedeelte van zijn tweede en derde zendingsreis. Paulus, geboren in Tarsus in het zuiden van Turkije, reisde graag in en door zijn geliefde land om mensen het Evangelie te verkondigen. Je staat met twee benen in het heden, maar toch waan je je even terug in het verleden. En soms loop je letterlijk over dezelfde stenen als waar Paulus gewandeld heeft.

 

Cappadocië

De reis start in het bijzondere Cappadocië, het land van tufsteen, puntmutsen en feeënschoorstenen: een waar sprookje. Bijzonder is de adembenemende natuur en het unieke vulkanische landschap met zijn honderden beschilderde rotskerken en kloosters. Ontdek ook de grotwoningen en de vele ondergrondse in tufsteen uitgehouwen steden die een schuilplaats boden aan vervolgde christenen.

 

Konya

In het voormalige Bijbelse Iconium (Konya) heeft Paulus het Woord van God verkondigt. Velen zijn in Konya tot het geloof gekomen, maar door verzet van de Joden tegen het Evangelie, hebben vele bekeerde christenen Konya verlaten. Konya is tegenwoordig de stad van de Dansende Derwisjen. Nauwelijks herinnert iets aan de tijd van Paulus. Je bezoekt het kerkje van de Little Sisters of Jesus, de heilige Apostel Paulus kerk. Hier leiden de zusters je rond; een bijzondere ervaring.

 

Pisidië

Het vroegere Antiochië (Psidië) was een centrum van cultuur en religie met vele tempels en theaters. Ook Paulus is op deze plek geweest, niet te verwarren met het Antiochië waar Paulus en Barnabas vanuit Cyprus aan land zijn gekomen. Het is hier in Pisidië waar Paulus zijn langste preek heeft gehouden (Hand. 13: 14-52). De Byzantijnse kerk, gebouwd op een synagoge, herinnert aan deze tijd.

 

Klein Azië

De reis voert verder naar Klein Azië waar de vele opgravingen herinneren aan Paulus. Je ontdekt de antieke wereld van Laodiceia, Efese en Pergamon. Hier komen de verhalen verder tot leven.

Programma

Dag 1

Met Turkish Airlines vlieg je via Istanbul naar Kayseri, gelegen in het hart van Cappadocië, waar je in de loop van de avond aankomt. De gids heet je van harte welkom in Turkije en begeleid je naar het hotel in Avanos.

 

Dag 2

Excursie naar het openluchtmuseum Göreme: een opmerkelijke wereld van tufsteen puntmutsen en grotten. Hier vind je kerkjes uit de begintijd van het christendom, zoals de ‘appelkerk’ en de ‘slangenkerk’, met bijzondere muurschilderingen. Tevens bezoek je het dal van Uchisar en Ortahisar.

 

Na de lunch vertrek je naar Avcilar voor een schitterend uitzichtpunt. Tot slot naar de grotten van Zelve, die tot ver in de 20e eeuw nog bewoond waren. Ook hier zie je ondergrondse kerkjes met mooie fresco’s.

 

Je overnacht wederom in Avanos.

 

Dag 3

Je rijdt door de prachtige Ilhara-vallei met vele kerken en heiligdommen, waar je met de gids een wandeling kunt maken. Onderweg bezoek je ook de Soĝanli-vallei, waar je vele uit tufsteen gehouwen kerken en kloosters treft. De bekendste zijn de Koepelkerk (Kubbeli Kilisi) en de Karabaskerk met een fresco van de twaalf apostelen.

 

Dag 4

Vanuit Avanos rijd je via Sultanhani, de best bewaarde Karavanserai van Turkije naar Konya, het voormalige Iconium; nu de stad van de beroemde dansende Derwisjen. Nauwelijks herinnert nog iets aan de tijd van Paulus. Je bezoekt het kerkje van de ‘Little Sisters of Jesus’ oftewel Heilige Apostel Paulus Kerk, waar de zusters je rondleiden.

 

Dag 5

De reis zet zich voort naar Antiochië (Pisidië), vroeger het centrum van cultuur en religie met vele tempels en theaters. Je ziet o.a. de overblijfselen van een Byzantijnse kerk, gebouwd op de plek van de synagoge waar Paulus zijn langste preek hield (Hand. 13: 14-52). Tenslotte naar Denizli vlakbij Pamukkale waar je ontspannen kunt genieten.

 

Dag 6

Vandaag staat een bezoek aan één van ’s werelds bekendste natuurwonderen op het programma: het katoenkasteel van Pamukkale, een massief van kalksteenterrassen waar water uit de hete bron over stroomt. Tevens maak je een wandeling langs de ruïnes van de antieke stad Hiërapolis en bekijk je de Necropolis, de Apollo-tempel en de kerk van Philippus. Tot slot naar Laodiceia, de stad van het compromis.

 

Je overnacht wederom in Denizli.

 

Dag7

Zondag. De reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het hotel leent zich bij uitstek om heerlijk te ontspannen in de thermaal baden.

 

Dag 8

Vandaag ontdek je de heilige stad Efese, gedurende de hele geschiedenis beroemd om de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Met name het theater en de bibliotheek zijn indrukwekkend. Je bezoekt ook het huisje van Maria en de Johannes basiliek in Selcuk. Aansluitend door naar Izmir, het vroegere Smyrna.

 

Dag 9

Vanuit Izmir vervolg je je weg naar de oude Bijbelse stad Pergamum. Het meest spectaculaire gebouw is de Akropolis, die als een adelaarsnest tegen een berg ligt. Ook bekijk je de Romeinse Rode basiliek, een tempel oorspronkelijk gewijd aan Serapis en later een kerk, en tenslotte het Asklepeion, het belangrijkste medische centrum uit de oudheid.

 

Je overnacht in Dikili.

 

Dag 10

Een bezoek aan Troas en Assos staan vandaag op het programma. Laat je gedachten in Troas, waar Lucas zich bij Paulus heeft gevoegd, terug gaan naar het verleden. Aansluitend naar Assos, waar Paulus in 56 n. Chr. tijdens zijn 3e zendingsreis verbleef. De Helleense en Byzantijnse vestingwerken zijn indrukwekkend. Op de top staat de tempel van Athene (530 v.C.), de oudste Dorische tempel van Klein-Azië. Voordat je terugkeert naar Dikili, maak je een stop in het sfeervolle havenplaatsje Ayvalik.

 

Dag 11

Transfer naar de luchthaven van Izmir. Vlucht met Turkish Airlines via Istanbul terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Turkije 11 dagen

Inclusief

 • Vliegreis

 • Vervoer ter plaatse

 • 2-persoonskamer met ontbijt en diner

 • Lunches

 • Nederlandssprekende gids

 • Entrees

 • Reisleiding

 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Visum Turkije
 • Toeslag 1-persoonskamer €150

 • Persoonlijke uitgaven

 • Reisverzekering

 • Annuleringsverzekering

 • Eenmalige poliskosten bij het afsluiten van één of meerdere verzekeringen € 5,50

Overige informatie

 • Liever op eigen gelegenheid naar Turkije? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een Fly-rive en stel uw eigen reis samen!

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief