Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Paulus en de zeven gemeenten van Johannes

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Wist u dat Turkije dé “bakermat” van het christendom is ? Het is in dit bijzondere land waar vele Bijbelverhalen hun oorsprong vinden. U ziet dit terug in de oude nederzettingen en machtige steden. Tijdens deze rondreis treedt u in de voetsporen van de apostel Paulus die graag in Turkije reisde. Allereerst naar Cappadocië met een bezoek aan Göreme, een openluchtmuseum met kerkjes uit de vroege christentijd, en Konya met de Heilige Apostel Paulus Kerk. U reist door prachtige landschappen en mooie dalen, met de vele kerken en heiligdommen, naar West-Anatolië. U ziet hier de bijzondere kalksteenterrassen van Pamukkale. De geschiedenis komt tot leven met bezoeken aan de zeven geloofsgemeenten van Klein Azië, aan wie de apostel Johannes zijn brieven stuurde. Zo ontdekt u o.a. Pergamom (ontdekken van het Perkament), Filadelfia, Sardes, Tyatira (Vrouw met het purperen kleed), Laodiceia, Smyrna en Efese.

Van dag tot dag

Dag 1, di 2 oktober 2018: Heenreis via Istanbul naar Kayseri – Avanos

Vlucht van Amsterdam via Istanbul naar Kayseri. Na aankomst transfer naar uw hotel in Avanos.

 

Dag 2 wo, 3 oktober 2018: Göreme – Ortahisar – Uchisar – Avcilar – Zelve

Excursie naar het openluchtmuseum Göreme: een opmerkelijke wereld van tufsteen puntmutsen en grotten. Hier vindt u kerkjes uit de begintijd van het christendom, zoals de ‘appelkerk’ en de ‘slangenkerk’, met bijzondere muurschilderingen. Tevens bezoekt u het dal van Uchisar en Ortahisar. Na de lunch vertrekt u naar Avcilar voor een schitterend uitzichtspunt. Tot slot naar de grotten van Zelve, die tot ver in de 20e eeuw nog bewoond waren. Ook hier ziet u ondergrondse kerkjes met mooie fresco’s.

 

Dag 3 do, 4 oktober 2018: Ilhara – Sognanli

De dag begint met een tocht door de prachtige Ilhara-vallei met vele kerken en heiligdommen, waar u onder leiding van de gids een wandeling kunt maken. Onderweg bezoekt u ook de Soĝanli-vallei, waar u vele uit tufsteen gehouwen kerken en kloosters treft. De bekendste zijn de Koepelkerk (Kubbeli Kilisi) en de Karabaskerk met een fresco van de twaalf apostelen.

 

Dag 4, vrij 5 oktober 2018: Avanos – Sultanhani – Konya

Via de Sultanhani, de best bewaarde Karavanserai, rijdt u naar Konya, de stad van de beroemde dansende Derwisjen waar u de Mevlana Tekke bezoekt, tegenwoordig een museum met de tombe van Mevlana, kostbare kunstvoorwerpen en meubels. Tenslotte naar het kerkje van de ‘Little Sisters of Jesus’ oftewel de Heilige Apostel Paulus Kerk, waar de zusters u rondleiden.

 

Dag 5, za 6 oktober 2018: Konya – Pisidië – Denizli

De reis zet zich voort naar Antiochië (Pisidië), vroeger het centrum van cultuur en religie met vele tempels en theaters. U ziet o.a. de overblijfselen van een Byzantijnse kerk, gebouwd op de plek van de synagoge waar Paulus zijn langste preek hield (Hand. 13: 14-52). Tenslotte naar Denizli vlakbij Pamukkale waar u ontspannen kunt genieten.

 

Dag 6, zo 7 oktober 2018: Zondag

Op deze zondag is er gelegenheid om een kerkdienst te bezoeken. Lunch in het hotel.

Verder bent u vrij om deze dag naar eigen inzicht te besteden.

 

Dag 7 ma 8 oktober 2018: Pamukkale – Laodiceia

Vandaag staat een bezoek aan één van ’s werelds bekendste natuurwonderen op het programma: het katoenkasteel van Pamukkale, een massief van kalksteenterrassen waar water uit de hete bron over stroomt. Tevens maakt u een wandeling langs de ruïnes van de antieke stad Hiërapolis en bekijkt de Necropolis, de Apollo-tempel en de kerk van Philippus. Tot slot naar Laodiceia, de stad van het compromis. U overnacht in Denizli.

 

Dag 8, di 9 oktober 2018: Filadelfia – Sardes – Tyatira – Ayvalik

U vervolgt uw reis via Filadelfia waarover Johannes in zijn brieven alleen maar positief is geweest, Sardes en Tyatira naar Ayvalik. In Sardes bekijkt u de indrukwekkende Romeinse ruïnes zoals het gymnasium en de synagoge. Geniet ook van het merkwaardige landschap dat vele graftomben herbergt. In Tyatira, een oud textielcentrum, hoort u het verhaal van Lydia de Purperverkoopster. Voor de overnachting verder naar Ayvalik.

 

Dag 9, wo 10 oktober 2018: Pergamom

Vandaag staat een bezoek aan de oude Bijbelse stad Pergamom op het programma. Het meest spectaculaire gebouw is de Akropolis, die als een adelaarsnest tegen een berg ligt. Ook bekijkt u de Romeinse Rode basiliek, een tempel oorspronkelijk gewijd aan Serapis en later een kerk, en tenslotte het Asklepeion, het belangrijkste medische centrum uit de oudheid. Tijdens uw bezoek is er gelegenheid voor een eigen overdenking.

 

Dag 10, do 11 oktober 2018: Izmir

U vervolgt uw reis richting Izmir, het vroegere Smyrna (Izmir), nu een typisch Levantijnse stad, en ook we de gemeente van Vervolging genoemd. Door allerlei rampen herinnert nog maar weinig aan het Bijbelse Smyrna. U ziet de overblijfselen van de St. Polycarpkerk, de oudste kerk van Izmir, die de zeven kerken van de Apocalyps-gemeenschap symboliseren, de Ottomaanse klokkentoren en de Kadifekale en de oude Akropolis vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de haven. Ga ook naar de sfeervolle Romeinse markt.

 

Dag 11, vrij 12 oktober 2018: Efese – Selçuk – Kusadasi

Vandaag staat wederom een indrukwekkende excursie op het programma: Efese, waar zich één van de zeven klassieke wereldwonderen bevindt, de tempel van Artemis. Ook het theater en de bibliotheek zijn indrukwekkend. U bezoekt tevens het huisje van Maria en de Johannesbasiliek in Selçuk. U overnacht in Kusadasi.

 

Dag 12, za 13 oktober 2018: Terugreis naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Izmir, en terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Turkije - 12 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis per Turkish Airlines inclusief luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 4-sterrenhotels
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (met uitzondering van de aankomst- en vertrekdag) inclusief een softdrankje
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 185,-
 • Lunch op aankomst- en vertrekdag
 • Visumkosten circa 25,-
 • Overige drankjes
 • Optionele excursies

Overige informatie

 

Hotelovernachtingen

Dag 1-4

Avanos

Hotel Avrasya

3 nachten

Dag 4-5

Konya

Hotel Bera

1 nacht

Dag 5-8

Denizli

Hotel Lycus River/ Richmond Thermal

3 nachten

Dag 8-10

Ayvalik

Hotel Halic Park

2 nachten

Dag 10-11

Izmir

Hotel Blanca

1 nacht

Dag 11-12

Kusadasi

Hotel Marina

1 nacht

 

 

Totaal

11 nachten

Alle bovengenoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtinformatie

 

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

02-10-18

Amsterdam

Istanbul

11.10

15.40

TK 1952

02-10-18

Istanbul

Kayseri

17.15

18.40

TK 2020

 

 

 

 

 

 

13-10-18

Izmir

Istanbul

12.00

13.20

TK 2319

13-10-18

Istanbul

Amsterdam

15.10

17.45

TK 1953

Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief