Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Pelgrimsreis Santiago de Compostela

Groepsrondreis, Actieve groepsreis, Vliegreis

Op Pelgrimage

Gaat u mee op pelgrimage naar Santiago de Compostela; een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Europa? Velen gingen u voor. Tijdens deze pelgrimstocht wandelt u dagelijks een deel (zo’n 15 kilometer) van de beroemde Jacobsroute naar Santiago de Compostela, de stad met het graf van de apostel Jacobus.

De prachtige wegen, waar u pelgrim met de pelgrims bent, voeren u via El Cebreiro, Sarria, Leboreiro, Pedrouzo en Lavacolla naar Santiago; langs verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken. Bezinning en stilte staan centraal. Een unieke en boeiende ervaring! En zoals u wellicht weet, is “onderweg zijn” op deze beroemde Camino, net zo belangrijk als aankomen! Iedere dag is er een meditatie en we wandelen in stilte.

De touringcar brengt ons ’s ochtends naar de startplek van de wandeling en blijft in de buurt van onze route. U kunt besluiten om na de lunch al in de touringcar te gaan en de laatste kilometers niet mee te wandelen.

Van dag tot dag

Dag 1,  woensdag 23 mei: Vlucht naar Santiago de Compostella, transfer naar Sarria

U vliegt van Amsterdam via Madrid naar Santiago de Compostella. Aansluitend per touringcar naar uw hotel in Sarria.

 

Dag 2, donderdag 24 mei: O’Cebreiro – Biduedo

O’Cebreiro is een gehucht dat pelgrims niet snel zullen vergeten. Een unieke plek, bekend om het wonder van de Heilige Eucharistie dat rond 1300 plaatsvond. De bus brengt ons. We beginnen in de kerk met een meditatie en de pelgrimszegen.We wandelen een kleine 14 km. Regelmatig is er een stop voor koffie- lunch. De bus wacht ons op in Biduedo. U overnacht in Sarria.

 

Dag 3,  vrijdag 25 mei: Sarria - Ferreiros

U vervolgt uw weg van Sarria naar Ferreiros: een wandeling van 14 kilometer. U passeert vele dorpen en gehuchten, vaak uiterst kleine percelen. Door dit landschap lopen ook weer talloze oude wegen; net als vroeger moet u waterloopjes oversteken op doorwaadbare plaatsen en over stapstenen. Overnachting in Sarria.

 

Dag 4, zaterdag 26 mei: Portomarin – Ligonde

U verlaat uw hotel in Sarria en per touringcar rijdt u naar het startpunt van deze dag. Het oude Portomarin ligt onder water. De bijzondere St. Nicolaaskerk is hoger op de heuvel weer opgebouwd. U wandelt circa 15 kilometer van Portomarin naar Ligonde: een lichtglooiende wandeling. Het eerste gedeelte voert over een bergrug met granietrotsen en heide, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het dal van de Miño. Overnachting in Lugo.

 

Dag 5, zondag 27 mei: Vilar de Donas – O’Coto

Het startpunt van vandaag: Vilar de Donas. Hier bevindt zich een prachtige romaanse kerk uit 1184. Binnen staan de graftombes opgesteld van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago die sneuvelden in de strijd tegen de ongelovigen. U wandelt vandaag circa 15 kilometer naar O’Coto en overnacht in Lugo. 

 

Dag 6, maandag 28 mei: Melide– Arzua

Vandaag maakt u een wandeling van circa 15 kilometer van Melide naar Arzua en passeert ondermeer het plaatsje Boente, waar u de kerk Santiago de Boente bekijkt. De kerk dateert uit de 12e eeuw, alleen een raam uit die periode is bewaard gebleven. Overnachting in Arzua.

 

Dag 7, dinsdag 29 mei: Arzua - Brea

Van Arzua wandelt u 15 kilometer naar Brea. U loopt over een oude middeleeuwse route, waar vele pelgrims u voorgingen. U passeert verschillende dorpen en een prachtig beekdal. U overnacht wederom in Arzua.

 

Dag 8, woensdag 30 mei: Lavacolla – Santiago de Compostela

Van Lavacolla wandelt u 12 kilometer naar Santiago. U passeert de plek waar vroeger de pelgrims zich wasten, waarna u kunt beginnen met de eenvoudige beklimming van de Monte del Gozo. Degene die als eerste de top bereikte werd in het verleden tot koning van zijn broederschap uitgeroepen. Pelgrims renden de heuvel af en wie de torenspitsen van de kathedraal zag, riep “montjoie”. Geniet van deze bijzondere ervaring!

 

Dag 9, donderdag 31 mei: Santiago de Compostela

U heeft uw pelgrimstocht afgerond. Een fantastische prestatie. Het is nu tijd om te genieten in Santiago de Compostela. Om 12.00 uur kunt u de pelgrimsmis in de kathedraal meevieren.

 

Dag 10, vrijdag 1 juni: terugreis naar Nederland

Transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostella, we vliegen via Madrid naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Pelgrimstocht Santiago de Compostela - 10 dagen

Inbegrepen

 • Hotelovernachtingen op basis van een tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Retourvlucht Amsterdam – Santiago de Compostella (inclusief heffingen en toeslagen)
 • Bagagevrijdom ad. 23 kg
 • Lokale transfers, de bus blijft op de route voor wie een kortere afstand loopt bij blessure
 • Instructie- en kennismakingsmiddag, dan ontvangt u ondermeer een trainingsschema
 • Fooien voor chauffeur en hotels

Niet inbegrepen

 • Lunches, drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Entreegelden
 • Reisverzekering 19,20
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)

Overige informatie

Hotelinformatie

Tijdens de reis verblijft u in de volgende hotels (of gelijkwaardig):

 Sarria  Hotel Oca Villa de Sarria  3 nachten
 Lugo  Hotel Ciudad de Lugo  2 nachten
 Arzua  Hotel Suiza  2 nachten
 Santiago de Compostela  Hotel Gelmirez  2 nachten


NB
: Om deel te kunnen nemen aan deze bijzondere reis is een goede conditie en training vereist. De wandelingen loopt u echter in eigen tempo en uw bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel. Een dagrugzak volstaat. Iedere dag is er een korte meditatie vóór we gaan wandelen.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief