Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Umbrië, groen en religieus hart

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Umbrië is het groene hart van Italië. Prachtige beboste heuvels en vruchtbare dalen vormen het decor van deze reis, waarbij bijzondere steden, lieflijke dorpjes en een kletterende waterval bezocht worden. Kenmerkend is dat vrijwel iedere plaats gebouwd is op de top van een heuvel. Zo kunt u steeds opnieuw van prachtige vergezichten genieten. De steden van Umbrië herbergen de mooiste kunstschatten en een grote diversiteit aan architectuur. Het is ook de streek waar Franciscus van Assisi is geboren, werkte en begraven in de 13e eeuw. Zijn liefde voor de natuur is onlosmakelijk verbonden met zijn geboortegrond. De verhalen over Franciscus lopen als een rode draad door de reis. Wie was hij ? Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan ? Wat heeft hij betekend en wat betekent hij vandaag de dag? Een reis vol natuur, cultuur en religie in het hart van Italië. U bent van harte welkom!

 

Hoogtepunten

 • Assisi
 • Perugia
 • Narni
 • Cascate del Marmore watervallen

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Rome

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rome per Alitalia en aansluitend transfer naar uw hotel in Passignano, gelegen aan het meer van Trasimeno.

 

Dag 2, donderdag: Assisi – Gubbio

In de ochtend naar Assisi met z’n eeuwenoude uitstraling, waar Franciscus werd geboren en begraven. U bezichtigt de basiliek San Francesco, één van de belangrijkste religieuze centra van Italië en graftombe van zijn naamgever. Deze bijzondere basiliek bestaat uit drie lagen: helemaal onderin bevindt zich het graf van de heilige, daarboven ligt de onderkerk met zijn mystieke en tot overdenking stemmende sfeer en in de bovenkerk kunt u de prachtige frescocyclus van Giotto over het leven van Franciscus bewonderen. Aansluitend bekijkt u het middeleeuwse centrum met het geboortehuis van Franciscus en de Santa Chiara basiliek. Deze kerk is gewijd aan Clara, die in navolging van Franciscus haar leven in armoede en steun aan de medemens wijdde. Ze stichtte de orde van de Clarissen en vond haar laatste rustplaats in deze aan haar gewijde basiliek. ’s Middags naar Gubbio. Hier vond Franciscus onderdak nadat hij te Assisi afstand had gedaan van z´n wereldse goederen; hij temde er een wolf en verzorgde er de melaatsen.

 

Dag 3, vrijdag: Orvieto – Tuinen van Bomarzo

U gaat naar Orvieto, dat hoog boven het landschap uittorent. Orvieto was een belangrijk centrum van de Etruskische beschaving totdat het werd vernietigd door de Romeinen in 264 v. Chr. Hier bekijkt u de Duomo, een van de mooiste in Italië en die het stadje domineert. Bewonder dit indrukwekkende monument dat verschillende architecturele stijlen samenbrengt van gotisch tot romaans en waar men zo’n 300 jaar aan gebouwd heeft.

 

’s Middags een bezoek aan de Tuinen van Bomarzo, een woud vol wonderlijke beelden dat al in de 16e eeuw werd aangelegd in opdracht van Prins Orsini. Slingerpaden voeren u door dit bos naar reusachtige beelden van mythische en soms surrealistische figuren. Inscripties en raadsels brengen u in een andere wereld, zullen u verrassen en misschien zelfs wel desoriënteren!

 

Dag 4, zaterdag: Narni – Montefalco

Een bezoek aan de middeleeuwse stad Narni mag tijdens deze reis niet ontbreken. Narni is het geografische middelpunt van Italië, gelegen op een rots hoog boven de Nera rivier, omgeven door dichtbeboste heuvels. De oude Romeinse brug, Ponte Cardona is zeker een kijkje waard. Slenter door de smalle straatjes met boogconstructies in het middeleeuwse centrum vol historisch erfgoed.

 

’s Middags naar Montefalco, nog zo’n hooggelegen en fascinerend plaatsje, ook wel het “balkon van Umbrië” genoemd met een panoramisch zicht op de hele omgeving. U bezoekt het Museo Civico, dat is ondergebracht in de voormalige San Francescokerk. U bekijkt hier ondermeer de prachtige 15e-eeuwse fresco’s, die het leven van Franciscus uitbeelden.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Zondag. Eventueel kunt u een lokale kerkdienst bezoeken. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6, maandag: Perugia

Vandaag bezoekt u Perugia,de hoofdstad van Umbrië. Het oude centrum torent hoog boven de omgeving uit. Zwerf door de smalle straatjes, bekijk de talrijke weelderig versierde bouwwerken, laat u verrassen door het steeds wisselende uitzicht of trakteer uzelf op een espresso op een van de vele terrassen. Op de terugweg naar uw hotel wordt gestopt voor een wijnproeverij. Iets dat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Umbrië. Salute!


Dag 7, dinsdag: Spoleto – watervallen Cascata del Marmore

Uw dag begint met een bezoek aan een van de mooiste en oudste Umbrische steden, Spoleto, waarvan de geschiedenis al ver voor Christus terugvoert. Door zijn strategische ligging midden in Italië was Spoleto een ideale plaats voor de Romeinen. Veel historische gebouwen zijn nog te zien zoals de Arco di Druso, de Romeinse boog uit de 1e eeuw, Casa Romana en het amfitheater. Loop door het historische centrum met de typisch middeleeuwse straatjes met bogen, trappen en balkons.

 

Tot slot naar de watervallen van Cascata del Marmore. Deze waterval is ooit, zo’n 2000 jaar geleden, aangelegd door de Romeinen en stort zich van bijna 200 meter hoogte naar beneden. U gaat te voet omhoog om dit spektakel van dichtbij te bewonderen.

 

Dag 8, woensdag: Rome – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Rome voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Villa Paradiso – Passignano

Villa Paradiso Village ligt te midden van het groen, op slechts 500 meter van het Trasimeense meer...

Hotel Villa Paradiso – Passignano

Villa Paradiso Village ligt te midden van het groen, op slechts 500 meter van het Trasimeense meer. Het is gevestigd in een prachtig verbouwde boerderij met een grote tuin met een groot buitenzwembad, terrasstoelen en parasols. Gratis gebruik van WiFi. Alle kamers hebben airconditioning en een eigen badkamer. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd. De accommodatie beschikt verder over een elegante bar waar u kunt genieten van een glas wijn of een cocktail, en een verfijnd restaurant.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Rome v.v. incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch dag 3, 4, 5 en 7
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 210,-
 • Lunch dag 1, 2, 6 en 8
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtinformatie Alitalia beide vertrekdata (wijzigingen onder voorbehoud)

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Rome AZ 107 12.10 uur 14.15 uur
Rome Amsterdam AZ 110 14.10 uur 16.40 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 20 mei stond gepland op zaterdag 18 april maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 9 september staat gepland voor zaterdag 15 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief