Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

VAK-Studiereis Ethiopië 2019

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Ethiopië is uniek in Afrika. Prachtige afwisselende  landschappen, interessante bevolkingsgroepen en bijzondere historische monumenten. Ethiopië wordt door velen gezien als het mooiste land van Afrika en is de bakermat van onder andere het Christendom. Hier wordt de oudste vorm van het Christendom nog beleefd in Middeleeu wse kerken. Deze avontuurlijke reis brengt u naar eeuwenoude kloosters op eilandjes in het Tanameer, naar indrukwekkende Middeleeuwse kastelen en oude obelisken vol inscripties die op antieke flatgebouwen lijken. Absoluut hoogtepunt zijn de eeuwenoude rotskerken van Tigray en van Lalibela, het 8e wereldwonder! Reis mee en beleef dit prachtige land!  

Programma

Dag 1, vrijdag 22 februari 2019: Vlucht Amsterdam - Addis Abeba

Vlucht van Amsterdam - via Istanbul - naar Addis Abeba waar u net na middernacht aankomt. Transfer naar het hotel.

 

Dag 2, zaterdag 23 februari 2019: Addis Abeba - vlucht naar Bahar Dar

Bezoek vandaag de snel groeiende hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba. U bezoekt het volkenkundig museum waar de oermens Lucy te zien is en de Ethiopisch-orthodoxe St. Gregorius kathedraal. Ook bezoekt u de katholieke kerk Lidea Maryam waar u de priester ontmoet. In de avond hebben we een eucharistieviering.

 

Dag 3, zondag 24 februari 2019: Bahar Dar

Een vroege ochtendvlucht brengt u in Bahar Dar, de grootste stad in noordwest Ethiopië. Bahar Dar ligt aan het Tana meer, het grootste meer van het land. Na aankomst gaat u Via de Portugese Brug gaat u naar de Blauwe Nijl waterval, beter bekend als “het water dat rookt”. Met een immense kracht valt het water 45 meter naar beneden in de Nijl, die hier in het regenseizoen zo’n 400 meter breed is. Daarbuiten is hij een stuk smaller, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier zijn ook mooie exotische vogelsoorten te ontdekken.

 

Op kleine eilandjes in het meer zijn kloosters gebouwd. Hier vinden we overblijfselen van oude Ethiopische heersers en schatten uit de orthodoxe kerk. ‘s Middags maakt u een bijzondere boottocht over het meer met de vele kleine eilandjes. Deze worden bewoond door orthodoxe priesters die zich ontfermen over eenvoudige kloosters en kerken met fascinerende en kleurrijke muurschilderingen. U bezoekt enkele Middeleeuwse kerken en kloosters op het Zeghe schiereiland.

 

Dag 4, maandag 25 februari 2019: Via de Blauwe Nijl naar Gondar

Vroeg vertrek naar Gondar, de voormalige hoofdstad van Ethiopië waar u een uitgebreid bezoek brengt aan de Debre Birhan Selassie kerk met fraaie muurschilderingen. Ook gaat u naar de 17e eeuwse kastelen en paleizen van koning Fasiladas. u bezoekt het bad van Fasiladas dat tijdens het jaarlijkse Timkat festival gevuld wordt met water waarin de gelovigen zich massaal onderdompelen ter nagedachtenis aan de doop van Jezus in de Jordaan. Tot slot rijdt u naar Debark waar u overnacht.

 

Dag 5, dinsdag 26 februari 2019: Naar Axum

Dwars door de Semien Mountains met fraaie uitzichten onderweg rijdt u naar Axum. Het is een lange rit van 6-7 uur. Simien Mountains worden vaak ‘het dak van Afrika’ genoemd. Het is een berglandschap met een bijzondere ontstaansgeschiedenis, wat ooit één van de grootste vulkanen op aarde was. Door het ruige verleden heeft Simien Mountains een ongewoon berglandschap met steile, kromme toppen en extreem diepe dalen. In de bergen komen vele bijzondere dieren voor, zoals de gelada (de enige grasetende aap), de waliasteenbok, antilopen, verscheidene gieren, andere roofvogels en zelfs kat-achtigen zoals het luipaard en de Ethiopische wolf. Het gebied behoort tot een van de bedreigde werelderfgoed landschappen. De kans dat u één van deze dieren tegenkomt is zeer klein maar u zult genieten van prachtige uitzichten.

 

Dag 6, woensdag 27 februari 2019: Bezoek aan Axum

De indrukwekkende monumenten in Axum getuigen van de glorieuze geschiedenis van het Rijk van Axum, één van de machtigste koninkrijken uit de oudheid en de geboorteplaats van het christendom in Ethiopië. Hier bezoekt u de meer dan 2000 jaar oude uit één stuk rots gehouwen obelisken waarvan de grootste nog rechtopstaande 23m hoog is. En verder 700 jaar oude koningsgraven, stenen met geheimzinnige inscripties en een interessant archeologisch museum. We bezichtigen de Maria van Zion kerk met daar achter het oudste kerkje van Ethiopië. Volgens de overlevering zou hier de originele Ark van het Verbond met de Tien Geboden bewaard worden. De kerk van de Ark van het Verbond zelf mogen alleen de mannen betreden. Ook brengen we vandaag een bezoek aan het Pantalewon klooster.

 

Dag  7, donderdag 28 februari 2019: Naar Mekele

Vanuit de oudste stad van Ethiopië rijdt u naar de plek met het oudste gebouw: de Tempel van de Maan in Yeha uit het voor-christelijke tijdperk. Vervolgens gaat u via de bijzondere Wukro Chirkos rotskerk en de in de 10e eeuw uitgehouwen Atsbeha kerk met een prachtig gedecoreerd plafond en mooie muurschilderingen naar Mekele.

 

Dag 8, vrijdag 1 maart 2019: Naar Lalibela

Bereidt u voor op een lange reisdag! Spelende kinderen, straatventers, koeien, geiten en ezels domineren het mooie landschap. De komende 2 nachten verblijft u in het fascinerende, op een 2600 m. hoog plateau gelegen Lalibela.

 

Dag 9, zaterdag 2 maart 2019: De rotskerken in Lalibela

Lalibela staat bekend als het "Jeruzalem van Ethiopië". Dit "Achtste Wereldwonder" is beroemd om de 11 spectaculaire rotskerken. Deze zijn gebouwd door koning Lalibela, die in de 12e eeuw een “nieuw Jeruzalem” wilde bouwen. Ze vormen een meesterwerk dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Elke uit de rotsen gehouwen kerk is een architectonisch wonder, veelal liggen ze ondergronds. Het is bijna niet voor te stellen dat deze door mensenhanden zijn gemaakt en er bestaat dan ook niet voor niets het verhaal dat engelen hebben geholpen bij het uithakken ervan. Een gangenstelsel met grotten en cryptes verbindt de kerken met elkaar. De kerken stammen uit de 12e eeuw en het is ongelofelijk hoe mooi de kerken bewaard zijn gebleven. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht en Bijbel lezende monniken geven het geheel een mystieke, sprookjesachtige sfeer. Een absoluut hoogtepunt van de reis!

                      

Dag 10, zondag 3 maart 2019: Lalibela - Addis Abeba

Een binnenlandse vlucht brengt u naar Addis Abeba. Na aankomst is er opnieuw een eucharistieviering en daarna vrije tijd  en diner in een lokaal restaurant. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

 

Dag 11, maandag 4 maart 2019: Aankomst in Amsterdam

Accommodaties

Adot Tina Hotel

Dag 1 - 3 verblijven wij in het Adot Tina Hotel gelegen in Addis Abeba.

Adot Tina Hotel

Dag 1 - 3 verblijven wij in het Adot Tina Hotel gelegen in Addis Abeba.

terug

Tana Hotel

Dag 3 - 4 verblijven wij in het Tana Hotel gelegen in Bahar Dar.

Tana Hotel

Dag 3 - 4 verblijven wij in het Tana Hotel gelegen in Bahar Dar.

terug

Sona Hotel - Debark

Dag 4 - 5 verblijven wij in het Sona Hotel gelegen in Debark.

Sona Hotel - Debark

Dag 4 - 5 verblijven wij in het Sona Hotel gelegen in Debark.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Addis Abeba - Amsterdam met Turkish Airlines
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse inclusief water in de bus
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden inclusief één drankje bij de maaltijden (fris of bier)
 • Excursie- en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gidsen
 • Fooien
 • Reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 120,-
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Uw paspoort dient na vertrek uit Ethiopië nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Voor een bezoek aan Ethiopië worden vaccinaties aangeraden. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met uw huisarts of GGD.

 

Reken voor lunches in Ethiopië op gemiddeld vijf euro per dag.

 

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden u aan om vast een kijkje te nemen op www.ethiopiaevisa.com maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt u hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. 

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 13 personen.

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

 

VLUCHTSCHEMA:

Het aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines, met een overstap in Istanbul. Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen):

 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

22 feb 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

12.10 uur

17.20 uur

22 feb 2019

Istanbul

Addis Abeba

TK 676

19.35 uur

00.55 uur*

 

 

 

 

 

 

4 mrt 2019

Addis Abeba

Istanbul

TK 677

01.50 uur

07.25 uur

4 mrt 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1951

08.45 uur

10.40 uur


*aankomst volgende dag

 

De binnenlandse vluchten zijn gebaseerd op Ethiopian Airlines. Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen):

 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

24 feb 2019

Addis Abeba

Bahar Dar

ET 126

07.10 uur

08.15 uur

 

 

 

 

 

 

03 mrt 2019

Lalibella

Addis Ababa

ET 121

13.10 uur

14.10 uur

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief