Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Paul van Dam

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan het droge gebied bij de Dode Zee en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag 1, vr 06/03: Heenreis

Vlucht met ELAL van Amsterdam naar Tel Aviv en transfer naar het eerste hotel in Netanya.

 

Dag 2, za 07/03: Netanya-Tiberias

U verlaat Netanya en brengt een bezoek aan de kruisvaarderstad Akko, waar u de Citadel, de Karavanserai en Moskee bekijkt. Bij de kibboets Nes Ammim krijgt u een rondleiding over de kibboets en een lezing over de dialoog tussen Joden, Christenen en Moslims. Daarna rijdt u door naar Tiberias.

 

Dag 3, zo 08/03: Zondag

Het is zondag vandaag. U maakt een boottocht op het meer van Tiberias en tijdens deze boottocht houdt u een korte kerkdienst. Vervolgens maakt u een wandeling bij de bronnen van de Jordaan, Tel Dan (of Banjas). Na een rondrit over de Golan keert u terug naar het hotel.

 

Dag 4, ma 09/03: In de buurt van het meer

De dag start bij de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer van Tiberias. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein zijn mozaïeken, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge te vinden. Het dorp ligt prachtig aan de oever van het meer. Tevens bezoek aan Tsfat, het orthodoxe kunstenaarstadje, centrum van de Kabbala. Dan terug naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 5, di 10/03: Nazareth, Bet-Sean

’s Morgens bezoekt u het drukke Arabische stadje Nazareth, bekend om de Aankondigingkerk. Op de plek van deze grote kerk begon het kerstverhaal. Het is de vermoedelijke plaats waar de engel aan Maria de geboorte van Jezus aankondigde. Inmiddels is het een enorme basiliek met prachtige afbeeldingen van de madonna met het kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Bij voldoende tijd bezoeken we ook de Grieks-Orthodoxe kerk. Vervolgens rijdt u naar de opgravingen bij Bet-Sean, waar oude tijden herleven en u zich terug waant in de tijd. ‘s Middags kunt u bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha (ook wel Sachne) heerlijk zwemmen. Dan terug naar Tiberias.

 

Dag 6, wo 11/03: Tiberias-Bethlehem-Jeruzalem

U vertrekt bijtijds uit Tiberias en rijdt door de Jordaanvallei naar het zuiden. Op de hoogte van Jericho brengt u een bezoek aan Qasr el Yahud, de plek waarvan gezegd wordt dat Jezus er door Johannes de Doper werd gedoopt. Daarna rijdt u door naar Bethlehem waar u luncht bij Tent of Nations en iets te horen krijgt over dit project en hun moeilijke situatie. In Bethlehem brengt u een bezoek aan de Geboortekerk en de Herdersvelden. Misschien is er nog tijd voor de Melkgrot. Dan door naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 7, do 12/03: Olijfberg en de Oude Stad

U rijdt naar het panoramapunt boven op de Olijfberg waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Al wandelend naar beneden komt u langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemané. Een bijzondere plek, waar Bijbelverhalen tot leven komen. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen en ziet Betesda en de kerk van St. Anna. Ook volgt u een stukje van de Via Dolorosa. Dan steekt u door naar de Klaagmuur, waar op donderdagochtend de Bar Mitswa-viering plaatsvindt: jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. U mag zich gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken! In de middag bezoek aan City of David, waar naast de opgravingen ook een mooie film te zien is. Mocht er tijd nog tijd zijn, dan kunt u tot slot nog door de Joodse wijk dwalen en de Cardo bekijken een gezellig wijkje met mooie winkeltjes.  Een echte loopdag. Dan terug naar het hotel.  In de avond maakt u een citytour by night.

 

Dag 8, vr 13/03: Yad Vashem en muurwandeling

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Gedachtenispark van de Holocaust, Yad Vashem. Een heel indrukwekkend bezoek. Daarna terug naar de Oude Stad, waar u een wandeling over de stadsmuren zult maken. Bij voldoende tijd nog even naar de Grafkerk. Een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke stromingen een eigen plek hebben: Grieks-orthodoxen, Koptisch-orthodoxen, Syrisch-orthodoxen, rooms-katholieken, Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk. Dit grote gebouw is lastig te vinden in de wirwar van steegjes in de Soek. Helemaal aan het einde van de middag opnieuw naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken, een bijzonder en zeer feestelijk moment.

 

Yad Vashem is een 'monument' gewijd door de Joodse Staat Israël aan de zes miljoen Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Het museum bestaat uit twee delen: de monumenten buiten en de tentoonstellingen binnen waarbij u stapsgewijs door zowel verschillende periodes als onderwerpen geleid wordt. Bij het bezoek aan dit museum wordt u tot in het diepst van uw ziel getroffen. Er is uitgebreid de tijd om in deze indrukwekkende gedenkplaats rond te kijken.

 

Dag 9, za 14/03: Dode Zee

Dagtocht naar de Dode Zee. Bezoek aan Massada (met kabelbaan omhoog), waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de Negev en de Dode Zee. Daarna wandeling naar Shulamit-waterval bij Engedi. Misschien ziet u nog een steenbok of klipdas? Natuurlijk kunt u deze dag ook drijven in/op de Dode Zee. Erg bijzonder. Dan terug naar Jeruzalem. Een mooie dag!

 

Dag 10, zo 15/03 Terugreis

De reis is al weer bijna ten einde. In de ochtend al bijtijds uitchecken om in de Redeemer Church om een Engelstalige kerkdienst bij te wonen. Een mooie afsluiting van de reis. Na een vroege lunch vertrek naar de luchthaven Ben Gurion voor de terugvlucht van Tel Aviv naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis rechtstreeks met El Al            
 • Luchthavenbelasting 
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches         
 • Excursie- en entreegelden 
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag  

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 490,-
 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie

25 - 30 personen          2039,-

20 - 24 personen          2165,-

15 - 19 personen          2281,-

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Netanya

Hotel Margoa Netanya

1 nacht
Tiberias

Hotel Golan Tiberias

4 nachten
Jeruzalem

Hotel Caesar Jeruzalem

4 nachten
 

Totaal

9 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief