Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds A. van der Spek - Zwartsluis

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

DAG 1 do 14/03: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap). Daarna transfer naar de kibboets Mashabim in Mashabei, Negev.

 

DAG 2 vr 15/03: Negev

Deze dag brengt u door in de Negev. U bezoekt Sde Boker, de kibboets waar Ben Gurion woonde en bezoekt ook zijn graf. Prachtig gelegen. Daarna maakt u een wandeling bij de canyon Ein Avdat. Erg mooi. Vervolgens rijdt u door naar het uitkijkpunt bij Mitzpe Ramon, met fantastisch uitzicht op de krater. Dan terug naar de kibboets.

 

DAG 3 za16/03: Massada-Jeruzalem

Vandaag gaat u met de bus naar de achteringang van Massada. Hier klimt u (aan de Westkant) naar boven en bezoekt de uitgebreide site en hoort het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. De bus rijdt ondertussen om. U gaat met de kabelbaan aan de andere zijde naar beneden en brengt vervolgens een bezoekt aan Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om te drijven in de Dode Zee, een unieke ervaring. Daarna vervolgt u de reis naar Jeruzalem.

 

DAG 4 zo 17/03: Jeruzalem, Oude stad

U begint vandaag op de Olijfberg, waar de bus u afzet en waar u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Vervolgens wandelt u omlaag, naar Dominus Flevit en Getsemané. Via de Leeuwenpoort wandelt u de stad in. U gaat naar Bethesda en wandelt over de Via Dolorosa. Verder bezoek aan de Hurva-synagoge en de Heilig Grafkerk Ook bezoekt u de Graftuin. Al met al een echte loopdag. Eventueel kunt u nog wat gaan drinken bij Machne Yehuda.

 

DAG 5 ma 18/03: Oude Stad

Na het ontbijt vertrekt u naar de Klaagmuur, waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering kunt bijwonen. Erg bijzonder. Daarna maakt u een wandeling door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude Stad richting de Jaffapoort. Hier start u een wandeling over de Stadsmuren. In de middag naar Yad Vashem.  Na het diner rondrit door Jeruzalem: lichtjestour.

 

DAG 6 di 19/03: Betlehem

Vandaag een bijzondere dag rondom Betlehem. U zou hier een wandeling kunnen maken over de Abrahams Path . Bijvoorbeeld starten bij de Herdersvelden en wandelen naar de Geboortekerk over de Trail. Na het bezoek en de lunch verder over het Abraham’s Path naar een klooster (Hortus Conclusus Convent) en folklore centrum. Totale wandeling is ongeveer 8 km. Daarna overnachting in Betlehem.

 

DAG 7 wo 20/03: Betlehem-Tiberias

U reist door de Jordaanvallei naar het noorden, naar Tiberias. Onderweg brengt u een bezoek aan de Doopplaats Qasr el Yahud. Daarna rijdt u naar  de Berg van de Zaligsprekingen en maakt de wandeling naar beneden, naar Tabgha en Kafarnaüm met het Huis van Petrus. Tot slot een boottocht op het Meer van Tiberias.

 

DAG 8 do 21/03: Het noorden

De dag begint met een een bezoek aan de opgravingen van Magdala, vlak aan het meer. Daarna rit naar Banjas, waar u een mooie wandeling kunt maken bij de bronnen van de Jordaan. Via de Golanhoogte en Katzrin rijdt u terug richting het meer en gaat u naar Tsfat, een Joods kunstenaarstadje waar u een synagoge zult bekijken en de kunstgalerietjes. Een afwisselende dag. Tot slot  rijdt u door naar Kibboets Nes Ammim.  In de avond krijgt u een lezing over de 3 verschillende godsdiensten in Israël en de gevolgen hiervan op de samenleving.

 

DAG 9 vr 22/03: Dagtocht in het westen

Een dagtocht vanuit Nes Ammim. In de ochtend bezoek aan Akko, de kruisvaarderstad. Tevens bezoek aan Nazaret, waar u de grote Aankondigingkerk zult bekijken. Eventueel nog Kana en dan terug naar Nes Ammim.

 

DAG 10, za 23/03: Terugreis

Afhankelijk van de vluchttijden ’s morgens eventueel nog bezoek aan Caesarea. Transfer naar het vliegveld van Ben Gurion en terugvlucht naar Amsterdam met overstap.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse 
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Lichtjestour Jeruzalem

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 350,-
 • Reisverzekering 19,20
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)

Overige informatie

De indicatieprijs voor deze reis is 1800,- per persoon

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief