Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Ds. van der Toorn

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

Dag 1 vr 26/04: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Transfer naar uw accommodatie in Netanya (of Nazaret, afhankelijk van de mogelijkheden).

 

Dag 2 za 27/04: Netanya-Tiberias

We vertrekken uit Netanya en rijden richting Caesarea Maritima, stad die gebouwd is door Herodes de Grote (koning van 37-4 v Chr.). Daar bezoeken we de overblijfselen van de oude stad aan de Middellandse Zee. Na Caesarea rijden we richting de berg Karmel, de berg waar Elia de confrontatie is aangegaan met de priesters van Baäl. Bij Karmel hebben we een mooi uitzicht op de vlakte van Jizreeël, de snelweg die in de oudheid de verbinding vormde tussen Egypte en Mesopotamië. In de buurt van Karmel lunchen we om vervolgens richting Zippori te rijden waar we de opgravingen met mooie mozaïeken bekijken. Na Zippori gaan we nog naar Nazaret om daar de kerk van de geboorteaankondiging te bezoeken. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 3 zo 28/04: Zondag

Zondag in Tiberias. We beginnen deze dag op het meer van Galilea. We leggen de boot stil om samen een dienst te houden op het water. Daarna lunch bij het meer en de rest van de dag vrij te besteden. In de avond dienst in het hotel.

 

Dag 4 ma 29/04: Meer van Galilea

We beginnen op de Berg van de Zaligsprekingen en lopen vandaar naar beneden met schitterend zicht op het meer van Galilea. Bezoek Tabgha en Kapernaum. Daarna bezoeken we het Nationaal Park Gamla, ook wel Massada van het noorden of bezoeken we de opgraving van Magdala en de oude vissersboot bij Yigal Allon.

 

Dag 5 di 30/04: Het noorden

Via de Golan rijden we naar Banjas, waar we een mooie wandeling maken bij een van de bronnen van de Jordaan. In de middag is er tijd voor de Joods-orthodoxe stad Tsfat waar we een synagoge bezoeken en de tijd nemen voor de vele kunstwinkeltjes. Dan terug naar Tiberias, waar nog wat vrije tijd is.

 

Dag 6 wo 01/05 Tiberias-Jeruzalem

Deze dag rijden we door het Jordaandal naar Jeruzalem. We stoppen bij Bet-Sean waar we stoppen voor een uitgebreid bezoek aan de afgraving van de Griekse stad en beklimmen de tel. Na Bet-Sean gaan we voor een recreatief moment naar Gan Hashelosha wat De Tuin van de Drie betekent. Het is een paradijselijke omgeving, met glasheldere natuurbaden en watervallen waar gelegenheid is om te zwemmen. Na de lunch rijden we verder richting Jeruzalem. Door het heuvelland van Juda komen we aan bij Jericho, van oudsher een sleutelstad – de toegangspoort tot Kanaän. Hier bezoeken we de doopplaats van Jezus, Qasr el Yahud. Dan door naar Jeruzalem.

 

Dag 7 do 02/05: Oude Stad

We beginnen de dag naar de Olijfberg en beginnen aan de wandeling naar beneden. Via Dominus Flevit en Getsemane lopen we naar de St. Stefanuspoort of Leeuwenpoort. We zien kort Betesda en slaan dan af richting de Klaagmuur, waar we nog een stukje van de Bar Mitswa-viering kunnen mee maken. Na de lunch gaan we naar de Berg Zion met de Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David en eventueel de kerk van het Hanengekraai. en andere mogelijkheid is een bezoek aan City of David of aan de Graftuin.

 

Dag 8 vr 03/05: Yad Vashem en Betlehem

Het ochtendprogramma is Yad Vashem, waar we uitgebreid de tijd nemen voor het museum en wat er verder te zien en ervaren is in dit beroemde museum van de Holocaust. Daarna door naar Betlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk en de velden van Efrata. Een andere mogelijkheid is bezoek aan Herodion (i.p.v. Betlehem) of wandeling stadsmuren in Jeruzalem. Aan het einde van de middag bent u terug bij de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Een bijzonder gebeuren.

 

Dag 9 za 04/05 Dode Zee

Deze dag is gewijd aan de Dode Zee. We zakken eerste af helemaal tot aan Massada. Daar gaan we met de lift omhoog naar de burcht die daar gebouwd is door Herodes de Grote en waar de opstand van 65-73 tot een einde is gekomen. Na Massada gaan we naar Engedi waar we wandelen naar de Shulamit waterval. Tenslotte gaan we naar Qumran waar we gaan lunchen en waar er ruimte is voor een rondleiding langs de resten van de gemeenschap van Qumran of voor het uitgebreid inslaan van souvenirs en Dode-Zee producten. We sluiten de dag af met drijven in de het zoute water van de laagst gelegen zee op aarde.

 

Dag 10 zo 05/05: Zondag

We gaan ’s ochtends naar de kerkdienst bij Ben Zvi (10.00 uur start). Na de kerk en aansluitend koffie.  Vervolgens lopen we door de oude stad richting de Heilige Grafkerk. Lunch onderweg in de oude stad. Eventueel is er deze dag nog wat tijd om te wandelen door de Joodse wijk met de Cardo. ’s Avonds is er een Nederlandstalige dienst in het hotel. De middag kan ook gewoon vrij gegeven worden.

 

Dag 11 ma 06/05 Terugreis

Transfer naar Ben Gurion airport voor de terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 11 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3- of 4-sterrenaccommodatie 
 • Verblijf in tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 450,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Lunch op de laatste reisdag

Overige informatie

 

Prijsindicatie

De reissom voor deze reis is 1900,- per persoon

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

Netanya

1 nacht

Dag 2-5

Tiberias

4 nachten

Dag 5-9

Jeruzalem

5 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief