Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. P.W.J. van der Toorn

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Transfer naar uw accommodatie in Netanya.

 

Dag 2, dinsdag: Netanya - Tiberias

We vertrekken uit Netanya en rijden richting Caesarea Maritima, stad die gebouwd is door Herodes de Grote (koning van 37-4 v Chr.). Daar bezoeken we de overblijfselen van de oude stad aan de Middellandse Zee. Na Caesarea rijden we richting de berg Karmel, de berg waar Elia de confrontatie is aangegaan met de priesters van Baäl. Bij Karmel hebben we een mooi uitzicht op de vlakte van Jizreeël, de snelweg die in de oudheid de verbinding vormde tussen Egypte en Mesopotamië. In de buurt van Karmel lunchen we om vervolgens naar Nazaret te gaan om daar de kerk van de geboorteaankondiging te bezoeken. Een andere mogelijkheid is om de Bijbelse plek Megiddo te zoeken.

 

Dag 3, woensdag: Meer van Galilea

We beginnen deze dag op het meer van Galilea. We leggen de boot stil om iets te lezen en samen daarover na te denken. We eindigen in Ginosar om daar naar de geëxposeerde Jezusboot te kijken en koffie te drinken Yigal Allon). Na het varen gaan we naar de berg van de Zaligsprekingen. We beginnen bij de kerk bovenop en lopen vandaar naar beneden met schitterend zicht op het meer van Galilea. Na deze wandeling gaan we lunchen en daarna via Tabgha naar Kafarnaüm. De rest van de middag brengen we door in Tiberias.

 

Dag 4, donderdag: Het noorden

We rijden naar de Golan Hoogvlakte. We rijden verder door het Hermon-massief dat veel neerslag krijgt. Hier stromen dan ook de drie bronrivieren van de Jordaan (Dan, Hasbani, Banjas). Bij Banjas maken we een wandeling langs een van deze bronrivieren. Daarna rijden we naar Birkat Ram waar we lunchen. Op de terugweg doen we het bezoek aan de Joods-orthodoxe stad Tsfat waar we een synagoge bezoeken en kennismaken met de vele kunstwinkeltjes.

 

Dag 5, vrijdag: Tiberias - Jeruzalem

Deze vrijdag rijden we door het Jordaandal naar Jeruzalem. We stoppen bij Bet-Sean waar we stoppen voor een uitgebreid bezoek aan de afgraving van de Griekse stad en beklimmen de tel. Na Bet-Sean gaan we voor een recreatief moment naar Gan Hashelosha wat De Tuin van de Drie betekent. Het is een paradijselijke omgeving, met glasheldere natuurbaden en watervallen waar gelegenheid is om te zwemmen. Na de lunch rijden we verder richting Jeruzalem. Door het heuvelland van Juda komen we aan bij Jericho, van oudsher een sleutelstad – de toegangspoort tot Kanaän. Hier bezoeken we de doopplaats van Jezus. Vanaf Jericho rijden we door naar Jeruzalem waar we direct doorgaan naar de Klaagmuur om daar van een afstand getuige te zijn van het begin van de Sabbat.

 

Dag 6, zaterdag: Oude Stad

We beginnen op de Olijfberg en beginnen aan de wandeling naar beneden. We lopen via de Pater Noster kerk en de vele graven aan de westkant van de Olijfberg. Via Dominus Flevit en Getsemane lopen we naar de St. Stefanuspoort of Leeuwenpoort. We zien kort Betesda. Na de lunch gaan we naar de kerk van het Hanengekraai waarna we de rest van de middag de tijd nemen om de Oude Stad te verkennen.

 

Dag 7, zondag: Zondag

We gaan ’s ochtends naar de kerk. Na de kerk en aansluitend koffie en lunch gaan we in de Oude Stad naar Betesda. Vervolgens lopen we door de oude stad richting de Heilige Grafkerk. Als we die bezocht hebben gaan we de stad in. ’s Avonds is er een Nederlandstalige dienst in het hotel.

 

Dag 8, maandag: Jeruzalem en Betlehem

De dag begint in de heilige graftuin, als tegenhanger van de Heilige Grafkerk. Daar proeven we de sfeer hoewel we niet op de historische plaats van het sterven en de opstanding zijn. Vervolgens gaan we naar de klaagmuur om daar (op afstand) getuige te zijn van een Bar Mitswa. We rijden door naar Betlehem en lunchen daar. Daarna gaan we op bezoek in de geboortekerk en vervolgens kijken naar de velden van Efrata. We sluiten af bij het Herodion.

 

Dag 9, dinsdag: Yad Vashem en Neot Kedumim

Het ochtendprogramma is Yad Vashem, waar we uitgebreid de tijd nemen voor het museum en wat er verder te zien en ervaren is in dit beroemde museum van de Holocaust. Na de lunch gaan we op bezoek in het museum The Shrine of the Book waar vooral de maquette van Jeruzalem de moeite waard is. We sluiten de dag af met een wandeling door een Bijbelse kruidentuin, vlak buiten Jeruzalem.

 

Dag 10, woensdag: Dode Zee

Deze dag is gewijd aan de Dode Zee. We zakken eerste af helemaal tot aan Massada. Daar gaan we met de lift omhoog naar de burcht die daar gebouwd is door Herodes de Grote en waar de opstand van 65-73 tot een einde is gekomen. Na Massada gaan we naar Engedi waar we wandelen naar de Shulamit waterval. Tenslotte gaan we naar Qumran waar we gaan lunchen en waar er ruimte is voor een rondleiding langs de resten van de gemeenschap van Qumran of voor het uitgebreid inslaan van souvenirs en Dode-Zee producten. We sluiten de dag af met drijven in de het zoute water van de laagstgelegen zee op aarde.

 

Dag 11, donderdag: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion airport voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Wijzigingen voorbehouden.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met El Al
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van

    een tweepersoonskamer met ontbijt en diner

 • Lunches                                                          
 • Excursie- en entreegelden                                 
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag       

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 480,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag
 • Overige toeslagen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 46 personen.

 

Prijsindicatie

Meer dan 45 personen:    1950,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Netanya 1 nacht
Dag 2-5 Tiberias 3 nachten
Dag 5-11 Jeruzalem 6 nachten
  Totaal 10 nachten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief