Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël & Jordanië o.l.v. Mw. T. van der Waal en Dhr. A. van Marion

Groepsrondreis, Vliegreis

BIJBELSE OASE

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soeks van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Programma

Dag 1, dinsdag:: Amsterdam-Amman  

U vliegt van Amsterdam, met een overstap in Istanbul, naar Amman. Na de begroeting wordt u naar het hotel in Amman gebracht.

 

Dag 2, woensdag: Jerasj en Amman

De dag begint met een later ontbijt (09.30 uur). Rond 10.00 uur vertrek voor een bezoek aan de opgravingen aan de Romeinse stad Jerasj, gelegen op een vlakte omringd door vruchtbare heuvels met olijf- en sinaasappelbomen. In de 8e eeuw werd Jerasj tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Hierdoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven. Het wordt dan ook wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd. Daarna rijdt u terug naar Amman, voor een (korte) citytour. U ziet de Citadel met het kleine archeologische museum, de Moskee en het oude theater. Diner en overnachting in Amman.

 

Dag 3, donderdag: Amman-Koningsroute-Petra

Over de spectaculaire Koningsweg rijdt u naar het zuiden. Onderweg zal de gids u vermaken met de vele verhalen van deze oude weg benut door kooplieden, legers en pelgrims. U bezoekt onderweg de berg Nebo waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land en het monument van de koperen slang te zien is. Ook gaat u naar Madaba waar in de St. George kerk het wereldberoemde vloermozaïek te bewonderen is. Dit meesterwerk bestaat uit meer dan 2 miljoen gekleurde steentjes en is een weergave van Jeruzalem en de Nijldelta uit de dagen van Mozes. Na een indrukwekkende rit en een stop bij Wadi Mujib komt u aan het einde van de dag aan in Petra.

 

Dag 4, vrijdag: Petra

Vandaag bezoekt u de geheimzinnige rotsstad Petra. Pas 200 jaar geleden werd deze verborgen, duizenden jaren oude stad ontdekt in een afgesloten dal. Om Petra te bereiken wandelt u door een ca. 1 kilometer lange nauwe kloof, de Siq. Onvergetelijk is het moment waarop aan het einde van de kloof, plotseling, tussen de grillige bergwanden de ‘schatkamer’ te zien is! Met de gids dwaalt u door deze door de Nabateërs gebouwde stad die feitelijk uit de rotsen is uitgehouwen. Er zijn talrijke graffaçades, tombes en tempels te zien, evenals een klein theater en zuilenstraat. Geoefende wandelaars kunnen bergo p naar het ‘klooster’ en genieten van het uitzicht op dit wereldwonder.

 

Dag 5, zaterdag: Petra-Wadi Rum-Eilat

Na het ontbijt vertrekt u uit Petra en rijdt u naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Om de diversiteit en pracht van de woestijn te beleven maakt u een spectaculaire jeeptocht. Daarna  lunch in de woestijn bij de bedoeïenen. Vervolgens reist u door naar de Aravaborder, waar u rond 15.30 uur de grens oversteekt Diner en overnachting in Eilat.

 

Dag 6, zondag: Eilat

In de ochtend maakt u een excursie naar het prachtige Timna Park, bekend om de mooie geologische rotsformaties en om de zuilen van Salomon. Daarna terug naar Eilat. Na de lunch heeft u de rest van de middag ter vrije besteding: zwemmen, naar het strand, wat luieren bij het hotel of naar het Onderwaterobservatorium. Het kan allemaal. Diner en overnachting in Eilat.

 

Dag 7, maandag: Eilat-Dode Zee-Jeruzalem

U vertrekt uit Eilat en rijdt noordwaarts, naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. U kunt er op een bijzondere manier ‘zwemmen’ ofwel drijven. Daarna maakt u een mooie wandeling bij Engedi, met de Shulamit-waterval. Vaak lopen er steenbokken rond. De jonge David verborg zich hier voor koning Saul.  Door de woestijn van Judea rijdt u vervolgens door naar Jeruzalem. Al met al een lange rit.

 

Dag 8, dinsdag: Olijfberg en oude stad

We beginnen de dag op de Olijfberg. De eerste aanblik op Jeruzalem blijft voor altijd onvergetelijk. U wandelt verder naar de Hof van Gethsemané en door de Leeuwenpoort naar de Oude Stad. Daar ziet u o.a. Betesda, St. Anna en u volgt de Via Dolorosa tot aan de Grafkerk. U wandelt door de vele smalle straatjes in de oude soeks van Jeruzalem. En tot slot loopt u door de Damascuspoort  naar de Graftuin even buiten de stadsmuur. Een echte loopdag.

 

Dag 9, woensdag: Yad Vashem

In de ochtend bezoek aan Yad Vashem, de plaats waar de herinnering aan de Holocaust op een indrukwekkende manier levend wordt gehouden. Na de lunch maakt u een wandeling over de stadsmuur (van Jaffapoort tot Leeuwenpoort), wat erg leuk is omdat u dan de stad op een heel andere manier ziet, dan wanneer u door de kleine straatjes wandelt. De rest van de middag is vrij te besteden.

 

Dag 10, donderdag: Oude Stad en rit naar Tiberias

In de ochtend gaat u bijtijds de Tempelberg (mits toegankelijk) en daarna naar de Klaagmuur, waar de Bar Mitswa-viering zal plaatsvinden. Een vrolijke gebeurtenis en leuk om van dichtbij mee te maken. Daarna vertrek richting Tiberias, waar u via de Jordaanvallei naar toe zult rijden. Onderweg bezoekt u de Doopplaats Qasr el Yahud. Na aankomst bij Tiberias maakt u een boottocht op het meer. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Dag 11, vrijdag: In de buurt van het meer en het noorden

U bezoekt de Berg der Zaligsprekingen en gaat vervolgens lopend naar Tabgha. Vervolgens bezoekt u de opgravingen van Kapernaüm. U ziet er de resten van het huis van Petrus en naar de synagoge. In de middag maakt u een wandeling bij de bronnen van de Jordaan, bij Tel Dan. Via de Golan rijdt u terug naar Tiberias.

 

Dag 12 za 04/05: Nazareth – Karmel - Netanya

Vandaag gaat u naar Nazareth, waar u de Aankondigingkerk ziet. Maar u gaat ook nog naar Nazareth Village, de levensechte reconstructie van Nazareth in de Bijbeltijd. Aan het einde van de rondleiding genieten we hier van een heerlijke Bijbelse lunch. Door het Karmelgebergte, met het klooster van Muhraka (de plaats waar Elia en de Baälpriesters elkaar ontmoetten), rijdt u door naar de kust, naar Netanya voor de laatste overnachting.

 

Dag 13 zo 05/05  Terugreis

ransfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam met overstap in Istanbul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3-4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gids in Israël
 • Nederlands- of Engelssprekend in Jordanië
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen

Exclusief

 • Eenpersoonskamer toeslag 470,-
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor de reissom van 2381,- is 30 personen.

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief