Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reis o.l.v. Corine van Eck en Ton Franken

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soeks van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Programma

Dag 1, donderdag 09/07: Heenreis

U vliegt met een overstap naar Amman. Transfer naar het hotel.

 

Dag 2, vrijdag 10/07: Madaba - Berg Nebo - Mukawir - Petra

Vandaag begint u al vroeg met een bezoek aan de St. George kerk in Madaba. Hier vindt u de beroemde vloermozaïeken gemaakt van 2 miljoen gekleurde steentjes! Vervolgens gaat u naar de berg Nebo vanwaar Mozes uitkeek over Israël en u de koperen slang aantreft. Via de fraaie Koningsweg reist u naar Petra met onderweg een bezoek aan Mukawir, de plaats waar Johannes de Doper werd onthoofd. Daarna door naar Petra, voor diner en overnachting.

 

Dag 3, zaterdag 11/07: Rotsstad Petra - Wadi Rum

U vertrekt al heel vroeg uit het hotel. Deze hele dag is gewijd aan Petra. De rozerode stad, uitgehouwen in de rotsen, verandert van kleur met het

zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop u tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaart! U ziet hier talrijke graffaçades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën. Aan het einde van de middag (uiterlijk 16.00 uur vertrek) rijdt u in zuidelijke richting naar Wadi Rum. De nacht brengt u door in een tentenkamp onder de sterrenhemel. Geniet u van het diner met typisch Jordaanse gerechten en oriëntaalse muziek

 

Dag 4, zondag 12/07: Wadi Rum - Arava grensovergang - Eilat

Wadi Rum is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ooit het toneel voor de zijderoute-karavanen op weg naar de Rode Zee havens. Direct na het ontbijt zou u een korte overdenking in de woestijn kunnen houden (het is zondag). Daarna: Jeeps staan klaar voor een spectaculaire tocht door de woestijn van 1½ uur. Aansluitend luncht u bij de bedoeïenen.'s Middags reist u door naar de grensovergang Aravaborder en steekt rond 14.00 uur over naar Eilat aan de Rode Zee waar u volop kunt zwemmen, snorkelen en duiken.

 

Dag 5, maandag 13/07: Eilat - Timna - Dode Zee - Betlehem

U vertrekt uit Eilat. Op weg naar Jeruzalem bezoekt u het Timna park met de zuilen van Salomo. Ook gaat u naar de Dode Zee, het laagstgelegen meer ter wereld. Drijven in het zoute water is een sensatie! Aan het einde van de dag komt u aan in Betlehem. Bij voldoende tijd zou u nog Engedi kunnen bezoeken voor een wandeling naar de Shulamit-waterval.

 

Dag 6, dinsdag 14/07: Betlehem - Jeruzalem

Vertrek uit Betlehem. U gaat naar de Olijfberg voor een onvergetelijk uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. Via Dominus Flevit naar beneden en bezoek aan Getsemane. Dan naar Betesda en St. Anna .Over de Via Dolorosa loopt u door naar de Damascuspoort en de Graftuin. Een echte loopdag. Deze dag ook tijd voor de Soek.

 

Dag 7, woensdag 15/07: Jeruzalem

Een vrije dag in Jeruzalem. In de ochtend kunt u per tram een bezoek brengen aan Yad Vashem, Gedachteniscentrum van de Holocaust (voor wie dat wil). De middag is ter vrije invulling: bijv. bezoek aan de opgravingen van City of David en tunnel van Hizkia, of wandeling over de stadsmuren.

 

Dag 8, donderdag 16/07 : Jeruzalem-Tiberias

's Morgens naar de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te

wonen. Daarna rit door de Jordaanvallei naar Tiberias. Onder nog een bezoek

aan de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud (hoogte Jericho). En

gelegenheid om te zwemmen bij de warmwaterbronnen van Gan Hashehlosha. Diner

en overnachting in Tiberias.

 

Dag 9, vrijdag 17/07: In de buurt van het meer en het noorden

In de ochtend bezoek aan Tsfat, een orthodoxe kunstenaarstadje. Daarna bezoekt u het Nationaal Park Tel Dan of Banjas, waar u wandeling maakt bij een van de bronnen van de Jordaan.

In de middag gaat u naar de berg van de Zaligsprekingen. U wandelt naar beneden en bezoekt het kerkje van de Broodvermenigvuldiging bij Tabgha. Iets verderop ligt Kafarnaüm met de

synagoge en het huis van Petrus. Een drukke maar afwisselende dag.

 

Dag 10, zaterdag 18/07:  Nazaret Village - Berg Tabor - Netanya

's Morgens maakt u een boottocht op het meer. Daarna gaat u naar de berg Tabor. Met een taxi gaat u naar boven en ziet u de Kerk van de Gedaanteverandering en de Kerk van Elia. U heeft er prachtig uitzicht. (U zou ook kunnen kiezen voor de Berg Arbel, waar een stukje gewandeld kan worden, leuker voor jongeren). Vervolgens naar Kana en naar Nazareth. U bezoekt er de Aankondigingkerk en het openluchtmuseum Nazaret Village. Dan door naar Netanya aan de kust, waar u zult overnachten.

 

Dag 11, zondag 19/07:  Terugreis

Afhankelijk van de vluchttijden is de ochtend nog vrij te besteden in Netanya (tijd voor winkelen of het strand). Transfer terug naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam. 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian/Lufthansa           
 • Luchthavenbelasting     
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                      
 • Excursie- en entreegelden                    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag   

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 370,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds  
 • Lunch op laatste dag               

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië of Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.

 

Prijsindicatie

25-30 personen          2183,-

 

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Amman 1 nacht

Petra

1 nacht
Wadi Rum 1 nacht
Eilat 1 nacht
Betlehem 1 nacht
Jeruzalem 2 nachten
Tiberias 2 nachten
Netanya 1 nacht
Totaal 10 nachten

 

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief