Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Dhr. H. van Loo en Dhr. E. Oosterhof

10 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ervaar tijdens deze 10-daagse reis het land Israël, de bakermat van het jodendom en het christendom, waar de Bijbelse verhalen tot leven komen. Of u nu door de oude straatjes van Jeruzalem loopt, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: u voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. In acht dagen bezoekt u de belangrijkste heilige plaatsen, zoals Jeruzalem en Nazaret. Ook ziet u het gebied rondom het meer van Galilea, vroeger een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap.

Dagprogramma

Dag 1 dinsdag 16/03:   Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (voorkeur rechtstreeks met EL AL). Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, woensdag 17/03: Oude stad

De bus zet u af op de Olijfberg, bij het panoramapunt, waarvandaan u een prachtig uitzicht hebt over de stad. Al wandelend naar beneden komt u langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemané. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen. U ziet Betesda en de St. Annakerk. U loopt een stukje van de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk.. Tot slot loopt u nog via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag. Na deze lange dag, gaat u terug naar het hotel. In de avond evt. naar de Citadel voor een show, om 20.30 uur.

 

Dag 3, donderdag 18/03: Klaagmuur en Yad Vashem

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Klaagmuur, waar op donderdagochtend de Bar Mitswa-viering plaats vindt: jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. Je kunt je gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken. Daarna bezoek aan de opgravingen van de Oude Davidsstad, City of David, en de Hizkia Tunnel. In de middag bezoek aan  Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Ook maakt u een fotostop bij de Menora en de Knesset.

 

 

Dag 4, vrijdag 19/03: Jeruzalem - Dode Zee - Tiberias

Vroeg opstaan is het devies want deze dag wordt een lange afwisselende dag. U vertrekt uit Jeruzalem voor een dagtocht naar het Dode Zeegebied. Het eerste bezoek zal aan Massada zijn. Met de kabelbaan bezoekt u deze Herodiaanse burcht en hoort daar het wonderbaarlijke verhaal van wat zich op deze plaats heeft afgespeeld. Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, maakt u een wandeling naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Misschien ziet u nog een steenbok lopen of een klipdas?  Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee. In de bijbel ook wel ‘Zoutzee’ of ‘Woestijnzee’ genoemd. Het drijven is een belevenis op zich, en het is bovendien een weldaad voor de huid. De laatste stop is bij de doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Dan door de Jordaanvallei door naar Tiberias. Een lange reisdag.

 

DAG 5, zaterdag 20/03: In de buurt van het Meer

De dag begint met een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Daarna brengt u een bezoek aan de opgraving van de synagoge van Magdala, bij Migdal.  In de middag bezoek aan het drukke Arabische stadje Nazaret waar u de Aankondigingkerk kunt zien.  Dan terug naar Tiberias.

 

DAG 6, zondag 21/03: Zondag

Vandaag is het zondag en maakt u een boottocht op het Meer van Galilea. U zou de dienst op het water kunnen houden, een heel bijzondere ervaring.  Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving.  In de middag bijvoorbeeld bezoek aan de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha Overnachting in Tiberais.

 

DAG 7, maandag 22/03: Tiberias - Nes Ammim

’s Morgens maakt u een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan (Tel Dan of Banjas). Daarna rijdt u naar het orthodoxe kunstenaarstadje Tsfat. U ziet er een synagoge van binnen en kunt de ateliers bezoeken. Vervolgens door naar Nes Ammim, waar u een rondleiding krijgt over de kibboets en dineert en overnacht.

 

DAG 8, dinsdag 23/03: Akko en Rosh Hanikra

Vanuit Nes Ammim maakt u een dagtocht naar de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. Je vindt hier een Citadel, een grote Moskee en een oude Karavanserai. Verder is er een kleine, gezellige soek. Ook bezoekt u de witte krijtrotsen bij Rosh Hanikra, op de grens met Libanon. Dan terug naar Nes Ammim.

 

DAG 9, woensdag 24/03: Nes Ammim - Netanya

Via  het Karmelgebergte en het klooster Muhraka (met prachtig uitzicht) rijdt u door naar Megiddo. Dit is het oude Armageddon. Ook brengt u een bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. U ziet er het prachtige theater en de opgravingen van de oude stad. Ook bezoekt u de bijzondere mediapresentatie. Daarna naar het gezellige Netanya, voor de laatste overnachting.

 

DAG 10, donderdag 25/03:  Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland (voorkeur rechtstreeks met El Al).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
16-3-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen                

 • Vervoer van/naar Schiphol met Midland  
 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                                               
 • Excursie- en entreegelden                  
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                      
 • Oortjes' tijdens gehele reis         
 • Sound/light show Jeruzalem

 

        

Niet inbegrepen              

 • Reisverzekering           
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                  
 • Lunch dag 1 en dag 10    
 • Toeslag éénpersoonskamer ongeveer 480,-        

Overige informatie

De minimum groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie*

Meer dan 35 personen

€ 1.820,00

30 - 35  personen

€ 1.859,00

25 - 29 personen

€ 1.913,00

20 - 24 personen

€ 1.992,00

* De reissom is een indicatie, want prijzen voor 2021 zijn nog niet bekend en de reissom hangt ook af van het aantal deelnemers in de groep

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief