Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië o.l.v. Ds. J.P. van Olffen

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Tiberias, Jeruzalem en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis. Drijven in de Dode Zee, genieten van de stilte op het meer van Galilea, de kleurrijke soeks van Jeruzalem… Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis!

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam - Amman

U vliegt van Amsterdam met een overstap op Istanbul naar Amman. Transfer naar het hotel in Madaba.

 

Dag 2, woensdag: Madaba - Petra

Vandaag begint u al vroeg met een bezoek aan de St. George kerk in Madaba. Hier vindt u de beroemde vloermozaïeken gemaakt van 2 miljoen gekleurde steentjes! Vervolgens gaat u naar de berg Nebo vanwaar Mozes uitkeek over Israël en u de koperen slang aantreft. Via de fraaie Koningsweg reist u naar Petra voor diner en overnachting.

 

Dag 3, donderdag: Rotsstad Petra

Deze hele dag is gewijd aan Petra. De rozerode stad, uitgehouwen in de rotsen, verandert van kleur met het zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop u tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaart! U ziet hier talrijke graffaçades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën. Wie wil kan in de middag nog een mooie wandeling maken naar de hoge Offerplaats of naar het hoog gelegen klooster Ad Deir. Hiervoor moet je overigens wel over een goede gezondheid beschikken!

 

Dag 4, vrijdag: Petra - Wadi Rum - Aqaba

Vertrek uit Petra en bezoek aan de aan Wadi Rum. Het is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië met massieve bergen en rozerode zandvlakten. Ooit het toneel voor de zijderoute-karavanen op weg naar de Rode Zee havens. Jeeps staan klaar voor een spectaculaire tocht door de woestijn van ca. 1½ uur. Aansluitend luncht u bij de bedoeïenen.'s Middags reist u door naar Aqaba, waar u nog wat vrije tijd heeft om te winkelen, een terrasje te pakken of te zwemmen. Diner en overnachting in Aqaba.

 

Dag 5, zaterdag: Aqaba - Arava grensovergang - Arad

U gaat al vroeg (08.30 uur) naar de grensovergang 'Aravaborder' en steekt over naar Eilat. De Israëlische bus wacht u op en brengt u vervolgens naar Arad.  Onderweg maakt u diverse stops. Zo bezoekt u het Timna park met de zuilen van Salomo en de fraaie geologische rotsformaties. Ook gaat u naar de Dode Zee, het laagstgelegen meer ter wereld. Drijven in het zoute water is een sensatie! U doet dit bij Ein Bokek. Dan door naar Arad voor diner en overnachting.

 

Dag 6, zondag: Arad - Jeruzalem

U vertrekt in de ochtend naar Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat. Bovenop Massada kunt u dan een korte kerkdienst houden, een prachtige locatie. Daarna gaat u naar Engedi, waar u een wandeling naar de Shulamitwaterval kunt maken. Dan maakt u nog een korte stop bij de Wadi Kelt voor uitzicht op St. Georgeklooster. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 7, maandag: Oude Stad

's Morgens naar de Klaagmuur om een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Vervolgens bezoekt u de Western Wall Tunnels. Ook is er deze dag wat vrije tijd in de Oude Stad. Tot slot wandelt u met elkaar naar de Graftuin.

 

Dag 8, dinsdag: Olijfberg en Yad Vashem

Naar de Olijfberg voor een onvergetelijk uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. Wandeling naar beneden via Getsemane. Dan Betesda, St. Anna en stukje Via Dolorosa. PM: bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust.

 

Dag 9, woensdag: Jeruzalem - Tiberias

Vertrek uit Jeruzalem. Eerste stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud. Dan rit door de Jordaanvallei naar Tiberias. Onderweg bezoek aan de opgravingen van Bet-Sean en aan de warmwaterbronnen Gan Hashelosha, waar heerlijk gezwommen kan worden. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 10, donderdag: In de buurt van het meer

's Morgens maakt u een boottocht op het meer. Daarna gaat u naar de berg van de Zaligsprekingen. U wandelt naar beneden en bezoekt het kerkje van de Broodvermenigvuldiging bij Tabgha. Ook bezoekt u deze dag de mooie opgraving van de synagoge in Magdala. Tot slot naar de berg Arbel, voor mooi uitzicht op het meer.

 

Dag 11, vrijdag: Terugreis

Vroeg vertrek voor de transfer naar de luchthaven. Vlucht Tel Aviv-Amsterdam met overstap in Istanbul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids in Israël
 • Engels- of Nederlandssprekende gids in Jordanië
 • Fooienbedrag
 • Visum Jordanië en grensbelasting

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 380,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Paspoortinformatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.

 

Prijsindicatie

15-19 personen: 2.372,-

20-24 personen: 2.214,-

25-29 personen: 2.111,-

30-35 personen: 2.046,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Madaba 1 nacht
Dag 2-4 Petra 2 nachten
Dag 4-5 Aqaba 1 nacht
Dag 5-6 Arad 1 nacht
Dag 6-9 Jeruzalem 3 nachten
Dag 9-11 Tiberias 2 nachten
  Totaal 10 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief