Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Op bezoek bij de Amish

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek een oude wereld in de nieuwe wereld

Iedere bestemming heeft zijn verhaal. Zo ook de Verenigde Staten van Amerika; een land met verschillende gezichten en grote tegenstellingen. Vooruitgang gaat daar hand in hand met traditie. Tijdens deze 10-daagse rondreis door het Noordoosten van Amerika maakt u kennis met de uitersten van de “nieuwe wereld” . De reis start in de “Big Apple”, New York; de stad die nooit slaapt en altijd bruist. New York is wellicht de grootste culturele smeltkroes ter wereld, waar alles groot, groter, grootst is. Dan gaat u “echt” terug in de tijd. U bezoekt de mennonitische Protestantse geloofsgemeenschap de Amish; een bevolkingsgroep die in alle eenvoud en soberheid leeft. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. U ontmoet de Amish en maakt kennis met hun leefwereld. En bovenal kunt u naar hun verhaal luisteren. Laat u vervolgens overrompelen door de indrukwekkende natuur in het Shenandoah National Park. Vanuit de rust en stilte maakt u weer een stap naar de hectiek van de stad. Dompel u onder in alle pracht en praal die hoort bij Washington, de hoofdstad van de VS waar de reis eindigt. Kortom, u ontdekt de nieuwe en de oude wereld en keert als een “rijker” mens terug.

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam – New York

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar New York, dé culturele smeltkroes van Amerika. Bij aankomst volgt een transfer naar uw hotel, centraal gelegen aan de voet van Manhattan. Afhankelijk van de aankomsttijd heeft u tijd om zelf alvast in de “Big Apple” rond te struinen.

 

Dag 2, donderdag: 1e stadsverkenning New York

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met New York. Samen met uw gids gaat het naar Battery Park, waar de stad als Nieuw Amsterdam begon. U vaart naar Liberty Island om het symbool bij uitstek van New York, het Vrijheidsbeeld, te bekijken. De ferry brengt u ook naar het indrukwekkende Ellis Island, de plaats waar vroeger de immigranten aankwamen. Via een kort bezoek aan het Ground Zero monument en Wall Street verkent u de zuidpunt van Manhattan en maakt kennis met Chinatown, Little Italy en Greenwich Village, een soort dorp midden in de stad!

 

Dag 3, vrijdag: 2e stadsverkenning – Central Park

Vandaag de tweede dag in de “Big Apple”. U brengt een bezoek aan het Rockefeller Centre, waar u onder meer the Top of the Rock bezoekt voor een spectaculair uitzicht over de stad die nooit slaapt…. Vervolgens bezoekt u het Midtown deel van Manhattan met ondermeer St. Patrick’s Cathedral, Empire State Building en Central Park.

 

Dag 4, zaterdag: De Amish

Vanuit de hectiek van New York rijdt u vroeg richting Lancaster. Zodra u de stad achter u laat, ervaart u een andere sfeer; een sfeer van ruimte. Vandaag staat het Verhaal van de Amish centraal, een protestantse geloofsgemeenschap die geheel volgens eeuwenoude zeden en gewoonten leeft. Zo kleedt men zich in de kenmerkende zwarte klederdracht, maakt men geen gebruik van elektriciteit en zijn paard en wagen het vervoermiddel. Luistert u naar de indrukkende Verhalen over de geschiedenis, bezoek een Amish boerderij en de plaatselijke markt. De lunch (inclusief) is volledig volgens de traditie. Een dag om niet te vergeten! U overnacht in Bird-in-Hand in Lancaster County.

 

Dag 5, zondag: Bezoek Amish en Mennonieten

Een bijzondere dag. ‘s Morgens is er gelegenheid een kerkdienst van de Mennonieten bij te wonen. Na afloop van de dienst hoort u het Verhaal van de bijzondere historie van deze van oorsprong Nederlandse groepering en over hun bijzondere samenwerking met de Amish. Er is tijd voor ontmoeting en gesprek.

 

Dag 6, maandag: Shenandoah National Park

Amerika kent vele bijzondere nationale parken. Vanuit Lancaster county rijdt u naar het Shenandoah National Park met een indrukwekkende natuur: prachtige watervallen, schitterende vergezichten en wie weet komt u oog in oog te staan met een zwarte beer…….. U overnacht in de omgeving van Shenandoah National Park.

 

Dag 7, dinsdag: Washington – Arlington Cemetry

De reis zet zich voort naar de hoofdstad van Amerika: Washington, het centrum van de wereldpolitiek. Vandaag brengt u een bezoek aan Arlington Cemetry, een van de bekendste begraafplaatsen van Amerika. Hier hoort u het verhaal van de ruim 300.000 graven van Amerikaanse veteranen die ergens ter wereld in een conflictsituatie zijn gesneuveld. Vele beroemde Amerikanen, zoals de drie Kennedy broers, hebben hier hun laatste rustplaats. Een eeuwig brandende vlam houdt de herinnering levend. Zeer indrukwekkend!

 

Dag 8, woensdag: Verkenning Washington DC

Natuurlijk mag een bezoek aan Washington DC niet ontbreken. En dat doet u per fiets. Zo fietst u langs het Witte huis, het Congres en al die andere bekende monumenten waaronder Lincoln Memorial, Washington Memorial, de Mall en nog veel meer.

 

Dag 9, donderdag: Vrije ochtend – retour naar Amsterdam

’s Morgens heeft u vrije tijd om zelf Washington verder te verkennen. Een aanrader is Georgetown, waar u huizen uit de 17e eeuw vindt, maar ook vele boetiekjes, antiquairs, kunsthandels en goede restaurants. Aan het einde van de middag transfer naar de luchthaven van Washington voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Dag 10, vrijdag: Aankomst in Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan op Schiphol Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Op bezoek bij de Amish

Inbegrepen

 • Vliegreis met United Airlines van Amsterdam – New York – Washington – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • 1 overnachting gedurende de terugvlucht
 • Toeristenbelasting
 • Ontbijt en diner
 • Lunch dag 4 en 5
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlands- en Engelssprekende gidsen
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 900,-
 • Overige lunches
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
18 september 2019 Amsterdam New York UA 71 09.15 uur 11.35 uur
26 september 2019 Washington Amsterdam UA 946 17.35 uur

07.35 uur*

*Aankomst volgende dag

 

De kennismakingsbijeenkomst voor deze reis staat gepland voor zaterdag 31 augustus

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief