Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vietnam & Cambodja, Parels van Azië

23 dagen

Verre reis, Vliegreis

Parels van Azië

Vietnam en Cambodja, twee landen die zoveel gemeen hebben en toch zoveel verschillen. Beide bieden een rijke en turbulente historie, verrassende en verborgen culturen en een indrukwekkende natuur: mysterieuze bergen, drijvende markten in idyllische baaien, groene uitgestrekte rijstvelden, maar ook prachtige bouwwerken en magische tempels. De boeiende verhalen komen tijdens deze reis bijna vanzelf. En niet alleen op de daarvoor bedoelde plekken als het ‘Hanoi Hilton’, de Killing Fields of de Cu Chi tunnels, waar u nog altijd voelt wat het recente verleden met Vietnam en Cambodja heeft gedaan. Ook op straat tijdens uw ontmoeting met de vriendelijke,  gastvrije en optimistische bevolking, die altijd klaar staat voor een praatje, zijn beiden landen plezierig om door heen te reizen.

Tijdens deze  23-daagse rondreis verwondert u zich over Vietnam en Cambodja. Alle hoogtepunten komen langs waaronder het oude Hanoi, de rust van Halong Bay, de indrukwekkende Mekong-delta, de keizerlijke hoofdstad Hue en Saigon in Vietnam. In Cambodja ziet u de hoofdstad Phnom Penh, the Killing Fields, de Angkor tempel en Siem Riep. De reis zal een diepe indruk op u maken.

 

Highligts:

 • Varen tussen de dalende draken van Halong bay
 • Indrukwekkende Mekong Delta
 • Angkor tempel

Programma

Dag 1, maandag:  Amsterdam-Hanoi

Vlucht van Amsterdam, met overstap, naar Hanoi waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 2, dinsdag: Hanoi

Bij aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en heeft u tijd om te acclimatiseren. In de avond een welkomstdiner.

 

Dag 3, woensdag: Hanoi

Met een typisch Vietnamees vervoermiddel, de fietstaxi, verkent u Hanoi. Al snel bent u onderdeel van het geheel; te midden van auto’s, mensen met volgeladen fietsen en karren. U fietst door de Franse Wijk, ontworpen en gebouwd door Franse architecten tijdens de Franse koloniale tijd.

 

Dan naar het Ho Chi Minh complex en museum, waar u het verhaal over Ho Chi Minh, de grondlegger van de communistische staat Vietnam, hoort. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de Vietnamese geschiedenis. Na de Vietnamoorlog werd Saigon, de toenmalige hoofdstad van Zuid Vietnam, omgedoopt tot Ho Chi Minh-Stad.

 

Tevens bezoekt u het “Hanoi Hilton”. Dit klinkt als een modern hotel, maar helaas is niets minder waar. In deze voormalige gevangenis, nu museum, zijn vele, vaak nare, verhalen te horen.

 

Tot slot bezoekt u een van de bijzonderste straten in Hanoi: Hanoi Train Street.  Een smalle straat die heel gewoon lijkt; waar mensen wonen en werken, waar winkeltjes en bedrijfjes zijn, maar  waar 6x per dag een trein doorrijdt. Uniek om te zien! 

 

In de avond woont u een Waterpoppen-voorstelling bij. Een bijzondere vorm van theaterkunst waarbij de artiest in het water staat.

 

Dag 4, donderdag: Hanoi-Halong bay

Naar Halong Bay, ook wel de baai van de dalende draak genoemd. Waarom? Dat ervaart u zelf. Op een van de traditionele schepen ervaart u de schoonheid en rust van Halong Bay. Uiteraard maakt u verschillende stops zoals bij Vung Vieng vissersdorpje, waar u het lokale leven van de vissers van dichtbij mee maakt. Ga met een van de roeiboten mee of stap in een kajak.

 

U dineert en overnacht aan boord.

 

Dag 5, vrijdag: Halong Bay-Hanoi-Hue

Ook vandaag brengt u een groot deel van de dag door aan boord van het schip. U vaart richting Thien Canh Son grot, een van de grotere en nog onbekende grotten in de baai. Na de lunch neemt u afscheid van de bemanning en reist terug naar de luchthaven van Hanoi. Per binnenlandse vlucht reist u naar Hue.

 

Dag 6, zaterdag: Hue

Hue is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Dit komt goed tot uiting bij uw bezoek aan de Capital Citadel, een groot fortachtig complex uit 1800. In de middag maakt u eerst een tocht per boot over de Parfumrivier die haar naam dankt aan de bloesem die vroeger in de rivier neerdwarrelde. U brengt een bezoek aan de Thien Mu Pagode, een zeer oude tempel met de iconische zeven verdiepingen, ook wel bekend als de Linh Mu wat “Pagode van de Hemelse Witte Dame” betekent. 

 

Daarna maakt u een fietstocht in de omgeving van Hue. Geniet van de prachtige groene rijstvelden, verstilde dorpjes en de rust van het platteland.

 

Dag 7, zondag: Hue

Zondag. Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is er geen programma. Lunch inclusief.

 

Dag 8, maandag: Hue – Da Nang – Hoi An

Via de Hai Van pas reist u met prachtige uitzichten op de bergen en de kust naar Da Nang. Bij aankomst bezoekt u de  Marble Mountains, een cluster van vijf heuvels van marmer en kalksteen, met bijzondere grotten. Ook zijn er verschillende pagodes te bezichtigen, waaronder de Linh Ung Pagode van Da Nang met het grootste Boeddha beeld van Vietnam.

 

Dag 9, dinsdag: Hoi An

Na het ontbijt bezoekt u een van de sfeervolste plaatsjes van Vietnam, Hoi An. U wandelt langs de bezienswaardigheden en gekleurde huizen en door kleine, smalle autovrije straatjes. Niet voor niets staat het centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco. Daarna stapt u op de fiets naar Tra Que, een dorp bekend om zijn vele groente, fruit en kruiden. Hier wordt nog op de traditionele manier het land bewerkt. De bewoners vertellen u het verhaal.

 

Dag 10, woensdag: Hoi An – Ho Chi Minh-Stad

Transfer naar Da Nang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-Stad, het voormalige Saigon; nu een bruisende stad met een combinatie van modern en authentiek. Per fietstaxi rijdt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Ben Thanh markt, de Notre Dame kathedraal en het opera huis. De tour eindigt bij de rivier. Hier stapt u aan boord van een schip voor een heerlijke maaltijd terwijl u geniet van een prachtige Vietnamese dans- en muziekshow.

 

Dag 11, donderdag: Ho Chi Minh-Stad

Nog voor het ontbijt vertrekt u naar het mooie Tao Dan Park, gelegen in het hart van Ho Chi Minh-Stad. Terwijl de zon aan de horizon klimt, komt de stad tot leven. Een prachtig schouwspel om te zien!

Daarna leert u meer over de oorlogen in Vietnam, waarvan de Vietnam oorlog voor ons de bekendste is. Ook rijdt u langs de voormalige Amerikaanse ambassade en ziet u de kathedraal van binnen.

 

Dag 12, vrijdag: Cao Dai - Cu Chi tunnel

Cao Dai is een van de meest bijzondere en inheemse religies van Vietnam, gebaseerd op al bestaande religies als het Boeddhisme, Taoïsme, Christendom en de Islam, om zo een ideale godsdienst te creëren. U bezoekt de kleurrijke tempel  Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai en leert alles over deze bijzondere religie.

 

In de middag ontdekt u de Cu Chi tunnels, gebouwd door de Vietcong gedurende de oorlogen tegen de Fransen en later de Amerikanen. Een bijzondere locatie met een bijzonder verhaal. De tunnels zijn wel meer dan 120 km lang en bestaan uit kamers, keukens, scholen etc. Een ondergronds tunnelstelsel waar men voor langere tijd kon verblijven.

 

Dag 13, zaterdag: Mekong delta

Het waterrijke gebied van de Mekong staat vandaag op het programma. Het leven speelt zich hier af op en rond het water. U scheept in op een boot die u tot halverwege de Mekong Delta brengt. Dan stapt u over in een roeiboot en vaart u over de steeds smaller wordende kanalen en riviertjes. Terwijl u geniet van de traditionele huizen, gemaakt van hout en palmbladeren, ziet u het dagelijkse leven langs de rivier aan u voorbij glijden.

 

U  overnacht bij een Vietnamese familie, een zogenaamde Home stay. Deze families vinden het leuk  u alles over het leven in Vietnam en met name de Mekongdelta te vertellen.

 

Dag 14: zondag: Vrije dag

Zondag. Uw reisleider organiseert een samenkomst. Rest van de dag is ter vrije besteding. Lunch inclusief.

 

Dag 15, maandag: Drijvende markt Cai Be – Chau Doc

U staat vroeg op om de drijvende markt van Cai Be te bezoeken. Verschillende etenswaren en goederen worden aangeboden vanaf kleine bootjes; een kleurrijk spektakel.  Ook bezoekt u kleine bedrijfjes waar bijvoorbeeld rijstbladeren voor de loempia’s gemaakt worden of soya saus. In de middag reist u door naar Chau Doc aan de grens met Cambodja.

 

Dag 16, dinsdag: Chau Doc – Phnom Penh

Wederom stapt u aan boord van een boot. Met een snelle boot, vaart u naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. U maakt een stadstour waarbij u de Royal Palace, Silver Pagoda en het indrukwekkende Tuol Sleng Genocide Museum, waar u alles verteld wordt over de periode tijdens  regime van Pol Pot. Een indrukwekkende ervaring.

 

Dag 17, woensdag: Phnom Penh – Battambang

De dag begint wederom met een indrukwekkend bezoek aan Choeung Elk, beter bekend als “The Killing Fields”, Velden des Doods. Geen mooie naam, maar wel een naam die de lading dekt.

 

Door naar plaatsje Battambang. Dit geeft u ook even de tijd om de indrukken van de eerste dagen in Cambodja te verwerken.  Onderweg stopt u bij de Udong berg met verschillende tempels en drie grote stoepa’s waar het as van de drie voormalige koningen bewaard wordt.

 

Dag 18, donderdag: Battambang

Een volle dag om de omgeving van Battambang te ontdekken.  Langs de rivier rijdt u naar de Wat Sangker Slaket Pagode en de Ek Phnom tempel, een oude Angkor ruïne. Naast de ruïne staat een moderne pagode.  In de middag staat de Phnom Banon op het programma, de  best bewaarde Angkor tempel van Battamban. Nadat u de ruim 300 treden heeft beklommen, heeft u als beloning een prachtig uitzicht over de omgeving. Tot slot maakt u nog een kort ritje met de zogenaamde bamboe trein, een grappig treintje welke met de hand bediend moet worden.

 

Dag 19, vrijdag: Battambang – Siem Reap

Per boot reist u verder naar Siem Reap. Onderweg ziet u de vissers op het Tonle Sap-meer en de drijvende houten huisjes. Bij aankomst in Siem Reap volgt een transfer naar het hotel, waar u de tijd heeft om even bij te komen van deze lange reis.

 

Dag 20, zaterdag: Angkor

Een van de hoogtepunten tijdens deze reis, is toch wel het bezoek aan Angkor. Via de zuidelijke toegangspoort van Angkor Thom rijdt u naar de Bayon tempel, welke uniek is om zijn 54 torens met glimlachende gezichten. Deze dag ziet u verschillende bijzondere tempels zoals de Phimeanakas, het Elephants Terrace. ’s Middags bezoekt u een van de bekendste tempels Ta Prohm, overwoekerd door de jungle en de mooiste tempel Angkor Wat, met de mooiste reliëfs.

 

Dag 21, zondag: Siem Riep

Zondag. Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is er geen programma.  Lunch inclusief.

 

Dag 22,  maandag: Siem Riep-Amsterdam

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding. Aan het eind van de middag transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 23, dinsdag: aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
12-10-2020
Gerrit Jan Bruijn
Gegarandeerd
3.198,-
Houd me op de hoogte
2-11-2020
Gerard Nooter
Te boeken
3.198,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam naar Hanoi en van Siem Reap naar Amsterdam inclusief heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Vervoer ter plaatse
 • 20 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Twee binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines
 • Ontbijt en diner
 • Lunches op zondag
 • Lunch dag 4, 5, 7, 14, 21 en 22
 • Entrees
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Fooien
 • Visa voor Vietnam en Cambodja
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • DrieTour reisleider
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

NIET INBEGREPEN:

 • Toeslag éénpersoonskamer: 396,-
 • Overige lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige reisinformatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 21 personen

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkeer in Nederland nog 6 maanden geldig is.

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie  (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 2 - 4 Hotel La Rosa Hanoi 2 nachten
Dag 4 - 5 Indochina Sails Premium Halong Bay 1 nacht
Dag 5 - 8

Century Riverside hotel

Hue 3 nachten
Dag 8 - 10

Le Pavillion Boutique hotel

 

Hoi An 2 nachten
Dag 10 - 13 Hotel Sonnet Ho Chi Minh 3 nachten
Dag 13 - 15

Ut Trinh Home Stay

 

Ut Trinh 2 nachten
Dag 15 - 16 Chau Pho Hotel Cai Be 1 nacht
Dag 16 - 17 Hotel Phnom Pen Phnom Pen 1 nacht
Dag 17 -19 Classy Hotel Battambang 2 nachten
Dag 19 - 22

Mekong Angkor Palace hotel

 

Siem Reap 3 nachten
 

 

Totaal 20 nachten

 

Vluchtinformatie  (onder voorbehoud van wijzigingen)

Volgt later.

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 12 oktober staat gepland voor zaterdag 26 september.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 2 november staat gepland voor zaterdag 17 oktober.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief