Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israëlreis GKV010

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denk je van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis

Heenvlucht vanaf Amsterdam naar Tel Aviv met El Al., 11:25-16:55. Op het vliegveld ontmoeten we onze Nederlands sprekende reisleider. We slapen in Netanya.

 

Dag 2, dinsdag: Ceasarea – Karmel

We gaan naar het noorden langs de kust tot we bij Ceasarea aankomen. Dit was een Romeinse havenplaats, gebouwd door Herodes. Vanuit hier bestuurde Pontius Pilatus het land. Dit is ook waar Paulus de meeste reizen begonnen is. Ook Petrus is hier regelmatig geweest lezen we in de evangeliën. Hij heeft hier o.a. Cornelius, een Romeinse centurio, gedoopt. Er zijn uitgebreide opgravingen met o.a. het amfitheater, mozaieken en een renbaan. Van hier gaan we naar de berg Carmel. Hier heeft Elia de profeten van Baäl uitgedaagd. Je hebt van hier ook een mooi uitzicht over de vlakte van Meggido, de plek die in Openbaring 16 Harmagedon genoemd wordt. Na een tijdje komen we in Tiberias. We eten en slapen in Tiberias. Een mooi hotel met uitzicht over het Meer van Galilea.

 

Dag 3, woensdag: Nazaret-Jesus Trail - boot

Deze dag begin je met een bezoek aan de Aankondigingkerk in Nazaret. Dit zou de plek zijn waar Maria bezoek kreeg van de engel die Jezus’ geboorte aankondigde. Hier vlakbij is een synagoge uit de tijd van Jezus opgegraven dus daar moet Jezus ook zeker gepredikt hebben. Vervolgens gaan we naar  Kana waar Jezus zijn eerste wonder gedaan heeft. Daarna gaan we een stukje van de Jesus Trail wandelen, bij Arbel dat ligt tussen Nazareth en Kapernaum. De bus pikt ons dan weer op en dan terug naar Tiberias. Daar gaan we een mooie boottocht over het meer maken.

 

Dag 4, donderdag: In de buurt van het meer

We beginnen de dag met een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen. Hiervandaan lopen we naar Tabgha, de plek van de wonderbaarlijke spijziging, en naar de plek bij het meer waar Jezus na de opstanding verschenen is aan de apostelen. Daarna bezoeken we de opgravingen van Kapernaum, prachtig gelegen aan het meer. Hier is met enige waarschijnlijkheid ook de woning van Petrus gelocaliseerd. In de middag gaan we naar het noorden van Israël en maken een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, Banjas. Deze plaats is in de bijbel ook vaak genoemd als Ceasarea Philippi. Vervolgens via een stukje Golan terug naar het hotel.

 

Dag 5, vrijdag: Tiberias-Jeruzalem

Vertrek naar Jeruzalem. Onderweg stoppen we eerst in natuurgebied Gan Hashlosha waar ook warmwaterbronnen zijn. Wie wil zwemmen kan dat, het water is altijd 27 graden. Dan door de Jordaanvallei zuidwaarts. De volgende stop is de Doopplaats Qasr el Yahud. Dan door naar Jeruzalem. We maken een stop bij Wadi Kelt, met een blik op het tegen de rotsen geplakte St. George klooster. We reizen door de woestijn van Judea, waar Jezus ook vaak geweest is. Na een tijdje openbaart zich voor onze ogen de stad Jeruzalem! In de namiddag kunnen we naar de Klaagmuur om de start van de sabbath mee te maken. Een feestelijk gebeuren! We slapen hier in het Jerusalem Gate hotel, ongeveer een kwartier van de oude stad (Jaffa poort) lopen maar met de tram een stuk dichterbij.  

 

Dag 6, zaterdag: Oude Stad

’s Morgens starten we op de Olijfberg en wandelen naar beneden via Dominus Flevit, Getsemané en door de Leeuwenpoort de oude stad in. Een route die Jezus ook vaak gelopen moet hebben. We zien Betesda, St. Anna en Litostrotos (huis van Pilatus). Ook volgen we een stuk van de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. Dit was de plek waar Jezus gekruisigd is en begraven. Een echte loopdag.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Deze dag is vrij te besteden. We hebben geen bus en gids en lunchen op eigen gelegenheid. In de ochtend kunnen we een lokale dienst bijwonen, bijv. Christ Church binnen de muren van Oud Jeruzalem. Verder kunnen we bijvoorbeeld naar het Israël Museum, een wandeling over de stadsmuren maken, de tunnel van Hizkia bezoeken, de Western Wall Tunnels bezoeken of winkelen in de Soeks. Keuze genoeg.

 

Dag 8, maandag: Klaagmuur en Yad Vashem

In de ochtend gaan we opnieuw naar de Klaagmuur, dit keer om de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Jongens van 13 lezen voor het eerst voor uit de Thora. Daarna maken we een wandeling door de Joodse Wijk en ziet onder andere de Cardo. We wandelen door naar Graftuin. Dit is een graf dat later gevonden is wat stamt uit de tijd dat Jezus ook begraven is. Het geeft dus een goed beeld van een graf uit die tijd. Hier pikt de bus ons op voor een bezoek aan West-Jeruzalem. We gaan dan naar Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend. Terug maken we nog een stop bij de Menora en zien we de Knesset liggen.

 

Dag 9, dinsdag: Dode Zee

Vertrek naar het Dode Zee-gebied. We rijden eerst naar Massada en gaan hier met de kabelbaan omhoog naar de oude vesting. Massada was oorspronkelijk een door Herodus aangelegd paleis maar is later door de joden gebruikt om zich te verschansen tegen de Romeinen. Volgens de overlevering hebben zij hier in het jaar 70 massaal zelfmoord gepleegd. Vervolgens maken we een wandeling naar de Shulamitwaterval bij Engedi en natuurlijk kunnen we deze dag ook drijven in de Dode Zee. Engedi is ook genoemd als plek waar David zich voor Saul heeft verscholen. Aan het einde van de middag terug naar Jeruzalem.

 

Dag 10, woensdag: Terugreis

In de ochtend nog naar Jaffa, het oude Joppe. Hier is Jona aan zijn zeereis begonnen maar ook Petrus hat hier zijn visioen toen hij bij Simon de Leelooier was. Vervolgens terug naar de luchthaven en terugvlucht met El Al naar Amsterdam 16:10-20:20.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis rechtstreeks met El Al            
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag                      
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 450,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch op zondag, Optioneel Sabbatsmaaltijd              
 • Overige toeslagen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Driepersoonskamers zijn op aanvraag, indien gewenst kun je telefonisch contact met ons op opnemen 088-3100 555 (ma - vr 9:00 - 17:00).

 

Prijs:        1774,-

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Netanya 1 nacht
Dag 2-5 Tiberias 3 nachten
Dag 5-10 Jeruzalem 5 nachten
  Totaal 9 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief