Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Voorbeeldprogramma Fly & Drive: Uitgebreid Israël

DAGPROGRAMMA

 

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

40 km, circa 45 minuten rijtijd

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, waar u overnacht.

 

Dag 2 Middellandse Zee

35 km, circa 35 minuten rijtijd

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar het noordelijker gelegen Haifa, met de beroemde tuinen van Bahai, en de oude Kruisvaarderstad Akko. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya'acov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.

 

Dag 3 Karmel/Megiddo/Nazareth/Tiberias

161 km, circa 2 uur rijtijd

U rijdt verder naar het noorden van het land. Bezoek het klooster van Muhraka op de berg Karmel. Vanaf het dak heeft u een schitterend uitzicht over de vlakte van Jizreël. Ga vervolgens naar Megiddo, het oude Armageddon, of naar Bet Shearim, de plek van het Sanhedrin. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. U rijdt door naar het Meer van Galilea. Daar ligt de stad Tiberias, waar u overnacht.

 

Dag 4 Rondje om het meer

68 km, rijtijd, 1 uur en 15 minuten

Tijdens een ronde om het meer van Galilea komt u ogen te kort. Kafarnaüm, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

 

Dag 5 Banjas/Golan Hoogvlakte/Tsfat

180 km, rijtijd 2 uur en 40 minuten

Deze dag staat vooral in het teken van prachtige natuurschoon. U rijdt, via diverse Druzendorpjes, naar de bronnen van de Jordaan (b.v. Banjas) en de berg Hermon. Via de noordelijke stad Kirjat Shmona en de Hulavallei rijdt u naar Tsfat, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbala) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug naar Tiberias voor overnachting.

 

Dag 6 Bet-Sean/Jeruzalem

171 km, circa 2 uur en 25 minuten rijtijd

We laten het Meer van Galilea achter ons en gaan zuidwaarts (via het westen van Israël) richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Bet-Sean zeker aan te raden. Daarna gaat u "op naar Jeruzalem" voor overnachting. U kunt onderweg eventueel ook nog gaan zwemmen bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha.

 

Dag 7 Jeruzalem (Oude Stad)

Auto laten staan

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemané, de berg Zion, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Heilig Grafkerk en de Arabische "soek". Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 8 Jeruzalem (Oude Stad)

Auto laten staan

De oude stad heeft nog veel meer moois om te bekijken. Bezoek b.v. de Joodse, Armeense en Christelijke wijk, de City of David en de Bijbelse Tuin. Of neem eens vanaf het centrale busstation lijn 99 die langs 27 belangrijke attracties rijdt. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 9 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Auto laten staan

Ook in nieuwe gedeelte van de stad liggen zeer interessante bezienswaardigheden. Zoals o.a. het Israel Museum, de Knesset (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken), de menora, het holocaustmuseum Yadvashem, de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassa ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

 

Dag 10 Dode Zee/Masada/Eilat

316 km, 4 uur rijtijd

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Masada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israël: Eilat. Hier overnacht u.

 

Dag 11 Eilat

40 km, 35 minuten rijtijd

Een dag waarop u heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Of bent u liever actief? Bezoek dan b.v. het onderwaterobservatorium, ga zwemmen met dolfijnen, bezoek natuurpark Timna of maak een 1-daagse excursie naar Petra in Jordanië. Overnachting in Eilat.

 

Dag 12 Negev woestijn

159 km, 1 uur en drie kwartier rijtijd

Vanuit Eilat rijdt u noordwaarts naar Mitzpe Ramon. Deze plaats ligt aan de rand van de Ramon krater, een schitterend natuurgebied met vele vergezichten. Hier bevindt zicht Desert Shade, een eenvoudig overnachtingadres met gezamenlijk gebruik van sanitair. Een plek waar mens en natuur samenkomen. Hier worden diverse wandel-, fiets-, Jeep- en kamelentochten georganiseerd. Overnachting in Desert Shade.

 

Dag 13 Negev woestijn/Tel Aviv

194 km, 2 uur rijtijd

U rijdt verder naar het noorden, langs Sede Boker, waar zich het graf van de eerste Minister-President van Israël bevindt, David Ben Gurion. Vervolgens gaat u naar Beersheva, hoofdstad van de Negev woestijn. Daarna gaat u verder naar Tel Aviv. Overnachting in Tel Aviv.

 

Dag 14 Tel Aviv

Auto laten staan

Deze wereldstad bruist! Ga winkelen in een modern winkelcentrum, bezoek één van de vele musea of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Maar Tel Aviv heeft ook een prima zandstrand waar het heerlijk flaneren of zonnen is. 's Avonds is een bezoek aan één van de vele restaurantjes aan de oude haven zeker aan te raden.Overnachting in Tel Aviv.

 

Dag 15 Tel Aviv - Amsterdam

23 km 30 minuten

De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar u uw huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam. Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. U kunt desgewenst van deze route afwijken, mits u maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft. 

HOTELS

U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig: Netanya: Residence of Galil (superior room) Tiberias: Prima Too of Prima Galil, Jeruzalem: Prima Park, Rimonim Shalom of Jerusalem Gardens, Tel Aviv: Deborah of Yam, Eilat: Prima Music, Vista, Astral, Mitzpe Ramon: Desert Shade

 

AUTOHUUR

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz, categorie B. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren of bijvoorbeeld kiezen voor een Full Insurance op de auto.

 

PRIJZEN

Prijzen zijn bij ons op te vragen en hangen af van de gewenste vertrekdatum en keuze voor luchtvaartmaatschappij. In principe geven wij een reissom af, waarbij het volgende is inbegrepen:

- Vlucht met luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)

- Fly-drive zoals beschreven

- 14 dagen autohuur cat. B (een grotere auto is op aanvraag mogelijk)

- 14 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt (half pension is op aanvraag mogelijk)

 

EXCLUSIEF

- Benzine

- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)

- Entreegelden

- Lunches en diners

- Evt. reis- en/of annuleringsverzekering

- Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $38, ter plaatse te voldoen

 

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard! Verder dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is.

 

MEER INFORMATIE

Deze Fly & Drive samenstellen en boeken?

Neem contact met ons op en bespreek uw wensen via 088-3100555 of info@drietour.nl. We helpen u graag verder.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief