Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Voorbeeldprogramma Fly & Drive: Negev, zonnig Eilat en Jeruzalem

DAGPROGRAMMA

 

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv

40 km, circa 45 minuten rijtijd

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. U neemt uw auto in ontvangst en rijdt naar uw hotel in of nabij Tel Aviv.

 

Dag 2: Negev woestijn

200 km, circa 3 uur rijtijd

De reis gaat op deze dag naar het zuiden. Via Beersheva gaat u verder de Negev woestijn in en arriveert bij Sde Boker. Hier kunt u het huis van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in de prachtige canyon van Ein Avdat. Iets verder ligt het dorp Mitzpe Ramon, aan de rand van de grote Ramon krater, ontstaan door miljoenen jaren van erosie. De krater is 300 m. diep, 40 km lang en heeft een doorsnede van 8 km. U overnacht in Desert Shade, een eenvoudige woestijnaccommodatie aan de rand van de krater. Een plek waar mens en natuur samenkomen. Overnachting in Mitzpeh Ramon.

 

Dag 3: Timna Park, Eilat

180 km, circa 3 uur rijtijd

U rijdt via een mooie route naar het zonnige Eilat. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Timna Park, met de kopermijnen en de zuilen van Salomo. U kunt ook een jeeptocht of kamelentocht in de buurt van de overnachtingsplek maken en pas in de middag naar Eilat vertrekken.

 

Dag 4: Eilat

20 km, circa 30 minuten rijtijd

Relaxdag in Eilat. U kunt lekker luieren op het strand of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het onderwaterobservatorium “Coral World”. U staat hier oog-in-oog met de schitterende onderwaterwereld van de Rode Zee.

 

Dag 5: Dode Zee, Jeruzalem

310 km, circa 4 uur rijtijd

Door de Arava reist u naar de Dode Zee waar u de sensatie kunt beleven van het drijven in deze zoute binnenzee. Een kabelbaan brengt u naar de Herodiaanse vesting Masada. Ook kunt u een wandeling maken naar de bron van David bij Engedi of een kijkje nemen bij Qumran, de vindplaats van de Dode Zee-rollen. U rijdt verder naar uw hotel in Jeruzalem.

 

Dag 6: Jeruzalem (Oude Stad)

Auto laten staan

Bezoek aan de Oude Stad van Jeruzalem. Er is zoveel te zien dat u keuzes moet maken. De Klaagmuur, Joodse Wijk, Cardo, Via Dolorosa, Heilig Grafkerk, de Soek enz. Alles is zeer indrukwekkend. 

 

Dag 7: Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Auto laten staan

In West Jeruzalem zijn diverse interessante musea die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals het Israëlmuseum met o.a. de maquette van Jeruzalem in de tijd van Jezus en het Bijbelse Land museum met attributen uit Bijbelse tijden. Bekijkt u de menora voor het gebouw van de Knesset en ga zeker naar Yad Vashem, het museum van de Holocaust.

 

Dag 8: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

51 km, circa 40 minuten rijtijd

Bij de luchthaven levert u uw auto weer in en u vliegt terug naar Amsterdam.

HOTELS

U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig: Tel Aviv: Deborah of Center Chic of Yam Eilat: Prima Music of Vista Jeruzalem: Prima Park, Rimonim Shalom of Jerusalem Gardens Mitzpe Ramon: Desert Shade

 

AUTOHUUR

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz, categorie B. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren of bijvoorbeeld kiezen voor een Full Insurance op de auto.

 

PRIJZEN

Prijzen zijn bij ons op te vragen en hangen af van de gewenste vertrekdatum en keuze voor luchtvaartmaatschappij. In principe geven wij een reissom af, waarbij het volgende is inbegrepen:

- Vlucht met luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)

- Fly-drive zoals beschreven

- 7 dagen autohuur cat. B (een grotere auto is op aanvraag mogelijk)

- 7 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt (half pension is op aanvraag mogelijk)

 

EXCLUSIEF

- Benzine

- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)

- Entreegelden

- Lunches en diners

- Evt. reis- en/of annuleringsverzekering

- Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $38, ter plaatse te voldoen

 

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard! Verder dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is.

 

MEER INFORMATIE

Deze Fly & Drive samenstellen en boeken?

Neem contact met ons op en bespreek uw wensen via 088-3100555 of info@drietour.nl. We helpen u graag verder.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief