Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Voorbeeldprogramma Fly & Drive: Door Jordanië en Israël

Ontdek het beste van zowel Jordanië als Israël. Als u deze Fly & Drive heeft gemaakt, heeft u echt kennis gemaakt met beide landen. Van noord tot zuid ziet u zowel Israël als Jordanië. Ontdek de verschillen maar zeker ook de overeenkomsten tussen beide landen. 

 

DAGPROGRAMMA

 

Dag 1 Amsterdam - Amman

Vlucht van Amsterdam naar Amman met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen op de luchthaven van Amman staat er een vertegenwoordiger voor u klaar om u te helpen met de grensformaliteiten en wordt u naar uw hotel in Amman gebracht. Overnachting in Amman.

 

Dag 2 Jerash en Um Qais

Vanuit Amman vertrekt u naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais. U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Golan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman, waar u overnacht.

 

Dag 3 Nebo, Madaba en Kerak

Vertrek naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien en hier zou hij sterven en opgenomen worden in de hemel. Het uitzicht is schitterend: u kijkt uit over de Dode Zee en de Jordaan Vallei en bij zeer helder weer kunt u de daken van Jeruzalem en Bethlehem zien. Vervolgens rijdt u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Dan door naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. U eindigt de dag in Petra waar u overnacht.

 

Dag 4 Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

 

Dag 5 Petra/Wadi Rum/ Aqaba/Eilat

U rijdt van Petra naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig "maanlandschap". Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. U kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor u meer van dit gebied kunt zien*. Dan rijdt u verder naar Aqaba, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens gaat u met een taxi naar de grensovergang met Israël. Nadat de grensformaliteiten neemt u een taxi naar Eilat waar u overnacht.

 

* Evt. kunt u er ook voor kiezen uw reis met 1 extra nacht uit te breiden en te verblijven in een bedoeïenentent in Wadi Rum.

 

Dag 6 Eilat

Vandaag heeft u een dag in Eilat om heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand.

 

Dag 7 Eilat/Dode Zee/Massada

U haalt de huurauto op in Eilat en rijdt u naar het noorden richting de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar Jeruzalem. Hier overnacht u.

 

Dag 8 Jeruzalem (Oude Stad incl. Oost Jeruzalem)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg  Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

 

Dag 9 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze dag gebruiken om de stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

 

Dag 10 Beth Shean/Meer van Tiberias

Na deze dagen in de stad is het tijd om richting het groene noorden te rijden met als bestemming voor vandaag het Meer van Tiberias. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 11 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

 

Dag 12 Nazareth/Acco/Haifa

U rijdt vandaag naar het westen waarbij u onderweg de mogelijkheid heeft om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vindt u vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. Verder naar het westen zijn de oude kruisvaarderstad Acco en de Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen zeker de moeite waard. Langs de kust van de Middellandse Zee rijdt u verder zuidwaarts naar Netanya waar u overnacht.

 

Dag 13 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya'acov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.

 

Dag 14 Tel Aviv - Amsterdam

De reis zit erop. Van Netanya is het niet ver rijden naar de luchthaven van Tel Aviv, waar u uw huurauto inlevert en terug vliegt van Tel Aviv naar Amsterdam (met overstap volgens vluchtschema).


Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. U kunt desgewenst van deze route afwijken, mits u maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft.

HOTELS

U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig: Netanya: Residence of Galil (superior room) Tiberias: Prima Too of Prima Galil Jeruzalem: Prima Park, Rimonim Shalom of Jerusalem Gardens Eilat: Prima Music, Vista, Astral Nirvana Club Petra: Petra Palace Amman: Toledo

 

AUTOHUUR
In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz/Dollar carrental: In Israel categorie B en in Jordanie categorie A. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren.

 

PRIJZEN

Prijzen zijn bij ons op te vragen en hangen af van de gewenste vertrekdatum en keuze voor luchtvaartmaatschappij. In principe geven wij een reissom af, waarbij het volgende is inbegrepen:

- Vlucht met luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)

- Fly-drive zoals beschreven

- 8 dagen autohuur Israël en 4 dagen Jordanië,  cat. B (een grotere auto is op aanvraag mogelijk)

- 13 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt (half pension is op aanvraag mogelijk)

 

EXCLUSIEF

- Benzine

- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)

- Entreegelden

- Lunches en diners

- Evt. reis- en/of annuleringsverzekering

- Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $38, ter plaatse te voldoen

- Grensbelasting

 

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard! Verder dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is.

 

MEER INFORMATIE

Deze Fly & Drive samenstellen en boeken?

Neem contact met ons op en bespreek uw wensen via 088-3100555 of info@drietour.nl. We helpen u graag verder.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief