Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Voorbeeldprogramma Fly & Drive: Langs de Israëlische kust, Galilea en Jeruzalem

DAGPROGRAMMA

 

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv

40 km, circa 45 minuten rijtijd

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. U neemt uw auto in ontvangst en rijdt naar uw hotel in Netanya.

 

Dag 2: Caesarea, Karmel, Megiddo

70 km, circa 90 minuten rijtijd

Iets ten noorden van Tel Aviv ligt Caesarea Maritima, een schepping van Herodes de Grote. U ziet er o.a. het fraaie theater, het hippodroom en de oude haven. Vergeet ook zeker niet om de film, over de geschiedenis van Caesarea, te gaan bekijken. Zeer de moeite waard. Iets verder ligt het opgravinggebied van Megiddo, het oude Armageddon. Bekijk eerst de maquette in het bezoekerscentrum en ga dan naar boven. Ook kunt u nog naar het klooster Muhraqa, op de berg Karmel. U heeft, vanaf het dak, een schitterend uitzicht over de vlakte van Jizreël. Een alternatief voor het bovenstaande is een bezoek aan Tel Aviv, de bruisende stad met vele winkels, musea, terrassen en een heerlijk strand. En vergeet de schilderachtige stad Jaffa niet. Tegenwoordig een plek met luxe winkels, restaurants en vele kunstgalerieën. Overnachting in Netanya. Een dagje strand is natuurlijk ook mogelijk.

 

Dag 3: Haifa, Akko

161 km, circa 3 uur rijtijd

U reist vandaag verder naar het noorden en komt door de havenstad Haifa. De grootste bezienswaardigheid is de Bahai Tempel, met zijn prachtige uitgestrekte tuinen. Van ver ziet u al het indrukwekkende gebouw met de vergulde koepel. Niet ver van Haifa ligt de historische stad Akko, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst. Breng zeker een bezoek aan de kruisvaarderburcht en zie de ridderzalen, de eetzaal, een kerker, kruisvaardertoiletten, de binnenplaats en de Crypte van St. Johannes met enorme Gotische gewelven. Ook de Al-Jazzar-moskee, de karavanserai, de Tempeliertunnel en de haven zijn in Akko het bekijken meer dan waard. Daarna kunt u via weg 85 of 89 doorrijden naar het Meer van Galilea. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 4: Rond het meer, bronnen van de Jordaan

134 km, circa 2 uur rijtijd

Een boottocht op het Meer van Galilea is voor velen een zeer bijzondere ervaring. Zelf varen op het meer waar zich zoveel Bijbelse verhalen hebben afgespeeld, geeft u een heel apart gevoel. Rond het meer liggen diverse interessante plaatsen die u kunt bezoeken: De Berg van de Zaligsprekingen, de plek van de beroemde Bergrede, Tabgha met de Kerk van de Broden en de Vissen en de resten van het dorp Kafarnaüm, met het huis van Petrus en de Synagoge. U kunt op deze dag bijvoorbeeld ook nog een bezoek brengen aan de Joods orthodoxe stad Tsfat of de bronnen van de rivier de Jordaan bij Banjas of Tel Dan. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 5: Dode Zee, Masada, Jeruzalem

134 km, circa 2 uur rijtijd

U verlaat Tiberias en rijdt door de Jordaanvallei (weg 90) naar het zuiden. Onderweg zijn meerdere opties voor een stop. Bijvoorbeeld het zeer fraaie opgravinggebied van Bet-Sean. U waant zich hier werkelijk in een oude Romeinse stad. Bij Jericho kunt u links van de weg naar Qasr El Yahud, de doopplaats van Johannes in de rivier de Jordaan. Het is ook mogelijk om direct uit Tiberias door te rijden naar de Dode Zee. Met de kabelbaan kunt u naar de 400 meter hooggelegen, Herodiaanse burcht Masada. Zo’n 1000 Zeloten hielden hier 3 jaar stand tegen een Romeinse legermacht van meer dan 15.000 krijgers. Natuurlijk moet u ook de sensatie meemaken van het drijven in de Dode Zee. Er zijn diverse strandjes waar dat kan. U kunt ook de wandeling maken naar de bron van David in het natuurpark Engedi. Wellicht staat u hier ook oog-in-oog met een van de vele steenbokken die hier leven. Via weg nummer 1 rijdt u vanaf Almog richting Jeruzalem, waar u de laatste nachten zult verblijven. U zou ook vanuit Tiberias rechtstreeks naar Jeruzalem kunnen rijden en alvast de stad kunnen verkennen deze dag. De dagtocht naar de Dode Zee kan dan op dag 6 of 7.

 

Dag 6: Jeruzalem (Oude Stad)

Auto laten staan

In Jeruzalem hoeft u zich geen moment te vervelen. U kunt bijvoorbeeld met een taxi naar de Olijfberg gaan, en wandel de berg af naar de Tuin van Getsemané. Via de Leeuwenpoort kunt u de Oude Stad binnengaan en volg dan de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Verder kunt u nog naar de Klaagmuur, de Joodse Wijk of buiten de Sionpoort naar het Graf van David en de Zaal van het Laatste avondmaal. U moet keuzes maken want het aantal interessante plekken lijkt eindeloos. Maar wat u ook kiest: het wordt een zeer bijzondere dag.

 

Dag 7: Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Auto laten staan

West Jeruzalem mag u ook zeker niet vergeten. Ga naar de menora voor het parlementsgebouw de Knesset. Zie de beroemde ramen van Chagall in de Synagoge van het Hadassah ziekenhuis niet ver van Yadvashem, het zeer indrukwekkende gedachtenispark van de Holocaust. Als er nog tijd is kunt u gaan shoppen in het moderne centrum of de Arabische soek.

 

Dag 8: Tel Aviv – Amsterdam

51 km, circa 40 minuten rijtijd

U rijdt naar de luchthaven en levert daar uw auto weer in. Daarna de terugvlucht naar Nederland, het einde van een zeer boeiende en inspirerende reis door Israël.

HOTELS

U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig: Netanya: Residence of Galil (superior room) Tiberias: Prima Too of Prima Galil Jeruzalem: Prima Park of Rimonim Shalom of Jerusalem Gardens

 

AUTOHUUR

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz, categorie B. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren of bijvoorbeeld kiezen voor een Full Insurance op de auto.

 

PRIJZEN

Prijzen zijn bij ons op te vragen en hangen af van de gewenste vertrekdatum en keuze voor luchtvaartmaatschappij. In principe geven wij een reissom af, waarbij het volgende is inbegrepen:

- Vlucht met luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)

- Fly-drive zoals beschreven

- 7 dagen autohuur cat. B (een grotere auto is op aanvraag mogelijk)

- 7 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt (half pension is op aanvraag mogelijk)

 

EXCLUSIEF

- Benzine

- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)

- Entreegelden

- Lunches en diners

- Evt. reis- en/of annuleringsverzekering

- Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $38, ter plaatse te voldoen

 

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard! Verder dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is.

 

MEER INFORMATIE

Deze Fly & Drive samenstellen en boeken?

Neem contact met ons op en bespreek uw wensen via 088-3100555 of info@drietour.nl. We helpen u graag verder.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief