Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Spiritueel en gastvrij Armenië

Armenië is een bijzonder land. In de verhalen over dit land, maakt u kennis met het werk van apostelen waarover we niet zoveel lezen in de Bijbel. Volgens de overlevering reisden Bartholomeus en Thaddeus naar het gebied van het huidige Armenië en introduceerden hier het Christelijk geloof. Hoor ook het verhaal over Armenië als oudste christelijke natie ter wereld. In het jaar 301 werd het christendom de staatsgodsdienst, eerder dan in welk land ook. Reis mee en maak in tien dagen kennis met dit mooie en fascinerende land.

Armenië

Tot op de dag van vandaag is zichtbaar en tastbaar dat Armenië de oudste christelijke natie ter wereld is. 94% van de bevolking hoort bij de Armeens-apostolische kerk. Dit geloof bepaalt de Armeense identiteit. Al in de vroege Middeleeuwen ontstond een rijk kloosterleven: kunstenaars, astronomen en theologen vonden er inspiratie en voedden zich met de rijke kennis die aanwezig was in de kloosterbibliotheken. Veel van deze kerken en kloosters, vaak nog in gebruik, bezoekt u tijdens deze reis.


Tegelijk zult u zich ook overweldigd voelen door het prachtige landschap: 90 procent van het land ligt op minimaal 1000 meter hoogte! Met op de toppen van de bergen de kloosters en kerken. Cultuur en natuur gaan hand in hand: vaak staan deze religieuze monumenten samen met hun omgeving op de UNESCO Werelderfgoedlijst.


De bevolking is trots op haar cultuur en identiteit en is uitermate gastvrij! Armeniërs zijn vriendelijk en gemoedelijk. Tijdens deze reis eet u bijvoorbeeld bij een familie thuis. U wordt koninklijk ontvangen, want voor Armeniërs is het van groot belang om uitgebreid en plezierig te tafelen en een goed gesprek te voeren. Proef van de vele gerechten met abrikozen — Armenië is het land van de abrikoos! — in zoete en hartige gerechten. Geniet van de heerlijk gekruide groentegerechten, zoals met geitenkaas gevulde aubergine of gevulde wijnbladeren. De ambachtelijke Armeense keuken zal u doen watertanden.


OVERNACHTINGEN
Jerevan: 2 nachten - Opera Suite hotel (of vergelijkbaar)
Goris: 2 nachten - Hotel Diana (of vergelijkbaar)
Dilijan: 1 nacht - Hotel Paradise (of vergelijkbaar)
Jerevan: 4 nachten - Opera Suite hotel (of vergelijkbaar)

 

Download het volledige programma

Dag-tot-dagprogramma

Dag 1, maandag: op reis

Met een overstap vliegt u van Amsterdam naar Jerevan. Na een late aankomst volgt de transfer naar uw hotel in het centrum van de hoofdstad van Armenië.

 

Dag 2, dinsdag: ontdek...

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief