Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

o.l.v. Ds. A. Vriend

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Kapernaum en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis..  Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis! U zult er ogen te kort komen.

Programma

DAG 1 ma 19/10: Heenreis

Vliegreis vanaf Schiphol naar Tel Aviv (rechtstreeks met El Al). Op Tel Aviv wordt u met de bus naar het hotel in Jeruzalem gebracht.

 

DAG 2 di 20/10: Dagtocht Dode Zee

Vertrek vanuit Jeruzalem. De eerste stop is bij Massada, waar u met de kabelbaan naar boven gaat. Daarna maakt u een wandeling naar de Shulamit waterval bij Engedi, een prachtig stukje natuur. Ook gaat u naar Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen. Wie wil kan deze dag nog drijven in de Dode Zee, een belevenis. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Jeruzalem voor diner en overnachting>

 

DAG 3, wo 21/10: Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg. U wandelt naar beneden via Dominus Flevit, Getsemané en door de Leeuwenpoort naar St. Anna en Betesda. Dan loopt u een stukje over de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Tot slot via de Damascuspoort naar de Graftuin. Echt een loopdag. Terug naar het hotel.

 

DAG 4, do 22/10: Jeruzalem-Tiberias

Vroeg starten voor een bezoek aan de Tempelberg en de Klaagmuur, zodat u een stukje van de Bar Mitswaviering kunt bijwonen. Daarna korte wandeling door Joodse wijk. Vervolgens brengt u een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. In de loop van de middag vertrek naar Tiberias met rit door de Jordaanvallei. Overnachting in Tiberias.

 

DAG 5, vr 23/10: Meer van Galilea

Deze dag brengt u door in de buurt van het meer: u maakt een boottocht op het meer van Galilea. Bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, dan lopend naar Tabgha en een kort bezoek aan Kapernaum. In de middag wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan: Tel Dan of Banjas en terugrit naar het hotel via de Golanhoogte.

 

DAG 6, za 24/10: Tiberias-Amman

 ’s Morgens bezoekt u Nazaret, waar u de Aankondingkerk ziet en Kana. Dan rond 12.00 uur naar de grens bij Sheik Hussein Bridge. Oversteek naar Jordanië en rit naar Jerash, waar u de prachtige opgravingen bezoekt. Het wordt wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd.  Dan door naar Amman, waar u dineert en overnacht.

 

DAG 7 zo 25/10: Amman en Bethanië

Zondag in Amman. U maakt een Citytour door de stad en ziet de Citadel, het Theater en een klein museum. In de middag brengt u een bezoek aan de Doopplaats Bethanië.

 

DAG 8, ma 26/10: Amman-Petra

Vertrek naar Petra. Eerst bezoekt u de Grieks-Orthodoxe St. George-Kerk in Madaba. In deze kerk ligt een prachtige mozaïek met een landkaart van Palestina en omgeving uit de 6e eeuw na Christus. Vervolgens gaat u naar de berg Nebo en staat u op de plaats waar Mozes uitkeek op het beloofde land. Hier kunt u op Jericho en, als het echt helder is, misschien zelfs wel tot aan de Olijfberg kijken. Dan rijdt u (deels) via de Koningsroute naar het zuiden. Aankomst aan het einde van de dag in Petra.

 

DAG 9, di 27/10: Petra

Deze hele dag staat in het teken van Petra. Niet voor niets is Petra opgenomen in de lijst met de zeven wereldwonderen. Petra geldt dan ook als één van de toeristische hoo gtepunten van Jordanië. U bekijkt er de Schatkamer, de vele tombes, de zuilenstraat en het theater. Ook is er gelegenheid om in de middag op eigen gelegenheid te wandelen. Er wordt deze dag veel gelopen. Overnachting in Petra.

 

DAG 10, wo 28/10: Petra-Wadi Rum-Amman

Vertrek uit Petra richting het zuiden om de schitterende omgeving van de woestijn Wadi Rum te bezoeken. U maakt een jeeptour door de woestijn en kunt er genieten van de prachtige kleuren: een bijzondere ervaring. Daarna lunch. Dan via de snelweg rechtstreeks terug naar Amman.

 

DAG 11, do 29/10: Terugreis

Transfer naar de Allenby Bridge en oversteek naar Israël. Dan per bus rechtstreeks naar de luchthaven Ben Gurion en terugvlucht naar Nederland (rechtstreeks met El Al).

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief:                         

 • Vliegreis rechtstreeks met El Al                              
 • Luchthavenbelasting                    
 • Brandstoftoeslag                           
 • Vervoer ter plaatse                      
 • Verblijf in 3 en 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                             
 • Excursie- en entreegelden                        
 • Nederlandssprekende gids                       
 • Fooienbedrag                                  
 • Visum Jordanië, grensbelastingen                         
 • ‘oortjes’ in Israël

Exclusief:                       

 • Reisverzekering                              
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds        
 • Lunch op dag 1 en dag 11                           
 • Buskosten van/naar Schiphol   
 • 1-persoonskamer toeslag à  430,00

Overige informatie    

Minimum aantal personen: 20 personen

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië of Israël  nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD

 

Prijsindicatie

 

Meer dan 35 personen  

 

 1.991,00

30 - 35 personen

 

 2.039,00

25 - 29 personen

 

 2.092,00

20 - 24 personen

 

 2.191,00

De reissom is gebaseerd op basis van minimaal 20 deelnemers. Voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er meer deelnemers hebben geboekt dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief