Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Praktische informatie

Paspoort, identiteitsbewijs en visa  Voor een reis naar het buitenland heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Voor sommige landen is een visum verplicht. DrieTour verzorgt (waar mogelijk) de visumaanvraag voor je, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Overigens ben en blijft je zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Uiteraard informeren wij je graag over de benodigde documenten per bestemming.

Gezond op reis

Aangezien de adviezen voor vaccinaties vaak veranderen en DrieTour geen medische instantie is, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl voor eventuele inentingen voorafgaande aan je reis. Het is handig om de uitgebreide reisroute mee te nemen naar je afspraak. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van vaccinaties en het consult. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden, voordat je contact opneemt met een medische instantie.


Om deel te kunnen nemen aan onze reizen, is het van belang dat je fysiek gezond bent. Het is niet toegestaan rolstoelen en rollators mee te nemen op reis. Neem bij twijfel over je gezondheid contact met ons op, zodat wij met jou kunnen bekijken wat mogelijk is. 

DrieTour reisleiding en lokale gidsen
Iedere reis wordt begeleid door een DrieTour reisleider en een assistent-reisleider. Het kan voorkomen dat bij kleinere groepen slechts één reisleider mee gaat. Je reisleider is een vrijwilliger die professioneel leiding geeft en er alles aan doet je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Tevens maakt DrieTour gebruik van lokale gidsen, bij voorkeur Nederlandstalig. Indien dat niet mogelijk is, worden Engels- of Duitstalige gidsen ingezet. Je reisleider vertaalt.

Kennismakingsbijeenkomst
Ter voorbereiding op je reis organiseert DrieTour twee tot drie weken voor vertrek een kennismakingsbijeenkomst waar je je reisleider en je reisgenoten vast kunt ontmoeten. Tevens ontvang je alle relevante informatie over je reis zoals vertrektijden, het verzamelpunt op de luchthaven en achtergrondinformatie over de bestemming.

Hotels
Tijdens onze reizen verblijf je in 3- of 4-sterren hotels. Je kamer is van alle gemakken voorzien, zoals een eigen badkamer. In de gepubliceerde reissom is uitgegaan van een verblijf in een tweepersoonskamer. Je hebt ook de mogelijkheid om in een éénpersoonskamer te verblijven. Je betaalt een toeslag. Zie hiervoor de betreffende reis. Tot slot kun je kiezen om een kamer te delen met een (onbekende) reisgenoot.

Maaltijden
Ieder land heeft zo zijn culinaire gewoonten en specialiteiten. Zo is een uitgebreid ontbijt niet overal vanzelfsprekend.

Naar een aantal bestemmingen wordt de reis exclusief lunches aangeboden. Het betreffen met name bestemmingen waar het regelen van lunches vooraf, organisatorisch lastig of erg duur is gebleken. Voor diegenen die graag samen met de reisleider willen lunchen, kan dat. De lunches op de vrije dagen (m.u.v. de zondagen) zijn tevens exclusief, waardoor je meer vrijheid hebt. Ook hier faciliteert de reisleider indien gewenst.

Het diner gebruik je in het hotel of in een lokaal restaurant. De genuttigde drankjes zijn exclusief en voor eigen rekening.

Maaltijden op heen- en terugreis
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden tijdens de vluchten geen catering meer. Wel kun je tegen betaling een drankje of snack gebruiken.

Diëten
Indien je gebruik maakt van een bepaald dieet op doktersvoorschrift (bijv. suiker- of glutenvrij) of je bent vegetariër, dan kun je dit op het aanmeldingsformulier aangeven. Wij zullen de hotels/vliegmaatschappijen informeren en verzoeken hier rekening mee te houden. 

Aantal deelnemers
Voor iedere reis is een minimum aantal deelnemers nodig om het vertrek te kunnen garanderen. Indien blijkt dat onvoldoende personen zich hebben aangemeld, dan informeren wij je uiterlijk 4 weken voor vertrek. Daarnaast hanteren wij een maximum aantal deelnemers per groep die varieert afhankelijk van de bestemming.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief