Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een reis boeken bij DrieTour?
U kunt bij ons een reis via internet of telefonisch boeken. De factuur/bevestiging ontvangt u digitaal per e-mail, tenzij u geen e-mailadres hebt of deze graag per post wil ontvangen. Bij een online boeking kunt u dit vermelden bij de opmerkingen.

 

Welke (paspoort)gegevens moet ik doorgeven als ik een vliegreis maak?
Voor het maken van een boeking voor een vliegreis heeft DrieTour een aantal (paspoort)gegevens nodig. Het gaat hierbij om de eerste voornaam die in het paspoort staat, de eigen (meisjes) achternaam en de eventuele getrouwde achternaam. Voor diverse (verre) bestemmingen hebben we ook het paspoortnummer nodig.


Hoe weet ik of de reis gegarandeerd vertrek heeft?
Als de reis gegarandeerd vertrek heeft komt dit op de website te staan. Als u geboekt heeft voor een reis die gegarandeerd vertrek krijgt, ontvangt u daarover automatisch bericht van DrieTour.


Ik heb betaald, hoe weet ik zeker dat DrieTour deze betaling ontvangt?
DrieTour krijgt altijd bericht van de status van de betaling en kan zo inzien of de betaling succesvol is afgehandeld.


Wanneer u uw met iDEAL betaalt krijgt u, nadat u akkoord hebt gegeven, een bevestiging van uw bank. Ook vindt u direct na de betaling deze betaling terug in uw rekeningoverzicht binnen de internetbankieromgeving. Wanneer u de betaling hebt afgerond, kunt u direct inloggen bij uw bank en in uw eigen rekeningoverzicht de betaling terugvinden.


Kan ik een iDEAL-betaling terugdraaien?
U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Tijdens het betaalproces wordt u nadrukkelijk verzocht een akkoord te geven voor een betaling. Wanneer u het akkoord op dit betaalverzoek geeft, kan deze handeling niet ongedaan worden gemaakt.


Heeft een groepsreis een minimum aantal deelnemers?
Voor iedere groepsreis is een minimum aantal deelnemers nodig om de reis te kunnen laten doorgaan. Het aantal benodigde deelnemers staat bij elke reis op onze website vermeld.


Heeft een groepsreis een maximum aantal deelnemers?
Voor een groepsreis is er een maximum aantal deelnemers. Dit aantal kan per reis verschillen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor de reis waar u in geïnteresseerd bent.


Kan ik kort voor vertrek nog een reis boeken?
U kunt bij ons ook kort voor vertrek nog een reis boeken. Meestal staan reizen die op korte termijn vertrekken op aanvraag. Indien u voor zo’n reis wilt boeken, dient DrieTour meestal na te vragen of er nog plaats is. Het kan zijn dat er extra kosten op de reissom van toepassing zijn (toeslagen voor de vlucht of hotel). Wij adviseren daarom ook om zo vroeg mogelijk te boeken.


Wat is een boeking op aanvraag?
Wanneer de reis op aanvraag is betekent dit dat het aantal deelnemers al is doorgegeven aan de agent of het hotel/luchtvaartmaatschappij. Wij gaan dan voor u proberen om nog een plaats te krijgen. Wanneer de aanvraag akkoord is gekomen hoort u dit zo snel mogelijk. Als DrieTour een aanvraag voor u doet en deze komt akkoord, is dit een definitieve boeking waar u niet meer kosteloos voor kunt annuleren. Meestal weten we of de aanvraag wel of niet akkoord is binnen 2-5 werkdagen. Soms komt het voor dat het langer duurt. Indien de reissom hoger uitvalt vanwege extra inkoop, wordt altijd met u overlegd of u akkoord gaat met de extra kosten, voordat uw boeking bevestigd wordt.


Zijn er eisen aan de deelnemers voor wat betreft de gezondheid en de conditie?
U dient geestelijk en lichamelijk zelfstandig in staat te zijn om aan de door u geboekte reis deel te nemen. Het is beslist noodzakelijk dat DrieTour op de hoogte wordt gebracht van eventuele bijzonderheden ten aanzien van uw geestelijke of lichamelijke gezondheid. Met uw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan en DrieTour zal deze niet ongevraagd aan anderen verstrekken.

 

Wanneer kan ik het beste een reis boeken?
Wij raden aan niet lang te wachten met boeken, omdat veel reizen, zeker in het hoogseizoen, snel vol zitten. Houdt er tevens rekening mee dat ongeveer 6 weken voor vertrek de reis op aanvraag is. U kunt dan nog wel boeken, maar de reservering is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Als u zeker wilt zijn van een plekje, maar nog niet definitief kan boeken kunt u ook een optie nemen.


Als mijn geboekte reis wordt geannuleerd, hoe lang van te voren hoor ik dat?
Uiterlijk 21 dagen voor vertrek, maar we doen altijd ons best om het zo spoedig mogelijk te laten weten. DrieTour hanteert hiervoor altijd de voorwaarden van de ANVR.


Ik wil graag vooraan in de bus zitten. Kan dit?
Wij kunnen dit als preferentie doorgeven aan de reisleider. Dit is echter geen garantie dat u ook echt vooraan in de bus zit. Er wordt meestal gerouleerd in de bus, zodat iedereen weleens voorin en achterin zit. Wanneer u om medische redenen vooraan in de bus moet zitten, kunnen wij dit alleen garanderen als u een medische verklaring kunt overleggen.


Kan ik via DrieTour verzekeringen afsluiten?
Bij DrieTour kunt u een annuleringsverzekering en/of reisverzekering met eventueel de uitbreiding hulp vervoermiddel afsluiten. De verzekeringen zijn ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen. Bij boeking van uw reis kunt u direct verzekeringen afsluiten. Een reisverzekering kan tot één dag voor vertrek via ons afgesloten worden. Een annuleringsverzekering via DrieTour kan tot 5 werkdagen na de boeking worden verzorgd.


Kan ik ook een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering afsluiten via DrieTour?
Jazeker, u kunt dit telefonisch of per e-mail aanvragen. Wij sturen u dan de informatie en de mogelijkheden toe.


Waar vind ik mijn polis en polisnummer terug als ik via DrieTour een verzekering heb afgesloten?
Het factuurnummer van uw boeking bij DrieTour is tevens uw polisnummer bij de Europeesche Verzekeringen. U krijgt geen aparte polis opgestuurd. Uw boekingsbevestiging is tevens uw polis. Als u een claim wilt indienen via uw reis- of annuleringsverzekering kunt u contact met DrieTour opnemen. Wij sturen u dan de benodigde gegevens op. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of de voorwaarden.


Hoe kan ik mij afmelden voor de digitale nieuwsbrief?
Onderaan in iedere DrieTour nieuwsbrief vindt u een afmeldlink. Door hierop te klikken, meldt u zich makkelijk en snel af van de nieuwsbrief.

 

Mist u hier iets? Laat het ons weten….

 

Via telefoonnummer 088 3100 555 of via info@drietour.nl

DrieTour ondersteunt het goede werk dat het Holy Land Institute for the Deaf doet, ook u kunt uw steentje bijdragen!

Iedereen een volwaardig leven Lees verder
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief