Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Winters genieten in Vorarlberg

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Wit besneeuwde bergtoppen, prachtige vergezichten, idyllische dorpjes; dat is winters genieten in Vorarlberg. Het sneeuwzekere Bregenzerwald biedt volop mogelijkheden voor diverse wintersportactiviteiten. Er is voor ieder wat wils. Zowel wandelaars, langlaufers als skiërs kunnen hier hun hart ophalen! U verblijft in het sfeervolle en authentieke kleine dorpje Alberschwende, aan de rand van het Bregenzerwald gelegen; de ideale uitvalsbasis om uitstapjes in de omgeving te maken. Wat dacht u van bijvoorbeeld een bezoek aan het drielandenpunt.

 

De familie Metzler van hotel Engel, waar u gedurende de reis verblijft, en uw vertrouwde reisleiders Hans Romeijnsen en Ingrid Boer-Wold heten u van harte welkom!

Programma

Dag 1, zaterdag: Heenreis naar Alberschwende in Oostenrijk

Vroeg vertrek vanuit Veenendaal per luxe touringcar van Zwaluw Reizen via Duiven naar het dorpje Alberschwende. Aan het einde van de middag, begin van de avond komt u aan in hotel Engel in Alberschwende waar een heerlijk diner voor u klaar staat.

 

Dag 2, zondag: Zondag

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een eigen kerkdienst. En voor wie wil, is het mogelijk om ’s middags na de lunch samen met de hotelier het dorpje Alberschwende te verkennen.

 

Dag 3, maandag: Diedamskopf - Damüls

Vandaag gaan we de hoogte in. Met de gondellift naar de Diedamskopf, voor een van de mooiste bergervaringen in Vorarlberg. Fantastische wandelpaden en indrukwekkende vergezichten. ’s Middags verkent u tijdens een winterwandeling de omgeving van Damüls gelegen op 1430 meter. De kerk van Damüls biedt bijzondere fresco’s.

 

Dag 4, dinsdag: Egg – Sibrätsgfall – avondwandeling

Allereerst naar het nabijgelegen lieflijke dorpje Egg. Wist u dat zich hier de enige bierbrouwerij in het Bregenzerwald gevestigd heeft? Aansluitend verkent u het indrukwekkende natuurgebied bij Sibrätsgfall. Hier bent u dicht bij de natuur. Om met Goethe’s woorden te spreken: “wat ik niet geleerd heb, heb ik gelopen”. Ervaart u het zelf. Dat is nog niet alles voor vandaag. Na het diner kunt u genieten van een romantische wandeling. Het licht van lantarens, de maan en sterren maken dit tot een bijzondere belevenis.

 

Dag 5, woensdag: Drie steden, twee landen

Vandaag is een bijzondere dag. U ontdekt vandaag drie verschillende steden in twee landen: Vaduz in het vorstendom Liechtenstein en Sankt Gallen en Appenzell in Zwitserland. Allereerst naar Vaduz, waar het kasteel het meest in het oog springende gebouw van de stad is. Maar ook de St. Florin kathedraal in het centrum is een bezoekje waard. Dan door naar Zwitserland. U maakt een uitgebreide stadswandeling door het historische centrum van Sankt Gallen, met haar bont beschilderde erkers. Het is niet voor niets dat de kathedraal en de stichtsbibliotheek tot het Unesco Werelderfgoed behoren. Tot slot naar Appenzell, bekend om de kaas.  

 

Dag 6, donderdag: Bezau

Wederom een dag op hoogte. De gondellift brengt u omhoog naar de top van de berg in Bezau. Een bijzondere ervaring, want bij helder weer kunt u de omliggende bergen en  de hele Bodensee zien! Daarna maakt u nog een mooie wandeling in de omgeving.

 

Dag 7, vrijdag: Hittisau

Een laatste dag. Een blauwe hemel, frisse lucht en een schitterend landschap; dat zijn de ingrediënten voor vandaag. U maakt een wandeling op een van de vele wandelpaden. Wat is een wintervakantie zonder arrensledetocht? Dat mag natuurlijk niet ontbreken. U kunt de hoogvlakte van het natuurgebied Hochhäderich aan u voorbij laten glijden.

 

Dag 8, zaterdag: Terugreis naar Nederland

Helaas is deze reis ten einde. Terugreis naar Nederland waar u tegen het einde van de middag / begin van de avond weer terug bent.

Accommodaties

Hotel Engel

Hotel Engel gelegen in Alberschwende, temidden van een adembenemend winterlandschap. Er heerst een...

Hotel Engel

Hotel Engel gelegen in Alberschwende, temidden van een adembenemend winterlandschap. Er heerst een huiselijke sfeer en er is een groot zonneterras aanwezig. Alle kamers beschikken over een flatscreen tv met satelietverbinding, een telefoon en een kluisje. De bad- en doucheruimtes zijn onlangs gerenoveerd en voorzien van een föhn en make-up spiegel. Er is gratis wifi in het hele hotel.

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe comfort class touringcar
  • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer op basis van halfpension in hotel Engel
  • Lunches
  • Entree- en excursiegelden
  • Fooien
  • DrieTour Reisleiding

Niet inbegrepen

  • Toeslag eenpersoonskamer 90,-
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Busopstapplaatsen (wijzigingen onder voorbehoud)

- Veenendaal (parkeerplaats Van der Valk Hotel)

- Duiven (parkeerplaats Van der Valk Hotel)

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief