Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Dhr. Wolswinkel

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden to de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

Dag 1 ma 22/10: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Istanbul. Transfer naar kibboets Nehara.

 

Dag 2, di 23/10 In de buurt van het meer

Deze dag staat in het teken van het spoor van Jezus. U gaat eerst naar de Berg van de Zaligsprekingen en bezoekt verder Mensa Christi, Tabgha en Kapernaum. In de middag maakt u een boottocht op het meer en tot slot bezoekt u de opgravingen van Magdala, evenals de tentoonstelling Domus Galilea, over Jodendom en Christendom.

 

Dag 3 wo 24/10: Het noorden

In de ochtend maakt u een wandeling over de Gospel Trail. Een mooi traject is vanaf Golani-kruispunt richting Arbel Berg. In de middag bezoek aan Nazareth Village, een openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Bij voldoende tijd nog een bezoek aan de kruisvaarderkerk (oude synagoge).

  Dan terug naar de kibboets.

 

Dag 4, do 25/10: Ein Harod - Jeruzalem

Vertrek richting Jeruzalem. Eerste stop bij de mozaïek van Beit Alfa. Daarna naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, waar men lekker kan zwemmen. Via de Jordaanvallei reist u verder. U maakt een stop bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Onderweg nog bezoek aan de Barmhartige Samaritaan, waar ook prachtige mozaïeken te bewonderen zijn en een tentoonstelling over de Samaritanen. De laatste stop is bij Wadi Kelt, voor een blik op het St. George Klooster. Dan door naar Jeruzalem.

 

Dag 5, vr 26/10: Betlehem

Vandaag bezoekt u Betlehem en ziet er de Geboortekerk en de Herdersvelden. Daarna bezoek aan Tent of Nations, het project en de biologische boerderij van de familie Nassar. Daarna terug naar Jeruzalem, waar u op tijd terug bent bij de Klaagmuur voor de start van de Sabbat. ’s Avonds gebruikt u het Sabbatsmaal bij een Joodse familie thuis. Bijzonder om mee te maken.

 

Dag 6, za 27/10: Olijfberg, Oude Stad

Met de bus gaat u naar het panoramapunt boven op de Olijfberg waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de stad Jeruzalem. Daarna wandelt u de berg af langs Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, waar Jezus mediteerde en door Judas werd verraden. De Olijfbomen die u hier aantreft zijn zeker 2000 jaar oud. Via de Leeuwenpoort gaat u de Oude Stad binnen en ziet het bad van Betesda, de St. Annakerk (het huis van Anna, de moeder van Maria) en Litostrotos. U volgt de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk, gebouwd op de plaats Calvarië (of Golgotha). Daarna wandelt u door de Soek naar de Damascuspoort en bezoekt de Graftuin. Een echte loopdag. Dan terug naar het hotel.

Dag 7, zo 28/10: Zondag

Zondag. Een vrije dag en geen programma. U heeft deze dag geen bus/gids en geen lunch. ’s Morgens kan er een kerkdienst worden bijgewoond of worden gehouden in het hotel. In de middag tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan: Yad Vashem, Israel Museum, Bijbelmuseum, stadsmuren, Citadel, City of David. Keuze genoeg..

 

Dag 8, ma 29/10: Bar Mitswa en Dode Zee.

U gaat op deze dag al vroeg naar de Klaagmuur en maakt hier een stukje van de Bar Mitswa-viering mee. Daarna vertrek uit Jeruzalem. U gaat zuidwaarts en rijdt langs de Dode Zee. Bij Engedi maakt u een mooie wandeling naar de Shulamitwaterval. Misschien ziet u de steenbokken die vrij rondzwerven in het gebied.

Daarna gaat u of drijven bij Ein Bokek, of u maakt een wandeling bij de Pilaar van Lot (ongeveer anderhalf uur). Vervolgens naar uw accommodatie in de Negev, in Yerucham.

 

Dag 9, di 30/10:  Negev dag

U rijdt naar het zuiden en bezoekt de begraafplaats van Ben Gurion, prachtig gelegen. Daarna gaat u naar de canyon van Ein Avdat, waar u een prachtige wandeling maakt naar de bron. Daarna rijdt u door de woestijn naar Mitspe Ramon, waar u een mooi uitzicht heeft op de reusachtige krater. U bezoekt er het Visitor Center en rijdt een klein stukje de krater in voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Dan terug naar uw accommodatie.

 

Dag 10, wo 31/10: Yerucham – Neve Shalom

Vandaag rijdt u door naar het noorden, naar uw laatste accommodatie: Neve Shalom. Een mooi project, waar Palestijnen en Joden samen wonen en werken en een kibboets runnen. Onderweg rijdt u langs Tel Aviv, waar u een bezoek brengt aan het Diaspora Museum. Tevens maakt u een stadsrondrit en krijgt iedereen de tijd om zelf wat in Tel Aviv rond te neuzen. Er zijn genoeg leuke buurten om te verkennen. Halverwege de middag gaat u naar Neve Shalom, waar u een rondleiding krijgt over het terrein en hoort over de achtergrond en visie van dit project.

 

Dag 11, do 01/11: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam, met overstap in Istanbul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie in een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien
 • Shabbat of a Lifetime, Tent of Nations

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 410,-
 • Reisverzekering 21.12
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)
 • Lunch laatste dag en vrije dag

Overige informatie

De indicatieprijs voor deze reis is 1983,- per persoon.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief