Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israëlreis

11 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de Bijbelse geschiedenis, de Joodse cultuur, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van groen Galilea tot aan de droge woestijn. U bezoekt op deze reis een aantal bekende ‘highlights’ in Israël zoals Nazareth, het Meer van Galilea, Jeruzalem , de Dode Zee en Massada. Ook bezoekt u een agrarische kibboets. Een mooie reis met een divers programma.

Deze reis wordt geleid door:

 

Ria Zantinge-Geerts 

Martijn van Lobenstein

Carina van Lobenstein

Ben van Werven

Programma

Dag 1, ma 19/04 Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Wenen. Transfer voor Netanya voor eerste overnachting.

 

Dag 2, di 20/04: Netanya - Tiberias

Vertrek uit Netanya en allereerst een bezoek aan het interneringskamp Atlit. Daarna via de berg Karmel met het klooster Muhraka naar Nazareth. We brengen hier een bezoek aan Nazaret Village (een soort openlucht museum over de tijd van Jezus) en (bij voldoende tijd) een bezoek aan de Aankondigingkerk.  Tot slot rijden we door naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 3 wo 21/04: Meer van Galilea

We beginnen deze dag op het meer van Galilea. We leggen de boot stil om iets te lezen en samen daarover na te denken. We eindigen in Ginosar om daar naar de geëxposeerde Jezusboot te kijken en koffie te drinken (Yigal Allon). Vervolgens gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen. We beginnen bij de kerk bovenop en lopen vandaar naar beneden met schitterend zicht op het meer van Galilea. Vervolgens via Tabgha naar Kafarnaüm. De rest van de middag brengen we door in Tiberias.

 

Dag 4 do 22/04: Het noorden

We rijden vandaag naar de Golan Hoogvlakte. Daarna verder door het Hermon-massief dat veel neerslag krijgt. Hier stromen dan ook de drie bronrivieren van de Jordaan (Dan, Hasbani, Banjas). Bij Banjas maken we een wandeling langs een van deze bronrivieren. Vervolgens rijden we naar Birkat Ram waar we lunchenOp de terugweg doen we het bezoek aan de Joods-orthodoxe stad Tsfat waar we een synagoge bezoeken en kennismaken met de vele kunstwinkeltjes.

(p.s.: de stoeltjeslift naar boven om de Hermon te beklimmen: heb ik weggelaten. Op dit moment niet mogelijk en tijdrovend en duur. Heb het nu dus maar even weggelaten).

 

Dag 5 vr 23/04: Tiberias - Jeruzalem

Deze vrijdag rijden we door het Jordaandal,  de toegangspoort tot Kanaän. Eerst bezoeken we een agrarische kibboets, Shaar HaGolan, waar we een rondleiding krijgen. Dan rijden we naar Qasr el Yahud en bezoeken er de doopplaats van Jezus. Dan naar Jericho voor een stop bij de boom van Zacheus en Tel Jericho. Vanaf Jericho rijden we door naar Jeruzalem waar we direct doorgaan naar de Klaagmuur om daar getuige te zijn van het begin van de Sabbat.

 

Dag 6 za 24/04: Oude Stad

Dienst in de graftuin met Avondmaal. Daarna brengt de bus ons naar de Olijfberg en beginnen we aan de wandeling naar beneden. We lopen via de Pater Noster kerk en de vele graven aan de westkant van de Olijfberg. Via Dominus Flevit en Getsemane lopen we naar de St. Stefanuspoort of Leeuwenpoort. We zien kort Betesda en bezoeken Lithostrotos. Na de lunch gaan we naar de Heilig Grafkerk, waarna we de rest van de middag de tijd nemen om de Oude Stad te verkennen.

 

Dag 7 zo 25/04: Dode Zee
Deze dag is gewijd aan de Dode Zee. We zakken eerst af helemaal tot aan Massada. Daar gaan we met de kabelbaan omhoog naar de burcht die daar gebouwd is door Herodes de Grote en waar de opstand van 65-73 tot een einde is gekomen. Na Massada gaan we naar Engedi waar we wandelen naar de Shulamit waterval. Daarna lunch en drijven op het zoute water van de Dode Zee, de laagstgelegen zee op aarde. Ook is er gelegenheid voor het uitgebreid inslaan van souvenirs en Dode-Zee producten. Op de terugweg naar Jeruzalem wordt sowieso nog een korte stop bij Qumran gemaakt, de plek waar de Dode Zeerollen gevonden zijn.

 

Dag 8 ma 26/04: Oude Stad en Yad Vashem

’s Morgens eerst naar het Tempelplein (indien mogelijk) en naar de Klaagmuur om de Bar Mitswa mee te beleven. Dan wandeling door de Joodse wijk met de Cardo.’s Middags per bus naar Mount Herzl en lopend naar Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust. Tot slot nog kort naar het uitzichtpunt bij Ramat Rachel, voor een blik op de Herdersvelden.

 

Dag 9 di 27/04: Oude Stad

In de ochtend bezoek aan de Berg Zion met de Zaal van het laatste Avondmaal en het Graf van David. Verder bezoek aan de Western Wall Tunnel. In de middag vrije tijd: bijv. voor de Mahane Yehuda, wat erg gezellig is. U heeft alleen in de ochtend de bus.

 

Dag 10 wo 28/04: Jeruzalem

Vrije dag in Jeruzalem. Suggesties: wandeling op de stadsmuur, Israelmuseum, wandeling door Mea Shearim. Geen bus en gids deze dag.

 

Dag 11 do 29/04: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (met overstap in Zürich).

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
19-4-2021
 
Niet te boeken
Prijsinformatie

Reissom inclusief:                              

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in  3 en 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner               
 • Lunches                                              
 • Excursie- en entreegelden                     
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                       

Reissom exclusief:                 

 • Reisverzekering                       
 • Annuleringsverzekering 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                   
 • Lunch op dag 1, 10 en 11     
 • 1-persoonskamer toeslag à €540,-

               

Overige informatie

Minimum aantal personen: 20 personen

 

Prijsindicatie: 

 

 

Reissomoverzicht

 

meer dan 35 personen

€ 1.879,00

30 - 35 personen

€ 1.921,00

25 - 29 personen

€ 1.979,00

20 - 24 personen

€ 2.066,00

 

 

 

 
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief