Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Zomers genieten in Pertisau

11 dagen

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Houdt u van bergen, watervallen, kabbelende bergbeekjes, gletsjers, heldere blauwe meren, maar ook van gezellige dorpjes en historische steden. Dan is deze 11-daagse reis naar Pertisau am Achensee, iets voor u. Pertisau ligt, met zijn adembenemend panorama over de Achensee, aan de voet van het Alpenpark Karwendel en is een van de mooiste berggebieden van Europa. Het gebied rond Pertisau leent zich bij uitstek om te wandelen en uitstapjes te maken. U kunt hier echt zomers genieten! Uw reisleiders Hans Romeijnsen en Ingrid Boer heten u van harte welkom!

Programma

Dag 1, maandag 10 mei - Heenreis naar Pertisau

Vanuit Veenendaal en Duiven rijdt u per comfortabele touringcar naar Nördlingen, gelegen in het Midden Rijndal.

 

Dag 2, dinsdag 11 mei - Romantische Strasse – Pertisau

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid het sfeervolle centrum van Nördlingen ontdekken. U vervolgt uw weg via de Romantische Strasse naar Pertisau am Achensee.

 

Dag 3, woensdag 12 mei - Pletzach-Alm – openluchtmuseum Maurach

Vandaag maakt u een schitterende wandeling naar de Pletzach-Alm waar u op het terras heerlijk kunt  genieten van een drankje en een hapje. In de middag ontdekt u allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden over deze streek in het openluchtmuseum in Maurach.

 

Dag 4, donderdag 13 mei - Karwendelgebergte - boottocht

Deze dag staat een verkenning in het Karwendel gebergte op het programma. Allereerst gaan we met een gondel omhoog voor een prachtig uitzicht op de Achensee, het grootste meer van Tirol. Aansluitend maken we een boottocht over de Achensee. Geniet van het prachtige berglandschap.

 

Dag 5, vrijdag 14 mei - Falzturntal - Schwaz

Een ander dal in de bergwereld rondom Pertisau is vandaag ons reisdoel. Tijdens een wandeling naar de jachthut in het Falzturntal, kunt u te midden van de jachttrofeeën genieten van een drankje.   

’s Middags verkent u de zilvermijnstad Schwaz. Hier bekijkt u ook de bijzondere St. Maria kerk met haar twee altaren om zodoende de rijken van de eenvoudige mijnwerkers te kunnen scheiden. 

 

Dag 6, zaterdag 15 mei - Innsbruck

Natuurlijk mag een bezoek aan Innsbruck tijdens deze reis niet ontbreken. In de ochtend vertrekt u per bus naar de hoofdstad van Tirol. Na aankomst bezoekt u onder andere het beroemde ‘gouden dak’ en de indrukwekkende Hofkirche, het belangrijkste historische monument van Tirol, waar 28 levensechte bronzen standbeelden u doen herinneren aan de bewogen geschiedenis van Oostenrijk. In de middag gaat u naar de onlangs geheel gerenoveerde Swarovski, een ware sprookjeswereld.

 

Dag 7, zondag 16 mei -  Zondag

Samen met uw reisleider bezoekt u een lokale kerk vlakbij het hotel. Na afloop van de dienst staat er een heerlijke lunch voor u klaar. De middag is ter vrije besteding. Maakt u eens een wandeling in de omgeving en geniet van de prachtige natuur.

 

Dag 8, maandag 17 mei - Jenbach – tandradbaan – boottocht Achensee

Per bus naar Jenbach waar u aan boord stapt van een oude tandradbaan. U maakt een prachtige rit door de bergen terug naar de Achensee. Geniet van de prachtige vergezichten. Na de lunch maakt u wederom een boottocht op de Achensee.

 

Dag 9, dinsdag 18 mei - Rattenberg – Rofanbaan

Naar het oudste stadje van Oostenrijk, Rattenberg met zijn vele vakwerkhuizen. Rattenberg is beroemd door het glasblazen. Natuurlijk ziet u hoe dat in zijn werk gaat. Dan gaat u voor de laatste keer omhoog de bergen in om te genieten van de omliggende bergen en het meer.

 

Dag 10, woensdag 19 mei - Kufstein

’s Morgens vertrekt u richting Kufstein, de parel van Tirol genoemd. Het charmante stadje aan de Keizerberg is de moeite waard om te bezoeken. Het symbool van de stad is de vesting die hoog boven de stad uitsteekt. Rond het middaguur kunt u luisteren naar het bijzondere orgel dat voor u speelt.

 

Dag 11, donderdag 20 mei - Terugreis naar Nederland

De laatste dag is aangebroken. Tijd om weer naar huis te gaan. Met onderweg een afscheidslunch komt u aan het einde van de middag aan in Nedereland.

 

NB Door omstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd.

Accommodaties

Hotel Bergland Pertisau

Hotel Bergland kijkt uit op het ongerepte Alpenmeer Achensee. Het centrum van Pertisau ligt op ca...

Hotel Bergland Pertisau

Hotel Bergland kijkt uit op het ongerepte Alpenmeer Achensee. Het centrum van Pertisau ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het hotel. Binnen een straal van 200 meter vindt u een ijsbaan en een skischool. Elke kamer is uitgerust met een eigen balkon met prachtig uitzicht op het meer of op de bergen van de omgeving. De inrichting is gezellig en modern, met houten meubilair. Hotel Bergland heeft ook een restaurant waar u elke avond dineert. Hotel Bergland heeft een indrukwekkend scala aan wellnessfaciliteiten, zoals diverse sauna's, een fitnessruimte en een zogeheten 'experience shower', een douche met allerlei extra snufjes.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
10-5-2021
 
Te boeken
1.695,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • 10 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten van het hotel
 • Entreegelden
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 175,-
 • Drankjes bij maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Per comfortabele touringcar van Zwaluw Reizen:

Heenreis maandag 10 mei 2021                                Veenendaal/Duiven – Nördlingen

Terugreis donderdag 20 mei 2021                             Pertisau – Duiven/Veenendaal

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief