Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

shutterstock_220883686
Zuid Afrika
Met Fetze en Coby Elgersma

Zuid Afrika o.l.v. Fetze & Coby Elgersma

22 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

De wereld in één land

Laat u verrassen door de rijkdom aan reservaten, natuurgebieden en culturen. Nergens ter wereld vindt u zoveel planten- en diersoorten. Zuid Afrika is een wereld op zich! Tijdens deze zeer complete rondreis van noord naar zuid bezoekt u het Krugerpark waar u op zoek gaat naar wild, het koninkrijk Swaziland met een heel eigen sfeer en cultuur, de prachtige natuurgebieden van de Tuinroute en de beroemde Tafelberg in Kaapstad. Verder staat u oog in oog met struisvogels en kijkt u bij Kaap de Goede Hoop uit op het uiterste puntje van het continent. Kortom een aaneenschakeling van onvergetelijke indrukken! Zuid-Afrika is een land dat u beslist met eigen ogen moet hebben gezien!

Programma

Dag 1, donderdag: Heenreis

Rechtstreekse vlucht naar Johannesburg waar u in de loop van de avond aankomt. Transfer naar uw hotel in Pretoria.

 

Dag 2, vrijdag: Pretoria

U maakt een stadsrondrit en sightseeing door het mooie Pretoria waar grote gebouwen in Victoriaanse stijl harmonieus naast parkjes en pleintjes versierd met standbeelden en Jacaranda's staan. Natuurlijk bezoekt u het Voortrekkersmonument dat de geschiedenis van de 'Grote Trek' vertelt. Maar ook het Paul Kruger Museum.

 

Dag 3, zaterdag: Middelburg – Krugerpark

U rijdt via Middelburg naar het Krugerpark. U volgt de bijzonder mooie Panoramaroute met spectaculaire natuurverschijnselen zoals de Blyde River Canyon en de drie Rondavels, welke lijken op de traditionele Afrikaanse ronde hutten. Het meest indrukwekkende uitzicht ziet u bij God’s Window. U verblijft net buiten het park.

 

Dag 4, zondag

‘s Morgens bezoeken we een lokale kerkdienst. De rest van de dag is vrij. Voor degenen die ’s middags wat willen ondernemen, zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld het maken van een jeepsafari.

 

Dag 5, maandag: Safari Krugerpark

Safari in het Krugerpark, een belevenis op zich. Het park is zeker 2 miljoen hectare groot en kent een enorme variatie aan diersoorten. Onder begeleiding van ervaren rangers gaat u in een 4x4 voertuig een volle dag op safari.

 

Dag 6, diindag: Swaziland

Vandaag reist u door naar het koninkrijk Swaziland, via de grensovergang Jeppe’s Reef. U rijdt door een mooi bergachtig gebied met pijnbomen en eucalyptusbomen.

 

Dag 7, woensdag: St. Lucia

U reist verder door Swaziland richting St. Lucia. Het is een lange maar mooie rit. In Swaziland brengt u een bezoek aan een glasfabriek: NGWENYA GLASS, waar men glasblazen tot een kunst verheven heeft. Onderweg bezoekt u ook een lokale markt in Swaziland.

 

Dag 8, donderdag: Boottocht Wetlands Park

U maakt een boottocht in het St. Lucia’s Wetlands Park. Mogelijk ziet u hier krokodillen, visarenden, pelikanen en nijlpaarden.

 

Dag 9, vrijdag: Zuluand – Durban

Door Zululand gaat u richting Durban. Onderweg bezoekt u een Zuludorp en maakt u een stop in Stanger, dat omgeven wordt door suikerplantages. Na aankomst volgt een korte stadsrondrit door Durban, een fraaie moderne stad aan de Indische oceaan. Afhankelijk van de aankomsttijd in Durban bezoekt u nog de inheemse markt.

 

Dag 10, zaterdag: Pietermaritzburg - Drakensberg

Via Pietermaritzburg, één van de best bewaarde Victoriaanse steden ter wereld rijdt u naar de Drakensberg, een prachtig gebied waar imposante pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Niet alleen fantastische vergezichten maar ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om u heen maken uw verblijf onvergetelijk. Als de tijd het toelaat bezoekt u in Pietermartizburg de Gelofte kerk.

 

Dag 11, zondag

Uw reisleiders verzorgen een kerkdienst in het hotel.

 

Dag 12, maandag: Mhtata

Door een bergachtig landschap dat wordt doorsneden door vele rivieren rijdt u naar Mhtata aan de Indische oceaan. U passeert onderweg kleine dorpjes met in pastelkleuren geschilderde rondavels. Hier ziet u het echte Afrika.

 

Dag 13, dinsdag: Great Kei River – Port Elizabeth

Via bergpassen, de Great Kei River en de vruchtbare Belmontvallei rijdt u naar Port Elizabeth, een belangrijke havenstad met een 40 km lange kustlijn. Voordat we naar het hotel gaan, maken we een korte sightseeing en bezoekt u de Boardwalk

 

Dag 14, woensdag: Addo Park – Port Elizabeth

's Ochtends gaat u op zoek naar olifanten in het Addo Park in een 4 x 4 voertuig. Het Addo Park is één van de mooiste parken van de Oost Kaap. In de middag ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Port Elizabeth.

 

Dag 15, donderdag: Knysna

U rijdt door adembenemend landschap u naar Knysna. U passeert indrukwekkende bergpassen en mooie baaien. Onderweg stopt u bij het Tsitsikamma National Park. Onderweg bewonderen we ook de zogenaamde Big Tree.

 

Dag 16, vrijdag: Struisvogelfarm in Oudshoorn

Richting Oudtshoorn. U bezoekt het Outeniqua Railway Museum in George. Onderweg wordt ook een bezoek gebracht aan een struisvogelfarm.

 

Dag 17, zaterdag: Oudshoorn – Kaapstad

We laten de struisvogelboerderijen achter ons en vertrekken richting Kaapstad. U kunt genieten van adembenemende vergezichten. Op geen enkel moment is deze route saai, integendeel!

 

Dag 18, zondag

U kunt een lokale kerkdienst bezoeken. Wilt u ’s middags nog iets bekijken? Ook dat kan. Gaat u bijvoorbeeld naar:

 • Kirstenbosch Nationaal Botanical Garden
 • Victoria & Alfred Waterfrond
 • Kasteel de Goede Hoop
 • Compagny tuinen

 

Dag 19, maandag: ’t Kaapse Schiereiland – Tafelberg – Kaap de Goede Hoop

Dagtocht naar ‘t Kaapse Schiereiland waarbij, afhankelijk van het weer, een bezoek gebracht wordt aan de Tafelberg. Ook wordt een bezoek gebracht aan het uiterste puntje van Afrika, Kaap de Goede Hoop. Op beide punten kunt u genieten van het fantastische uitzicht. Natuurlijk bezoekt u onderweg de Boulders Beach om de zwarte pinguïnkolonie te bekijken.

 

Dag 20, dinsdag: Rond Kaapstad

Bezoek aan de wijngaarden rond Kaapstad, het Taalmonument Paarl, het Hugenotenmuseum en de stad Stellenbosch met "Oom Samie se Winkel". Als de tijd het toelaat bezoekt u tevens Kaapstad zelf.

 

Dag 21, woensdag: Robben Eiland

Vandaag gaat u naar Robben Eiland waar Nelson Mandela gevangen zat. De middag is vrij. In de avond vertrekt u naar het vliegveld van Kaapstad voor de vlucht naar Amsterdam. U brengt de nacht in het vliegtuig door.

 

Dag 22, donderdag: Aankomst Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan in Nederland. 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
31-10-2019
 
Niet te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vliegreis Amsterdam-Johannesburg en Kaapstad-Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 20 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden beginnend met diner op dag 1 en eindigend met lunch op dag 21
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Afrikaans/ Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleiders Coby en Fetze Elgersma
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 615,-
 • Ontbijt en lunch op dag 1 en 22
 • Diner op dag 21 en 22
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 17 personen.

De indicatie prijs bij 17 personen is 4879,- per persoon.

Als het aantal van 17 deelnemers is behaald dan worden de vluchten aangevraagd en wordt de definitieve reissom bepaald.

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst is gepland op zaterdag 12 oktober

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief